arrow_drop_up arrow_drop_down

Affiliate Marketing

Affiliate marketing is een vorm van marketing waarbij ondernemers of producteigenaren hun zogenoemde affiliates belonen voor de gerealiseerde verkopen of leads die zij aanleveren. Affiliates zijn in dit geval mensen of bedrijven die producten op commissiebasis promoten. Affiliate marketing gaat meestal uit van een no cure, no pay principe waarbij de affiliate pas wordt beloond bij een daadwerkelijke aankoop van de doorgestuurde lead. Een resultaatafhankelijke beloning dus.

“Affiliate marketing has made businesses millions and ‚Ä®ordinary people millionaires” - Bo Bennet

Hoe werkt affiliate marketing?

Hieronder zie je een voorbeeld van een standaard affiliate marketing proces.

Affiliate marketing proces in beeld

Affiliate marketing software

Om dit bij te kunnen houden heb je affiliate marketing software zoals Plug&Pay. Deze software stelt je in staat om een commissie per product in te stellen en vervolgens unieke promotielinks (affiliatelinks) te genereren voor je affiliates. Je affiliate gebruikt zijn eigen unieke promotielink om bezoekers naar je verkooppagina of webshop te sturen. De affiliatesoftware kan vervolgens zien welke verkoop door de welke affiliate is gegenereerd.

Het tracken (volgen) van een bezoeker die door een affiliate doorgestuurd is en het vervolgens toewijzen van de commissie bij een verkoop gaat op basis van een affiliatecookie. 

Affiliate marketing e-book

Wil je alles leren over affiliate marketing? Download dan ons gratis affiliate marketing e-book >>>