Wat is een Membershipsite?

Wat is een Membershipsite?

Een membershipsite is een site waarop een doelgroep zich op kan abonneren, vaak in ruil voor een periodieke financiële vergoeding. Deze constructie maakt een membershipsite uitstekend geschikt om cursussen of video trainingen online te verstrekken. Het is immers een goede manier voor kennis overdracht. Het kost wat tijd om een membership site op te bouwen, maar daarna is het een mogelijkheid om (relatief) passief inkomsten te genereren uit de site.

7 tips voor een succesvolle Membersite

Tonny Loorbach geeft 7 tips waarmee je zelf een ideale online business kunt creëren waarmee je voor wederkerende inkomsten zorgt. Middels het verkopen van digitale programma's zoals online cursussen, trainingen en e-learning via een ledensite/membersite kun je een volledig automatische business opzetten en zelfs je eigen lidmaatschap starten.

Tip: Download ook het gratis e-book over succesvolle memberships van Tonny 

Het doel van de site is om de content af te schermen zodat niet iedereen er toegang erop heeft. Er moet ingelogd worden om toegang tot de content te krijgen. Dit is vanzelfsprekend noodzakelijk om zo inkomsten te halen uit de site, anders is de content voor iedereen toegankelijk.

Hoe maak je een Membership site / Ledensite?

De stappen om een membership site te maken zijn eenvoudig. Je kunt dit bijvoorbeeld doen met ons Huddle systeemHuddle

Wordpress Membersite?

Mocht je niet met Huddle werken dan kun je bijvoorbeeld WordPress gebruiken. Het is niet verstandig om deze in de huidige website te doen, om conflicten en traagheid (sitespeed) te voorkomen. Installeer WordPress daarom op een subdomein. Er komt automatisch een standaard WordPress thema op te staan. Om deze persoonlijker te maken is het natuurlijk mogelijk om deze aan te passen. Er zijn hiervoor diverse (gratis) WordPress thema's beschikbaar.

Membersite afschermen            

Om het voor elkaar te krijgen dat niet iedereen toegang heeft, moet je de website afschermen. Door deze stap heeft de gebruiker nu een geregistreerde gebruikersnaam en wachtwoord nodig om in te loggen, die hij verstrekt krijgt na de financiële vergoeding. Hiervoor moet je gebruik maken van een membership plug-in. “Wishlist member” is de meest gebruikte Wordpress plug-in voor deze doelstelling. Met zowel Huddle als met deze plug-in is het mogelijk om membership-levels aan te maken. Dit kan handig zijn om een gedeeltelijke toegang tot de site te verlenen bij meerdere aanbiedingen.

Video’s op je Ledensite?

Om video's (bijvoorbeeld als er video trainingen op de site staan) af te schermen, is Vimeo is beter alternatief dan YouTube. Ook deze dienst is makkelijk in gebruik, is eenvoudig in te stellen en er zijn zeer veel mogelijkheden. Zo is het onder andere mogelijk om in te stellen waar de video's vertoond mogen worden en waar niet.

Hoe gebruikt IMU een membersite?

Onze membersite is een platform via Huddle waarop geïnteresseerde leden zich kunnen abonneren. Dit abonnement wordt verstrekt tegen een periodieke financiële vergoeding. Een membersite is om content af te schermen zodat niet iedereen hier vrij toegang tot heeft. Er moet ingelogd worden om toegang tot de content te hebben. Na het verstrekken van een vergoeding zullen de inlogcodes worden vrijgegeven en kan de gebruiker het gedeelte van de content bekijken waarvoor er betaald is.

Een membershipsite is een site waarop een doelgroep zich op kan abonneren, vaak in ruil voor een periodieke financiële vergoeding. Deze constructie maakt een membershipsite uitstekend geschikt om cursussen of..
 site wordt veel gebruikt voor het overdragen van kennis. Daarom is dit een uitstekend platform voor het aanbieden van online cursussen of videotrainingen. Na het investeren van tijd voor het samenstellen van deze content, biedt dit een uitstekende mogelijkheid om passieve inkomsten uit te genereren.

In veel gevallen is het design van de membersite dusdanig weergegeven dat de gebruiker wel het overige aanbod van de verstrekker op het scherm ziet, maar een beperkte toegang heeft. Met een upgrade van het abonnement zullen meerdere pagina’s toegankelijk worden.  Er zijn diverse platforms waar je een membersite kunt onderbrengen. Huddle biedt een kant en klaar pakket aan. Als je de voorkeur hebt om zelf een membersite te maken kun je hier WordPress

Wordpress is een CMS (Content Management System) waarmee je vrij eenvoudig je website kunt maken beheren. Wordpress is de meest bekende website software ter wereld. Meer dan 30% van alle websites wereldwijs draaien op..
 voor gebruiken. Het is wel verstandig om dit in een subdomein te doen om conflicten en traagheid te voorkomen. Er zijn diverse WordPress opties beschikbaar om de membersite naar wens samen te stellen. Met membership plug-ins kun je een gebruiker een toegang verlenen tot meerdere pagina’s. Dit worden ook wel “membership-levels” genoemd.

Een membership site is een uitstekend platform om een klantwaarde te verhogen. Aan een membersite die een juiste invulling geeft aan een consumenten behoefte zal een klant immers lang loyaal blijven. Door het maandelijks toevoegen van de waarde van een abonnement (content dripping) maak je gebruik van de kracht van het stapelen, de verzameldrang van mensen, en creëer je op deze manier een verdienmodel met behulp van je membersite.

Niet genoeg content voor een Membersite?