Google AdSense gebruiken met de WordPress plugin

Google AdSense gebruiken met de WordPress plugin

wordpress plugin google adsenseAls eigenaar van een website kun je geld verdienen door er advertenties op te tonen van andere bedrijven. Als je een blog bijhoudt of bijvoorbeeld veel reviews op je website zet over bepaalde producten en diensten dan kan ook jou site goede inkomsten genereren met Google AdSense.In dit artikel gaan we dieper in op het gebruik van een WordPress plugin voor Google AdSense.

Hoe werkt een Google AdSense WordPress plugin?

Een AdSense WordPress plugin maakt vlakken op je website waar je vervolgens advertenties kunt plaatsen. Sommige plugins geven je de mogelijkheid om de advertenties die door Google op je website geplaatst worden te stijlen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen welke kleuren, lay-out en hoeveel advertenties er geplaatst worden op iedere pagina.Het installeren van de Google AdSense WordPress plugin werkt zoals je iedere andere plugin zou installeren. De installatie kan variëren afhankelijk van welke plugin je kiest maar uiteindelijk zul je in de meeste gevallen de volgende stappen moeten doorlopen om de AdSense WordPress plugin te installeren:
  1. Download’ de plugin die je wilt gebruiken
  2. Klik met je ‘rechtermuis knop’ op de download
  3. Kies ‘hier uitpakken’ om het bestand uit te pakken
  4. Upload de gehele folder in je WordPress installatie directory ‘/wp-content/plugins/
  5. Ga naar de ‘plugins’ in de admin van je WordPress installatie
  6. Activeer de plugin’ die je zojuist hebt geïnstalleerd
  7. Eventueel zijn er nu instellingen aan te passen in het menu van de door jou gekozen plugin

Waarom moet je een AdSense WordPress plugin gebruiken?

Als je zelf de juiste vaardigheden hebt dan kan je precies bepalen waar een advertentie kan komen te staan en hoe je wilt dat ie eruit ziet. Het liefst zet je de advertentie natuurlijk daar waar de bezoeker z’n focus heeft. Bijvoorbeeld net naast een populair artikel of zelfs tussen de alinea’s in. Maar zonder de juiste programmeer kennis gaat dit je helaas niet lukken of kost het ontzettend veel tijd. Je moet namelijk weten waar je mee bezig bent.Voor iedereen die dus niet kan programmeren zijn er AdSense WordPress plugins op het internet te vinden. Deze plugins zetten de AdSense code voor jou in de backend van je website én als je een goede plugin te pakken hebt kun je zelfs nog spelen met de stijl opties en placering.

Waar moet je op letten?

Als je kiest voor een AdSense plugin dan moet je van te voren weten wat je ermee wilt. Soms wil je alleen maar dat je advertenties weergegeven kunnen worden en heb je geen behoefte aan verdere opties. Dan is een simpele plugin al voldoende voor je. Wil je meer opties om een advertentie te customizen, kijk dan naar de features van de plugin.Check ook altijd de reviews van de plugin die je wilt installeren. Er zijn gevallen gemeld van Google AdSense plugins voor WordPress installaties die gratis claimen te zijn maar dit toch niet helemaal zijn. Wat ze doen is een klein percentage van de advertenties die er weergegeven worden verbinden aan het AdSense ID van de makers van de plugin in plaats van aan jouw AdSense ID. Hierdoor verlies jij inkomsten en profiteren de makers van jouw website. Checken dus die reviews!Je weet nu alles wat je moet weten over Google AdWords WordPress plugins!