Wordpress

De permalink van je WordPress pagina of bericht aanpassen

01 maart 2022

Elke WordPress pagina en elk WordPress bericht heeft zijn eigen permalink, wat ook vaak een URL of een link wordt genoemd. Dit is het ‘adres’ dat men bovenin de adresbalk ziet. Bij dit bericht is de permalink dus:
https://www.imu.nl/de-permalink-van-je-wordpress-pagina-of-bericht-aanpassen/

Deze link wordt automatisch gegenereerd met de titel die je de pagina of bericht hebt gegeven. Is de titel van je pagina “Over Boon Webdesign” dan word de link dus https://www.websitenaam.nl/over-boon-webdesign. Het kan gebeuren dat je liever de link anders maakt, omdat ‘de link anders bijvoorbeeld veel te lang is. Dit kun je zelf heel gemakkelijk aanpassen.

Log in bij je WordPress website en ga naar de betreffende pagina of het betreffende bericht waarvan je de permalink wilt aanpassen. Onder de pagina titel zie je (niet heel erg opvallend) de permalink staan. Klik op het knopje “Bewerken”.

Vul dan de gewenste link in. Spaties worden automatisch omgetoverd naar streepjes, omdat spaties immers niet mogelijk zijn in een link. Klik vervolgens op het knopje “Ok” (of klik op “Annuleren” als je je hebt bedacht).

Vergeet niet om de pagina op te slaan door op de blauwe knop “Bijwerken” te klikken.

Bestaat je pagina of bericht al langere tijd?

Dan is het wellicht slim om een redirect in te stellen. Mensen die de oude link gebruiken, kunnen dan automatisch worden doorgestuurd naar de nieuwe link. Zo voorkom je dat mensen terechtkomen op 404-pagina’s.