6 Tips om meer Geld te Verdienen met Google AdSense

6 Tips om meer Geld te Verdienen met Google AdSense

Je heb al enige tijd redelijke inkomsten uit je website doordat er Google AdSense advertenties op staan, maar je weet dat er meer uit te halen valt. Je werkt niet voor niks en als je meer geld kunt verdienen met AdSense, dan wil je natuurlijk ook weten hoe.Hieronder geven we je de 6 beste methoden om meer geld te verdienen met Google AdSense.

1. Gebruik de aanbevolen afmetingen

Misschien ziet het er op jou website niet zo mooi uit en heb je veel werk verzet om de advertenties volledig af stemmen op de content maar dit leidt niet tot de meeste omzet. Veel adverteerders (de meeste volgens Google) hanteren de standaard advertentie formaten. Hoe meer concurrentie er is voor de plekken op jou website hoe meer omzet je kunt genereren.De beste afmetingen voor de advertenties zijn volgens Google: - de grote rechthoek van 336 x 280 - de kleinere rechthoek van 300 x 250 - de “leaderboard” van 728 x 90 - de “skyscraper” van 160 x 600Dus weg met die custom afmetingen en op naar de afmetingen die het beste resultaat opleveren voor je advertenties.

2. Sorteer je content en advertenties

Hoewel je meer en meer hoort dat mensen niet meer lezen en je het beste plaatjes kunt gebruiken om bezoekers iets duidelijk te maken, werkt dit niet hetzelfde voor advertenties. Dataonderzoek van Google heeft uitgewezen dat er het meeste op advertenties geklikt wordt als het type advertentie overeenkomt met het type content.Denk je dus beter te kunnen presteren als je de content en advertenties afwisselt, dan heb je het waarschijnlijk mis. Zet dus nu meteen je text-based advertenties bij je teksten en image-based advertenties bij je fotoblog.

3. Zorg eerst voor voldoende bezoekers

Het kan verleidelijk zijn om je website meteen vol te zetten met advertenties nog voordat je voldoende bezoekers online hebt. Ga hier echter zorgvuldig mee om. Je bezoekers zijn je inkomsten en zonder hun, geen omzet. Begin daarom voorzichtig met het plaatsen van advertenties. Je wilt eerst een goede vaste groep hebben die regelmatig op je website komt. Op het moment dat je voldoende traffic hebt in de maand en een stabiel aantal bezoekers kun je beginnen met het plaatsen van advertenties.Blijf ook je content vernieuwen en verbeteren. Zodra je de focus verlegt van het maken van goede content naar het plaatsen en bijhouden van je advertenties, dan zal je bezoekers verliezen. Vind hier de juiste balans in en bouw het aantal advertenties voorzichtig op.

4. Gebruik de AdSense Scorecard

Google heeft niet voor niets de Scorecard uitgebracht. Ook zij willen zoveel mogelijk verdienen aan de advertenties die je plaatst op je website. Google helpt je met het identificeren van zwakke plekken op je website. Verbeter deze dan ook. Let wel op, het kan tot 7 dagen duren voordat verbeteringen zijn doorgevoerd, blijf dus niet wijzigingen doorvoeren.

5. Gebruik Analytics

Nogal logisch natuurlijk maar zonder data weet je niet waar de meeste omzet vandaan komt. De beste manier om deze data te vinden is door Google Analytics te koppelen aan AdSense. Zo kom je er achter welke pagina’s het meeste opleveren en op welke content je dus moet focussen als je meer wilt verdienen met AdSense. Geef je bezoekers wat ze willen!

6. Blijf testen

Deze tips zijn snel toe te passen en kunnen je AdSense performance met grote sprongen verbeteren. Maar het gaat zich op het einde van de dag om het testen. Wat werkt voor jouw content, bezoekers en advertenties hoeft nog niet te werken voor iemand anders. Test deze tips en adviezen dan ook. De beste manier om dit te doen is door gebruikt te maken van analytics en iedere wijziging tijd gunnen.Het is geen race maar een marathon!