Winnen in Google?
SEO BoekOntvang het boek

Page content

Geld verdienen als affiliate

Geld verdienen als affiliate

Affiliate marketing is een schitterende vorm van internet marketing en juist door het internet is deze vorm van “samenwerking” tussen twee partijen zo aantrekkelijk geworden.

Door het internet is het promoten van producten op commissie-basis helemaal geautomatiseerd zijn en daarmee heb je een perfect verdienmodel wat niet veel energie hoeft te kosten.

Promoot producten van anderen

Door affiliate te zijn kun je andermans producten promoten in ruil voor een percentage van de opbrengst, veelal de affiliate commissie genoemd.

Het grote voordeel van het zelf affiliate zijn is dat je alleen maar bezoekers naar een website hoeft te sturen. Je hoeft dus zelf geen product te hebben en ook geen klantenservice te doen.

Hoe start je als affiliate?

Als je affiliate wilt worden dan ga je op zoek naar een product welke je als affiliate kunt promoten. Deze producten kun je bijvoorbeeld vinden in het productoverzicht van PayPro (dat systeem gebruik ik even als voorbeeld in de rest van dit artikel maar je kunt natuurlijk ook andere affiliate systemen gebruiken.

Daarin staan alle producten van ondernemers die PayPro gebruiken als betaalsysteem op hun website en daarbij ook de hoogte van de commissie die jij als affiliate krijgt wanneer je dat product gaat promoten/verkopen.

Hoe promoot je een product als affiliate?

Wanneer je een product hebt gevonden wat je interessant lijkt om te gaan promoten dan staat daar veelal een unieke promotielink bij. Deze link is uniek voor jou als affiliate en met die link kun je dit product gaan promoten.

Hoe verdien je geld?

Door die unieke link van je te gaan promoten zullen er mensen op gaan klikken, wanneer zij dat doen dan gaan zij rechtstreeks naar de website van de producteigenaar alwaar zij het product kunnen kopen. Omdat de bezoeker via jouw unieke linkje is gekomen legt PayPro voor je vast dat jij (in het geval van een verkoop) je commissie uitbetaald krijgt. Volledig automatisch!

Welke producten zijn interessant voor affiliates?

Ik raad je aan om een product te zoeken waar een beetje een hoge marge op zit, waar je dus veel mee verdiend wanneer je een verkoop maakt. Anders promoot je je helemaal suf en verdien je bijna niks, die energie kun je beter besteden aan producten waarvoor je wat meer vangt.

Promoot producten met weinig concurrentie

Voordat je een product gaat promoten, kijk dan even of je veel concurrentie hebt. Aangezien je de producten toch voor het uitkiezen hebt kun je net zo goed een product kiezen waarbij je geen last hebt van concurrenten, toch?

Je kunt bijvoorbeeld checken in Google of er veel advertenties aan de rechterkant staan wanneer jij zoekt naar een zoekwoord waar je potenti√ęle klanten ook op zouden zoeken.

Binding met het product

Mocht je zelf een passie/hobby/interesse hebben dan raad ik je aan om een product te zoeken wat daar een beetje bij past zodat je er wat binding mee hebt, je kunt dan als het goed loopt misschien zelf ook een business gaan opbouwen omdat je al wat inkomsten hebt uit affiliate verkopen.

Hoe kun je het beste promoten?

Ik denk dat de beste manier om een product als affiliate te promoten de volgende is:

Maak zelf een webpagina over het product wat je verkoopt, plaats er bijvoorbeeld een klantenervaring van jezelf op of typ een informerend artikel wat over het product/zelfde onderwerp gaat.

Vervolgens kun je via Google Adwords en bijvoorbeeld Sociale Media gaan adverteren en dus bezoekers naar die pagina gaan sturen. Wanneer ze daar op je promotielink klikken dan heb je weer een kans om geld te verdienen.

Snel geld verdienen als affiliate?

De snelste manier om geld te verdienen als affiliate is om gebruik te maken van het bereik wat je al hebt, wanneer je bijvoorbeeld al een nieuwsbrief of mailinglijst hebt dan kun je daar een mailtje naartoe sturen met een promotie voor het product waar je affiliate van bent. Pas echter wel op dat je jouw lijst niet uitbrandt!

Affiliate zijn als aanvulling op je huidige business

Natuurlijk kun je veel geld verdienen door affiliate te zijn en verder niks anders te doen alleen ik denk toch dat het slim is om naast je affiliate activiteiten ook zelf aan de slag te gaan met je eigen business. Bouw dus ook zelf een website/weblog en zorg ervoor dat je een beetje ruggengraat opbouwt.

Dit verhoogd je bereik (kun je dus ook meer verkopen) maar bovenal maakt dit je minder afhankelijk van anderen.

  Comment Section

  13 reacties op “Geld verdienen als affiliate  Door A van der Gaag op 11 oktober 2012

  Hallo Wim

  Ik zie dat het een bericht uit 2010 is, maar hoop dat je me kan vertellen hoe ik dan affiliate kan worden, ben er nog maar net mee bezig en kom hier dus nog niet helemaal uit.

  Misschien kan jij me dat vertellen.

  Groet Angelique


  Door Dennis Bergman op 29 april 2012

  Hoi,

  Ik ben nu al een aantal maanden bezig om te proberen geld te verdienen met affiliate marketing. Sommige dingen die ik doe lukken goed en andere dingen gaan helemaal fout.

  Inmiddels heb ik veel geleerd en heb ik een nieuwe website laten maken. (http://www.geldverdieneninfo.nl)

  Ik ben er heel erg tevreden mee en ben nu hard bezig om de website van de grond te krijgen.

  Ik heb heel veel gehad aan dit blog en aan de tips van Tonny Loorbach en Eelco de Boer. Momenteel ben ik bezig met de informatie van Ramses van der Werf.

  Ik heb er het volste vertrouwen in dat het mij gaat lukken om een fulltime inkomen te verdienen met affiliate marketing.


  Door Mike op 7 juni 2012

  Goede info. Ben er zelf net ook een beetje mee begonnen. Moet nog een hoop kennis op doen en veel leren maar het begin is er. Succes met de site verder!


  Door Coen Olde Bijvank op 6 september 2012

  Ha Tonny!

  Ik was nog even in het archief gedoken en las dit artikel, dit is echt de mooiste manier van geld verdienen op internet.. althans dat is mijn mening.

  Echt top!

  Coen Olde Bijvank


  Door Chantal op 11 november 2012

  Je hebt me de ideale wijsheid gegeven, nu snap ik eindelijk waar affiliate marketing om draait! Bedankt hiervoor!! Geld verdient met affiliate programma’s gaat nu beter dan ooit tevoren. Gr Chantal.


  Door Ernst op 23 december 2012

  Heey Tonny,

  Ik ben onlnags ook begonnen met affiliate marketing en ik ben op jouw website terecht gekomen. Ik heb je E-books gedownload en daar ben ik erg blij mee! Heb er weer veel ervaring van geleerd en ik zie je waarschijnlijk weer op het volgende seminar! (-:
  Ernst.  Door Cindy op 17 februari 2015

  Ik ben ook gestart met affiliate marketing en ben benieuwd wat het me kan opleveren. Mocht iemand zich nog willen inschrijven bij een datingwebsite, doe dit dan even via http://www.datingsitevinden.nl.


  Door michel op 15 maart 2015

  Hallo,ik ben ook net begonnen met affiliate marketing via marktplaats maar dat werkt niet heb geen 1 verkoop gedaan!heeft iemand tips voor een goede webhostingfirma ?dan kan ik mn eigen verkoopsite gaan bouwen…  Door Klaas op 22 april 2016

  Misschien leuk om te weten dat we affiliate marketing (linkpizza.nl) nog makkelijker hebben gemaakt.
  – Automatisch vervangen van linkjes.
  – Alle netwerken zijn aangesloten, dus heel veel adverteerders.
  – Een systeem, dus alle stats op een plek.
  – Nooit meer moeilijk knippen en plakken van affiliate links uit affiliate netwerken.

  Eigenlijke enige wat je nog hoeft te doen is links naar adverteerders te plaatsen. Maar ook hier is er een gratis plugin voor gemaakt: http://bloggers.linkpizza.com/chrome-extension om ze te vinden.
  Ze noemen dit ook wel affiliate aggregators, maar het maakt leven van bloggers stuk makkelijker.

  Klaas Joosten


  Plaats een reactie