arrow_drop_up arrow_drop_down

Hoeveel commissie geef je aan affiliates?

Een vraag die ik regelmatig binnenkrijg is: "Hoeveel commissie moet ik precies weggeven aan affiliates?" Bij affiliate marketing laat jij jouw product door iemand anders promoten in ruil voor een bepaalde commissie. Dat betekent dat wanneer een affiliate jouw product voor je verkoopt hij/zij per verkoop een percentage van de verkoopprijs ontvangt.

Hoe hoog moet die affiliatecommissie zijn?

Het is bij affiliate marketing vrij gangbaar om een affiliatecomissie van 50% of meer weg te geven aan affiliates. Dat klinkt misschien als heel veel maar besef hierbij dat de affiliate alle marketing voor je doet, jij hoeft zelf alleen maar af te wachten en het product te leveren. Door 50% commissie aan een affiliate aan te bieden maak je het voor de affiliate interessant om jouw product te gaan promoten in plaats van het product van je concurrent. Je moet natuurlijk ook affiliates werven. Bij elke verkoop hou je nog steeds 50% over voor jezelf en dat is toch 50% van iets wat je anders helemaal niet had gehad. Affiliates bereiken namelijk veelal mensen die jij zelf niet bereikt. Win-win dus!

No Cure, No Pay

Affiliate marketing is op no cure, no pay basis en dat betekent dat jij een affiliate alleen betaalt bij resultaat. Pas als een affiliate een verkoop voor je realiseert hoef je hem daarvoor te betalen. Je betaalt affiliates dus altijd van het geld wat zij zelf voor jou verdienen.

Haal meer uit de leads van affiliates

Ik raad je aan om altijd te kiezen voor een affiliatecommissie hoger dan 50% van je verkoopprijs. Zorg er dan wel voor dat je meer uit de bezoekers haalt die je van affiliates krijgt dan alleen de eventuele verkopen. Plaats er bijvoorbeeld een aanmeldformulier voor je nieuwsbrief tussen zodat je ook e-mail marketing kunt gaan doen en zodoende je business veel verder uitbreidt.
dirk

Door

dirk

op 01 Jun 2016

welke zijn de beste produkten of diensten die ik op mijn pagina plaats . voor wie werk ik dan het best . ?

Reactie plaatsen