arrow_drop_up arrow_drop_down
Geld verdienen als affiliate

Geld verdienen als affiliate

Affiliate marketing is een schitterende vorm van internet marketing en juist door het internet is deze vorm van "samenwerking" tussen twee partijen zo aantrekkelijk geworden. Door het internet is het promoten van producten op commissie-basis helemaal geautomatiseerd zijn en daarmee heb je een perfect verdienmodel wat niet veel energie hoeft te kosten.

Promoot producten van anderen

Door affiliate te zijn kun je andermans producten promoten in ruil voor een percentage van de opbrengst, veelal de affiliate commissie genoemd. Het grote voordeel van het zelf affiliate zijn is dat je alleen maar bezoekers naar een website hoeft te sturen. Je hoeft dus zelf geen product te hebben en ook geen klantenservice te doen.

Hoe start je als affiliate?

Als je affiliate wilt worden dan ga je op zoek naar een product welke je als affiliate kunt promoten. Deze producten kun je bijvoorbeeld vinden in het productoverzicht van PayPro (dat systeem gebruik ik even als voorbeeld in de rest van dit artikel maar je kunt natuurlijk ook andere affiliate systemen gebruiken. Daarin staan alle producten van ondernemers die PayPro gebruiken als betaalsysteem op hun website en daarbij ook de hoogte van de commissie die jij als affiliate krijgt wanneer je dat product gaat promoten/verkopen.

Hoe promoot je een product als affiliate?

Wanneer je een product hebt gevonden wat je interessant lijkt om te gaan promoten dan staat daar veelal een unieke promotielink bij. Deze link is uniek voor jou als affiliate en met die link kun je dit product gaan promoten.

Hoe verdien je geld?

Door die unieke link van je te gaan promoten zullen er mensen op gaan klikken, wanneer zij dat doen dan gaan zij rechtstreeks naar de website van de producteigenaar alwaar zij het product kunnen kopen. Omdat de bezoeker via jouw unieke linkje is gekomen legt PayPro voor je vast dat jij (in het geval van een verkoop) je commissie uitbetaald krijgt. Volledig automatisch!

Welke producten zijn interessant voor affiliates?

Ik raad je aan om een product te zoeken waar een beetje een hoge marge op zit, waar je dus veel mee verdiend wanneer je een verkoop maakt. Anders promoot je je helemaal suf en verdien je bijna niks, die energie kun je beter besteden aan producten waarvoor je wat meer vangt.

Promoot producten met weinig concurrentie

Voordat je een product gaat promoten, kijk dan even of je veel concurrentie hebt. Aangezien je de producten toch voor het uitkiezen hebt kun je net zo goed een product kiezen waarbij je geen last hebt van concurrenten, toch? Je kunt bijvoorbeeld checken in Google of er veel advertenties aan de rechterkant staan wanneer jij zoekt naar een zoekwoord waar je potentiële klanten ook op zouden zoeken.

Binding met het product

Mocht je zelf een passie/hobby/interesse hebben dan raad ik je aan om een product te zoeken wat daar een beetje bij past zodat je er wat binding mee hebt, je kunt dan als het goed loopt misschien zelf ook een business gaan opbouwen omdat je al wat inkomsten hebt uit affiliate verkopen.

Hoe kun je het beste promoten?

Ik denk dat de beste manier om een product als affiliate te promoten de volgende is: Maak zelf een webpagina over het product wat je verkoopt, plaats er bijvoorbeeld een klantenervaring van jezelf op of typ een informerend artikel wat over het product/zelfde onderwerp gaat. Vervolgens kun je via Google Adwords en bijvoorbeeld Sociale Media gaan adverteren en dus bezoekers naar die pagina gaan sturen. Wanneer ze daar op je promotielink klikken dan heb je weer een kans om geld te verdienen.

Snel geld verdienen als affiliate?

De snelste manier om geld te verdienen als affiliate is om gebruik te maken van het bereik wat je al hebt, wanneer je bijvoorbeeld al een nieuwsbrief of mailinglijst hebt dan kun je daar een mailtje naartoe sturen met een promotie voor het product waar je affiliate van bent. Pas echter wel op dat je jouw lijst niet uitbrandt!

Affiliate zijn als aanvulling op je huidige business

Natuurlijk kun je veel geld verdienen door affiliate te zijn en verder niks anders te doen alleen ik denk toch dat het slim is om naast je affiliate activiteiten ook zelf aan de slag te gaan met je eigen business. Bouw dus ook zelf een website/weblog en zorg ervoor dat je een beetje ruggengraat opbouwt. Dit verhoogd je bereik (kun je dus ook meer verkopen) maar bovenal maakt dit je minder afhankelijk van anderen.