Google AdSense mobiel gebruiken met de Adsense App

Google AdSense mobiel gebruiken met de Adsense App

adsense app voor mobielAlles kan tegenwoordig op je mobiele telefoon. Je pc bedienen via teamviewer of de temperatuur instellen van de verwarming thuis, het is al lang ingeburgerd. Natuurlijk wil je ook je verdiensten kunnen inzien. Als je op vakantie bent of onderweg dan wil je gewoon in de gaten kunnen houden wat de resultaten zijn van de laatste blogpost of van het nieuwe onderwerp dat je hebt geïntroduceerd. Het inloggen op een website is dan niet altijd even gemakkelijk om over laadtijden nog maar niet te spreken op de slechte netwerken in het buitenland. We kijken in dit artikel naar de mobiele oplossingen van Google AdSense.

3rd party AdSense apps

Er zijn veel apps beschikbaar die je toegang geven tot je AdSense account. De functionaliteit verschilt van app tot app maar over het algemeen zijn de basis functies wel inbegrepen. Meestal vind je functies zoals de belangrijkste omzet informatie, top channels, site reports en betalingsalerts wel terug in deze applicaties. De vraag is echter hoe betrouwbaar ze zijn en of ze wel de meest recente en volledige informatie weergeven over jouw account. Het is dus aan te bevelen om gewoon de AdSense applicatie van Google zelf te gebruiken. Deze geeft over het algemeen de beste informatie en is het betrouwbaarst.

De AdSense op je mobiel gebruiken

Zodra je app hebt gedownload en geïnstalleerd vanuit de Playstore of Appstore kun je aan de slag. Google heeft ervoor gezorgd dat beide platformen goed ondersteund worden. Dus het maakt niet uit of je nu een Iphone of Android telefoon gebruikt. We zouden het bijna vergeten maar inderdaad, zelfs windows Phone wordt ondersteund met Google AdSense apps maar helaas nog niet van Google zelf. Wil je dus de beste informatie en betrouwbare gegevens dan moet je nog even geduld hebben. Zodra het platform wat belangrijker wordt zal Google hier snel genoeg een app release voor hebben. Zodra je de app opent op je telefoon wordt er gevraagd om in te loggen met je Google account. Het hoeft niet gezegd te worden dat je het account moet gebruiken waarmee je je voor AdSense hebt aangemeld. Zodra je ingelogd bent krijg je een mooi dashboard te zien met het overzicht van je omzet. Er wordt data weergegeven van verschillende sites en periodes. Handig om alles in een keer te kunnen overzien om daarna de details in te duiken zoals een vergelijking tussen de ene en de andere periode. Die laatste is echt een goede indicatie van hoe je presteert. Zodra je doorklikt op een van de waardes dan krijg je meer diepte informatie te zien. De details gaan dan over de geschatte verdiensten, aantal pagina bezoeken, clicks, CTR en omzet per periode. Uiteraard heeft Google ook een aantal rapporten beschikbaar gemaakt in de AdSense app. Je kunt onder andere kijken naar de top kanelen, URLs, sites, advertentiegroepen en meer. Net als in de desktop versie van AdSense kun je in de app, on the fly analyseren hoe je site of sites het doen. Als je een aanpassing hebt gemaakt dan kun je de data van het rapport aanpassen om zo te zien wat voor effect je aanpassing heeft gehad. Super handig als je veel bezig bent met tweaken van je advertenties en de positie op je site.