Wordpress

Een fotoalbum/fotogalerij op je WordPress website

01 maart 2022

Een fotoalbum of een fotogalerij op je WordPress website plaatsen is niet erg moeilijk. Je kunt er plugins voor downloaden, maar de meeste van deze plugins vind ik eerlijk gezegd niet erg mooi en gebruiksvriendelijk. Hieronder zal ik beschrijven hoe je een album/galerij op je WordPress website plaatst d.m.v. de standaard ingebouwde functie. Hier hoef je dus niet een extra plugin voor te installeren.

01. Ga naar de betreffende pagina

Log in bij je WordPress website/dashboard en ga naar de betreffende pagina (of eventueel de betreffende blogpost/bericht). Plaats je muis op de plek waar je een galerij wilt toevoegen en klik vervolgens op de welbekende “Media toevoegen” knop.

02. Fotoalbum/Galerij aanmaken

Zodra je geklikt hebt op “Media toevoegen” komt er een pop-up tevoorschijn. Normaal gesproken upload je hier nieuwe afbeeldingen. Klik links op het knopje “Galerij aanmaken“. Voeg vervolgens nieuwe afbeeldingen toe of selecteer afbeeldingen uit je bibliotheek.

03. Details bepalen voor je galerij

Zodra je enkele afbeeldingen hebt geselecteerd, klik je op de blauwe knop (rechtsonder) genaamd “Een nieuwe galerij aanmaken“. Vervolgens kun je nog een paar dingen bepalen, zoals het aantal kolommen en/of een willekeurige volgorde.

04. Slideshow maken van je galerij

De afbeeldingen in de fotogalerij worden automatisch geopend in een nieuw venster of als bijlagepagina. Wil je dat er een pop-up tevoorschijn komt, waarin mensen de gehele galerij kunnen bekijken? Installeer dan de plugin Simple Lightbox (of een andere Lightbox plugin).