Wordpress plug-in

Een tabel maken in WordPress

22 maart 2022

Soms kan het erg handig zijn om een tabel te gebruiken op je WordPress website. Zelf gebruik ik vaak tabellen om informatie (zoals contactgegevens of prijslijsten) op een overzichtelijke manier te plaatsen. Zelfs als je tabel geen opmaak heeft kan het ervoor zorgen dat je informatie beter te begrijpen is, omdat je content dan beter is uitgelijnd.

Installeer de WordPress plugin

Ik gebruik de plugin MCE Table Buttons, omdat deze erg makkelijk te gebruiken is in de editor. Installeer en activeer deze plugin. Weet je niet hoe je een plugin moet installeren?

Tabellen toevoegen in je pagina/bericht

Zodra de plugin is geïnstalleerd en geactiveerd verschijnt er in je editor een extra knop/button. Op dit moment is slechts één knop actief, namelijk de bovenste knop: Tabel. Daar kun je kiezen hoeveel rijen en kolommen de tabel dient te hebben. Zodra je de tabel hebt geplaatst kun je er tekst (en eventueel afbeeldingen) in zetten.

De tabellen bewerken

Om de tabellen vervolgens te bewerken, zet je de muis IN een van de tabellen (eventueel op een specifieke plek) en ga je weer naar de knop in je editor. Je kunt dan o.a. extra rijen en kolommen toevoegen. Let op: ga niet schuiven met de lijnen van de tabel! De tabel is dan namelijk niet meer responsive (en zal dan dus niet meer meeschalen op kleinere beeldschermen zoals smartphones). Je kunt dus niet zelf bepalen hoe breed de kolommen getoond moeten worden.

Hoe de tabel wordt opgemaakt, is afhankelijk van de WordPress theme die je gebruikt. Je kunt niet zelf de opmaak ervan bepalen met deze plugin.