Geld verdienen als affiliate

Geld verdienen als affiliate

Geld verdienen als affiliate is een van de meest populaire verdienmodellen voor veel (startende) ondernemers.

Als affiliate promoot je andermans producten in ruil voor een percentage van de opbrengst, veelal de affiliate commissie genoemd. Het grote voordeel van het zelf affiliate zijn is dat je alleen maar bezoekers via jouw affiliatelinks naar andermans website hoeft te sturen. Je hoeft zelf geen product of website te hebben, geen klantenservice te voeren en vaak heb je dan ook geen kantoor of personeel nodig.

Dankzij het internet is het promoten van producten op commissie-basis (zoals no cure no pay) geautomatiseerd en daarmee heb je een perfect verdienmodel wat niet veel energie hoeft te kosten.

Verwar geld verdienen als affiliate echter niet met dropshipping. Bij dropshipping verkoop je namelijk wel andermans product, maar dan op je eigen website of webwinkel. Hier leggen we het verschil uit:

Hoe start je als affiliate?

Als je affiliate wilt worden dan ga je op zoek naar een product om te promoten. Je kunt bijvoorbeeld zelf een ondernemer benaderen om te vragen of deze een affiliateprogramma heeft. Wanneer dat zo is dan zie je vaak een link naar een partnerpagina in de footer van de website staan (zoals ook op deze website)

je kunt ook kijken naar bestaande affiliate netwerken of handelsplatformen zoals Bol.com of Amazon. Hierop vind je talloze producten die je als affiliate kunt promoten.

Hoe kom je aan een promotielink?

Wanneer je een product hebt gevonden wat je interessant lijkt om te gaan promoten dan kun je een affiliatelink aanvragen . Deze link is uniek voor jou als affiliate en met die link kun je dit product gaan promoten. Een voorbeeld zie je wanneer je bijvoorbeeld aanmeld als affiliate van ons op deze pagina.

Hoe verdien je geld?

Door je unieke link te gaan promoten zullen er mensen op gaan klikken, wanneer zij dat doen dan gaan zij rechtstreeks naar de website van de producteigenaar alwaar zij het product kunnen kopen.

Bij een klik op jouw unieke link slaat de affiliatesoftware een affiliatecookie op. In het geval van een verkoop wordt deze cookie herkent en krijg jij als affiliate jouw commissie toegewezen. De producteigenaar betaalt deze commissie vervolgens aan je uit.

Hier zie je in een schema hoe geld verdienen als affiliate werkt:

Hoe werkt affiliate marketing?

Welke producten zijn interessant voor affiliates?

Idealiter kies je een product wat aansluit op je eigen bedrijf (wanneer je dat hebt), je eigen social media profiel en/of op je eigen producten. Dan kun je namelijk aan je bestaande achterban promoten en eventueel werken met upselling.

Ben je helemaal nieuw als affiliate en bereik je nog geen doelgroep online? Kijk dan naar je eigen passie, hobby of interesse en zoek een product wat daar een beetje bij past zodat je er wat binding mee hebt.

Kijk ook of je veel concurrentie hebt. Aangezien je de producten toch voor het uitkiezen hebt kun je net zo goed een product kiezen waarbij je geen last hebt van concurrenten, toch? Je kunt bijvoorbeeld checken in Google of er veel advertenties staan wanneer jij zoekt naar een zoekwoord waar je potentiële klanten ook op zouden zoeken.

Hoe kun je het beste promoten?

Alleen maar het delen van je affiliatelink op je social media profielen of met vrienden en familie zal je nog niet rijk maken als affiliate. Het werkt beter wanneer je grote hoeveelheden bezoekers aan weet te trekken en deze ook eerst "warm" kunt maken voor het product dat je aanprijst.

Maak bijvoorbeeld zelf een landingspagina over het product wat je verkoopt, plaats er bijvoorbeeld een review of ervaring van jezelf op of typ een informerend artikel wat over het product/zelfde onderwerp gaat. Wanneer je een blog hebt dan kun je daar natuurlijk ook jouw artikel op plaatsen.

Vervolgens kun je via Google ads (SEA) en bijvoorbeeld Sociale Media gaan adverteren en dus bezoekers naar die pagina gaan sturen. Wanneer ze daar op je promotielink klikken dan heb je weer een kans om geld te verdienen.

Snel geld verdienen als affiliate?

De snelste manier om geld te verdienen als affiliate is echter om gebruik te maken van het bereik wat je al hebt, wanneer je bijvoorbeeld al een nieuwsbrief of mailinglijst hebt dan kun je daar een mailtje naartoe sturen met een promotie voor het product waar je affiliate van bent.

Ook wanneer je bijvoorbeeld een grote achterban op je social media profiel hebt dan kun je daar je aanbeveling inclusief afiliatelink plaatsen.

Nadelen van affiliate zijn

Het klinkt erg aantrekkelijk. Je hoeft zelf geen product of website te hebben, geen klantenservice te voeren en vaak heb je dan ook geen kantoor of personeel nodig. Je hoeft alleen maar een onlinemarketingstrategie te gebruiken om bezoekers door te verwijzen naar een ander en dan is het kassa. Zo simpel is het alleen niet. Je zult namelijk, net als voor je eigen bedrijf, nog steeds bedreven moeten zijn in het aantrekken van de juiste bezoekers voor een product.

Dit kun je doen door te adverteren, of bijvoorbeeld via een contentmarketing- of socialmediastrategie. Beide kosten tijd, geld en energie. In feite ben je daarmee een soort marketingmedewerker van de producteigenaar die je promoot. Zodra je een bezoeker doorstuurt ben je zelf wel de volledige controle kwijt en ben je afhankelijk van de verkooppagina of webwinkel van de producteigenaar. Ook ben je afhankelijk van de prijzen en positionering van de producteigenaar. Wanneer je een maandelijks inkomen verdient met het promoten van een product en de producteigenaar besluit de prijs te verlagen of het product zelfs weg te halen, dan heb je direct een probleem.

Dan hebben we het alleen nog maar over het doorsturen van bezoekers maar je conversieratio is vaak vele malen belangrijker om succes te behalen. Wanneer je bezoekers ‘koud’ doorstuurt naar de producteigenaar (bijvoorbeeld via een advertentie), dan zal deze bezoeker geen tot weinig waarde hechten aan jouw aanbeveling. Er is namelijk geen sprake van een vertrouwensrelatie tussen jou en de bezoeker.

Wanneer deze bezoeker eerst een waardevolle blog van je leest, een video bekijkt of je socialmediaposts volgt, dan groeit het vertrouwen en zal deze bezoeker sneller geneigd zijn om je aanbeveling op te volgen. Wanneer je nog een stapje verder gaat en je bezoekers eerst op een eigen e-maillijst verzamelt en door een marketingfunnel laat lopen, dan zal het vertrouwen nog verder groeien en de kans op het opvolgen van je aanbevelingen verder toenemen. Deze methoden zijn eigenlijk alleen succesvol toe te passen wanneer je dit in een markt doet waar je affiniteit mee hebt en waar je hart ligt.

Wanneer je deze stappen toepast, dan voer je al snel een volwaardige onlinemarketingstrategie. In plaats van je warme leads door te sturen naar je eigen product, stuur je ze weg naar het product van een ander. Dat kan alsnog aantrekkelijk zijn en dit is dan ook wat veel influencers doen, afgezien van de e-mailmarketing in de meeste gevallen.

Affiliate zijn of affiliates hebben?

De vraag die je jezelf als ondernemer na al deze moeite moet stellen is of je jouw leads op geen enkele wijze naar iets waardevollers kan sturen dan naar de website van een ander of in een nog erger geval: een Google Adsense advertentie.

Kun je bijvoorbeeld dan niet beter je eigen product maken? Of in ieder geval een combinatie van een eigen product en een product van anderen gebruiken, dan heb je een fijne win-win situatie.

Affiliate worden van ons?

Vind je het leuk om geld te gaan verdienen als affiliate van de IMU? Wij geven je een mooie commissie op onze boeken en cursussen maar ook een (maandelijkse wederkerende) commissie op onze software producten.

Informatie over de affiliatesprogramma's van onze bedrijven vind je hier >>>
Thijs Wolters
Klaas
Door

Klaas

op 22 Apr 2016

Misschien leuk om te weten dat we affiliate marketing (linkpizza.nl) nog makkelijker hebben gemaakt. - Automatisch vervangen van linkjes. - Alle netwerken zijn aangesloten, dus heel veel adverteerders. - Een systeem, dus alle stats op een plek. - Nooit meer moeilijk knippen en plakken van affiliate links uit affiliate netwerken. Eigenlijke enige wat je nog hoeft te doen is links naar adverteerders te plaatsen. Maar ook hier is er een gratis plugin voor gemaakt: http://bloggers.linkpizza.com/chrome-extension om ze te vinden. Ze noemen dit ook wel affiliate aggregators, maar het maakt leven van bloggers stuk makkelijker. Klaas Joosten

Tom
Door

Tom

op 02 Aug 2015

Ik ben recent met http://www.runnersdiscount.nl begonnen dit is een Affiliate site van hardloopspullen zoals schoenen, kleding etc kijk gerust eens rond

michel
Door

michel

op 15 Mar 2015

Hallo,ik ben ook net begonnen met affiliate marketing via marktplaats maar dat werkt niet heb geen 1 verkoop gedaan!heeft iemand tips voor een goede webhostingfirma ?dan kan ik mn eigen verkoopsite gaan bouwen...

Cindy
Door

Cindy

op 17 Feb 2015

Ik ben ook gestart met affiliate marketing en ben benieuwd wat het me kan opleveren. Mocht iemand zich nog willen inschrijven bij een datingwebsite, doe dit dan even via www.datingsitevinden.nl.

Henk
Door

Henk

op 29 May 2013

Wij hebben een geld verdien site gemaakt op http://rijkestudenten.be met onder andere jouw tips te gebruiken. Bedankt tonny!

Ernst
Door

Ernst

op 23 Dec 2012

Heey Tonny, Ik ben onlnags ook begonnen met affiliate marketing en ik ben op jouw website terecht gekomen. Ik heb je E-books gedownload en daar ben ik erg blij mee! Heb er weer veel ervaring van geleerd en ik zie je waarschijnlijk weer op het volgende seminar! (-: Ernst.

Chantal
Door

Chantal

op 11 Nov 2012

Je hebt me de ideale wijsheid gegeven, nu snap ik eindelijk waar affiliate marketing om draait! Bedankt hiervoor!! Geld verdient met affiliate programma's gaat nu beter dan ooit tevoren. Gr Chantal.

Coen Olde Bijvank
Door

Coen Olde Bijvank

op 06 Sep 2012

Ha Tonny! Ik was nog even in het archief gedoken en las dit artikel, dit is echt de mooiste manier van geld verdienen op internet.. althans dat is mijn mening. Echt top! Coen Olde Bijvank

Mike
Door

Mike

op 07 Jun 2012

Goede info. Ben er zelf net ook een beetje mee begonnen. Moet nog een hoop kennis op doen en veel leren maar het begin is er. Succes met de site verder!

Dennis Bergman
Door

Dennis Bergman

op 29 Apr 2012

Hoi, Ik ben nu al een aantal maanden bezig om te proberen geld te verdienen met affiliate marketing. Sommige dingen die ik doe lukken goed en andere dingen gaan helemaal fout. Inmiddels heb ik veel geleerd en heb ik een nieuwe website laten maken. (http://www.geldverdieneninfo.nl) Ik ben er heel erg tevreden mee en ben nu hard bezig om de website van de grond te krijgen. Ik heb heel veel gehad aan dit blog en aan de tips van Tonny Loorbach en Eelco de Boer. Momenteel ben ik bezig met de informatie van Ramses van der Werf. Ik heb er het volste vertrouwen in dat het mij gaat lukken om een fulltime inkomen te verdienen met affiliate marketing.

Wim
Door

Wim

op 18 Dec 2010

Ik heb op www.prijsverlager.nl een affiliate gemaakt. Maar wie wil er affiliate worden??

A van der Gaag
Door

A van der Gaag

op 11 Oct 2012

Hallo Wim Ik zie dat het een bericht uit 2010 is, maar hoop dat je me kan vertellen hoe ik dan affiliate kan worden, ben er nog maar net mee bezig en kom hier dus nog niet helemaal uit. Misschien kan jij me dat vertellen. Groet Angelique

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down