Wordpress

Paginatitels en menutitels aanpassen in WordPress

01 maart 2022

Een probleem dat veel van mijn WordPress klanten hebben, is dat ze de paginatitel willen aanpassen, maar dat het menu item dan ook word aangepast. Zo zie je bijvoorbeeld op mijn eigen website dat de homepagina als titel Home heeft in het menu, maar dat de titel op de pagina zelf heel anders is; Goede ideeën beginnen met koffie. En bij Boon Webdesign. Zie voorbeeld hieronder.

Paginatitel aanpassen

Om verschillende benamingen te gebruiken voor je pagina en voor in het menu, ga je eerst naar de betreffende pagina. Daar pas je de paginatitel aan naar de gewenste titel. Sla vervolgens de pagina op. Als het goed is, neemt het menu de titel gelijk over. Geen zorgen; dat gaan we zo dadelijk oplossen.

Titel van het menu item aanpassen

Ga vervolgens in het WordPress dashboard naar Weergave – Menu’s. Je ziet dan een overzicht van alle huidige menu items en subitems, etc. Klik op het menu item die je wilt aanpassen. Er schuift dan een klein venstertje uit.

In het venstertje vind je het invulveld “Navigatielabel”. Hier kun je de pagina een (andere) menutitel geven. Ik mijn geval noem ik deze pagina “Home”. Vergeet niet om het menu op te slaan voordat je de pagina verlaat!

En voila, je paginatitel en menutitel zijn nu verschillend van elkaar.