arrow_drop_up arrow_drop_down

Google Adsense

In deze sectie van onze kennisbank hebben wij al onze kennis, tips, best-practices, handleidingen en how to’s voor Google AdSense verzamelt. Je kunt hier dus alles te weten komen over het gebruik van dit advertentieplatform.

Wat is Google Adsense?

Je ziet ze eigenlijk altijd wel voorbij komen tijdens het surfen, advertenties. Je weet dat je met Google AdWords advertenties kunt plaatsen op Google Search en in het Display netwerk. Dat Display netwerk zijn allerhande websites die aangesloten zijn bij Google via Google AdSense. Google AdSense is het advertentieplatform van Google voor uitgevers. Deze Google dienst gebruik je als je advertenties op je blog of website wilt plaatsen. Het is zeg maar de andere kant van AdWords. In AdWords betaal je voor het plaatsen van een advertentie en in AdSense krijg je betaald voor het beschikbaar stellen van advertentieruimte. Als jij dus ook geld wilt verdienen met je website of blog dan kun je er voor kiezen om een account aan te maken bij Google AdSense. Als je alle stappen succesvol hebt doorlopen dan krijg jij ook de mogelijkheid om je website te voorzien van advertenties.

Hoe werkt het?

Heel simpel gezegd werkt Google AdSense vrijwel automatisch. Je maakt een account aan en zodra je account geverifieerd is krijg je een stukje code. Deze code moet je implementeren in je website en zodra je dat hebt gedaan kun je aan de slag met het instellen en kiezen van de advertentieformaten en het type advertentie dat je wilt weergeven op je website. Je hoeft zelf geen contact te zoeken met adverteerders. Dit wordt allemaal automatisch gedaan door Google. Wel kun je invloed uitoefenen op het type advertentie dat op je website weergegeven wordt door de instellingen in je AdSense account.

Wat zijn de beste manieren om geld te verdienen met Adsense?

Je zult begrijpen dat het ene onderwerp net wat beter scoort dan het andere. Dit ligt vooral aan de moeilijkheidsgraad en de beschikbaarheid van advertentieruimte. Er zijn maar weinig mensen gespecialiseerd in moeilijke financiële producten en diensten. Dus over het algemeen wordt er meer betaald voor een klik op deze advertenties. Er zijn gewoon minder advertentieplaatsen beschikbaar voor dit type content. Hoe beter de content op je website en hoe gespecialiseerder jouw content is, des te meer je kunt verdienen met AdWords. Google heeft ook onderzoek gedaan naar de advertenties die het meeste opbrengen. Zo weten ze welke afmetingen beter presteren en wanneer je een tekst advertentie of een afbeelding moet plaatsen. Wil je alles weten over Google AdWords? Lees dan onze artikelen in de kennisbank.

Wanneer krijg je betaald door Google

Hoewel er wat haken en ogen aan de uitbetaling zitten gaat ook dit volledig automatisch, je leest er hier meer over. Op basis van het aantal clicks op je advertenties krijg je een percentage van het bedrag dat de adverteerder aan Google betaald op je account bijgeschreven. Nadat je genoeg geld hebt verzameld in je account betaald Google dit uit. Een prima extraatje. Je verdient namelijk letterlijk slapend geld. Je zult begrijpen dat je voor iedere individuele klik op je advertenties geen astronomische bedragen ontvangt. Het duurt dan ook een tijdje voordat je aardig wat hebt omgezet met het advertentieplatform van Google. Om dezelfde reden hanteert Google een zogenaamde betalingsdrempel of payment threshold. Dit houdt in dat ze niet voor iedere 5 eurocent een creditfactuur opmaken en een overboeking starten. Voor accounts die weergegeven worden in Euro’s geld een drempel van €70,- euro. Dit betekent dat wanneer je voor €70,- euro aan clicks hebt gespaard je uitbetaald kunt krijgen.

Wat moet je doen voordat je uitbetaald wordt in AdSense

Google wilt zeker weten met wie ze zaken doen en dat de juiste mensen geld krijgen betaald. Om dit te kunnen garanderen moet je een aantal stappen doorlopen om je account te valideren en je betalingsgegevens te valideren. Google stuurt je allereerst een PIN code naar het adres dat je opgegeven hebt. Ze sturen deze code per post dus houd je brievenbus in de gaten, dit kan 2 tot 4 weken duren en de PIN die je ontvangt is maar 2 weken geldig. Raak je ‘m kwijt of ben je te laat met verifiëren dan moet je een nieuwe aanvragen. Je krijgt deze code om je AdSense account te verifiëren nadat je de verification threshold hebt bereikt. In Nederland is dit een bedrag van ongeveer €8,- euro. Dit wisselt nogal omdat ze uitgaan van een equivalent van $10,- dollar. Het kan zijn dat je ook je telefoonnummer moet valideren maar dit is afhankelijk van je locatie. In de brief die je krijgt vind je verdere instructies om deze PIN in te voeren.

Waarom kan ik geen uitbetalingsmethode selecteren in AdSense?

No worries. Je kunt een betalingsmethode selecteren zodra je account de payment threshold van €70,- euro heeft bereikt. In de voorwaarden van Google staat dat je geen uitbetalingen ontvangt als je de drempel nog niet hebt bereikt. Om dit extra te benadrukken mag je voor dat moment ook nog geen betalingsmethode kiezen. Afhankelijk van waar je je bevindt heb je een of meerdere betalingsopties tot je beschikking. Je vindt deze nadat je genoeg verdient hebt in AdSense onder je account instellingen.

Hoeveel krijg ik uitbetaald als ik mijn account opzeg?

Als je besluit om je AdSense account op te zeggen en je hebt nog geld tegoed van Google dan betalen ze dit alleen uit als het meer is dan €10,- euro. Alles onder het tientje betalen ze je helaas niet uit. Dit is teveel moeite en gedoe voor Google. Wil je dus je account opzeggen? Wacht dan even totdat je boven de tien euro zit, dan krijg je alles netjes uitbetaald.

Op welk moment gaat Google over tot uitbetaling?

Dit is natuurlijk de belangrijkste vraag. Je hebt een mooi bedrag op je AdSense account staan en nu wil je graag dat Google dit overmaakt. Maar wanneer wordt je AdSense omzet nu uitbetaald? Op de laatste dag van iedere maand checkt Google welke accounts de betalingsdrempel bereikt hebben en dus in aanmerking komen voor uitbetaling. Tijdens de eerste tien dagen van de maand plaatst Google een Link met omzet details op je payment pagina. Hier kun je zien hoeveel ze je gaan overmaken. Tegen het einde van de maand wordt hier ook een boodschap geplaatst dat je betaling is verwerkt en dat Google overgegaan is tot uitbetalen van je AdSense omzet. Afhankelijk van de methode van betaling die je hebt gekozen duurt het een paar dagen tot weken voordat de betaling op je rekening staat.