digitale-producten-verkopen-op-internet.jpg

Digitale bestanden verkopen op je WordPress website

02 maart 2022

Ben je een (online) ondernemer met een WordPress website en wil je een passief inkomen creëren? Een simpele, makkelijke én efficiënte manier is door het online aanbieden van digitale producten/bestanden. Je kunt ook online programma’s aanbieden. In een ander artikel leg ik daar de mogelijkheden voor uit. In dit artikel heb ik het over digitale bestanden, zoals;

  • eBooks in PDF of ePUB vorm.
  • Andere digitale producten in PDF of ePUB vorm.
  • Online video’s (zónder membership gedeelte).
  • Online cursus in PDF vorm (zónder membership gedeelte).

Ben je van plan om digitale bestanden/producten te ontwikkelen en deze aan te bieden op je WordPress website? Hieronder leg ik je een paar mogelijkheden uit.

01. Digitale bestanden verkopen via WooCommerce

WooCommerce is een gratis webshop plugin voor WordPress. De plugin is zeer uitgebreid en je kunt er echt van alles mee. Naast het aanbieden van “gewone” producten zoals je normaal gesproken in een webshop zou doen, is het ook mogelijk om digitale producten te verkopen.

02. De plugin Easy Digital Downloads gebruiken

Easy Digital Downloads is ook een plugin voor WordPress waarmee je digitale bestanden kunt aanbieden. Het systeem is min of meer vergelijkbaar met WooCommerce. Het grote verschil is dat Easy Digital Downloads echt gericht op het verkopen van (alleen) digitale producten. In principe is de basis gratis, maar er zijn veel add-ons waar je wél voor dient te betalen.. Terwijl die bij WooCommerce standaard gratis zijn.

Bijvoorbeeld de koppeling met Mailchimp, zodat men automatisch op een mailinglijst komt te staan na het plaatsen van een bestelling. In WooCommerce is dit gratis, bij Easy Digital Downloads dien je er een add-on voor aan te schaffen.

03. Aanbieden via PayPro

PayPro is ook een mogelijkheid, hoewel dit totaal anders is dan WooCommerce en Easy Digital Downloads. PayPro biedt niet alleen de optie om digitale bestanden te verkopen, het bied óók de mogelijkheid om online te betalen en om te werken met affiliates. Deze affiliaties zullen dan jouw product promoten in ruil voor commissie. Dus dan kun je én digitale bestanden aanbieden én er wordt reclame voor je gemaakt. Dan hoef je zelf bijna/geen sales meer te doen. Easy peasy!