arrow_drop_up arrow_drop_down
Thumbnails weergeven bij recente berichten in widget/sidebar
Sandra Boon
27 december 2016 
0 min. leestijd

Thumbnails weergeven bij recente berichten in widget/sidebar

In WordPress kun je heel gemakkelijk je nieuwste berichten/blogs/artikelen laten weergeven in een widget in je sidebar. In WordPress zit al een standaard functie voor een widget met nieuwe berichten. Heel handig! Dan worden automatisch je nieuwste berichten getoond en daar hoef je zelf niks meer voor te doen. Er is echter één nadeel aan deze standaard functie; de standaard widget weergeeft alleen de titels, geen thumnails/afbeeldingen. Een afbeelding spreekt natuurlijk veel meer aan… Gelukkig is daar een handige plugin voor beschikbaar!

Recent Posts Widget With Thumbnails

Met de plugin Recent Posts Widget With Thumbnails kun je heel eenvoudig afbeeldingen laten tonen;

  • Installeer en activeer de plugin.
  • Ga naar Weergave > Widgets in het menu van je WordPress dashboard.
  • Had je de standaard widget al toegevoegd? Verwijder deze dan. Deze zal je niet meer nodig hebben 🙂
  • Voeg de widget “Recent Posts With Thumbnails” toe aan je sidebar. Deze staat links in het rijtje met beschikbare widgets.
  • Bepaal de instellingen, zoals de titel van het blokje, het aantal berichten dat getoond dient te worden, etc. Ook kun je instellen hoe groot de thumbnails moeten zijn.

En voila! Je nieuwste berichten worden nu getoond met thumbnails.

Over de schrijver
Sandra Boon
Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites - de perfecte mix tussen kant-en-klaar en maatwerk. Daarnaast bouw ik ook online leeromgevingen voor mijn klanten.