Google AdSense advertenties in een Iframe plaatsen

Google AdSense advertenties in een Iframe plaatsen

google adsense in iframe Vroeger zag je ze veel voorbij komen, de iframes. Iframes zijn een soort webpagina’s op een webpagina. Inception pagina’s dus. Je ziet dus al waar dit artikel naar toe gaat want als je een webpagina kunt plaatsen in een andere webpagina dan kun je dus diverse soorten content mixen met advertenties. Niet helemaal volgens de Terms Of Service (TOS) van Google.

Mag je een iframe toepassen van Google AdSense?

Het probleem zit ‘m vaak in hoe je een iframe toepast. Het ligt er dus aan wat je precies doet en hoe je het doet. In de TOS van AdSense staat dat de advertenties niet in een iframe geplaatst mogen worden, niet aangepast mogen worden. Je mag dus wel een iframe gebruiken om content te plaatsen op een pagina waar AdSense advertenties staan. Maar hier zitten ook weer haken en ogen aan. De advertenties moeten namelijk overeenkomen met de content van de website. Door gebruik te maken van een iframe kan het zijn dat de spiders die content indexeren niet kunnen zien wat er nu precies wordt weergegeven op een pagina. Google apprecieert dit natuurlijk niet omdat ze kwaliteit moeten kunnen garanderen aan de adverteerders. Een iframe kan daarnaast heel andere content bevatten dan de context van de advertenties en ook dit is in strijd met de TOS van Google.

Wat voor een iframe moet ik gebruiken?

Er zijn veel manieren om een iframe te maken en sommige ondernemers komen er niet onderuit om er een te gebruiken wanneer ze bijvoorbeeld aan affiliate marketing doen. Je krijgt dan vaak een iframe aangeleverd waar producten in staan. Google heeft altijd al geadviseerd om geen iframes te gebruiken. Dit komt omdat de spiders die content indexeren hier vaak niet goed mee overweg kunnen. Hierdoor krijgt je website sowieso een penalty in de zoekresultaten maar het kan ook leiden tot het schorsen van je AdSense account. Tegenwoordig wordt er niet meer zoveel met iframes gewerkt. De iframes die je bijvoorbeeld van amazon krijgt aangeleverd zijn niet tegen de regels van Google AdSense. Ook van andere grote partijen kun je rustig een iframe plaatsen. Als je wilt weten hoe je een eigen iframe goed kunt toepassen dan verwijzen we je graag door naar de webmaster guidelines van Google. Hierin staan gedetailleerde instructies die je helpen om een goed en toegestaan iframe te maken. Al met al wordt het sterk afgeraden om een iframe te gebruiken, met name omdat deze echt goed gemaakt moeten worden omdat ze anders niet goed indexeerbaar zijn door Google. Kun je niet anders omdat je affiliate een iframe aanlevert? Check dan of het iframe goedgekeurd wordt door Google en overleg dit met je partner of zorg ervoor dat er geen advertenties geplaatst worden op de webpagina waar het iframe voorkomt. Zorg er ten slotte voor dat je nooit of te nimmer advertenties plaatst in een iframe want dit leidt gegarandeerd tot een schorsing van je AdSense account.