arrow_drop_up arrow_drop_down

Social Share

Social Sharing (het sociaal delen) houdt in dat artikelen, producten of (virale) acties makkelijk gedeeld kunnen worden op Social Media. Aan de grond van social sharing vinden we de deeleconomie: delen is in, bezitten is uit. Door websites als AirBnB, SnappCar en Peerby wordt het steeds makkelijker gemaakt om producten (zoals je huis, auto, kleding of hogedrukspuit) te delen met anderen. Door Social Sharing widgets op je website te installeren kun je als ondernemer ook een beetje meedoen aan deze trend. Met deze buttons nodig je lezers uit om je artikelen, producten of andere content te delen met hun sociale netwerk.

Hoe werkt het?

  • Een bezoeker van je website leest bijvoorbeeld een artikel op je pagina en vindt deze waardevol genoeg om te delen met zijn vrienden op Facebook;
  • Hij klikt op de “share via Facebook”-button die je onderaan de pagina hebt geïnstalleerd;
  • De plugin plaatst de link naar je artikel direct op de Facebookpagina van je lezer of geeft hem de kans zijn bericht te personaliseren;
  • De vrienden van je lezer krijgen nu de link te zien in hun feed, waarna de kans groot is dat een aantal van hun het artikel ook zal lezen.
Hierdoor maak je van je lezers als het ware ambassadeurs van je website of merk. Ze maken immers gratis reclame voor je en delen je content met een groter publiek dan je zelf zou kunnen bereiken.