De kosten van Google AdSense

De kosten van Google AdSense

kosten van google adsenseGebruik maken van diensten kost geld. Voordat je ergens aan begint wil je weten hoeveel je kwijt bent voor die dienst. Zodra je weet wat het je kost dan kun je ook bepalen of het de investering waard is en of je het kunt betalen.In dit artikel gaan we in op de kosten van Google AdSense.

De kosten voor het gebruik van Google AdSense

Voor iedere website eigenaar en iedereen die filmpjes op Youtube heeft staan en daar geld mee wilt verdienen hebben we goed nieuws. AdWords kost jou helemaal niets. Het levert je zelfs geld op.Als je gebruik maakt van AdSense, dan plaatst Google relevante advertenties op je filmpjes of website. Voor iedere klik op de advertenties krijg je een bepaald deel van het geld dat Google vraagt aan de adverteerders voor die klik. Je zult er dus niet snel rijk van worden maar je kunt er wel een aardig zakcentje mee verdienen, vooral als je veel verkeer op je website hebt.De inkomsten die je behaalt uit het beschikbaar stellen van advertentieruimte op de content die je maakt kan door de belastingdienst worden gezien als omzet als je een bedrijf hebt of als inkomsten uit andere werkzaamheden als je geen bedrijf hebt. Je moet dit dus wel opgeven aan de belastingdienst en afhankelijk van het bedrag dat je hebt verdiend kan het zijn dat je op het einde van het jaar iets moet terugbetalen aan de belastingdienst. Als je dit zeker wilt weten kun je het beste naar de website van de belastingdienst of contact opnemen met je boekhouder.

De kosten van adverteren via AdSense

Als je wilt adverteren op websites van mensen die goede content aanbieden op hun website dan moet je gebruik maken van Google AdWords. In de AdWords dienstverlening kun je kiezen voor een aantal opties. Als je advertenties op websites van anderen wilt plaatsen dan moet je kiezen voor een campagne die gebruik maakt van het Display netwerk.De kosten van deze campagne zijn helemaal afhankelijk van het budget dat jij wilt spenderen. Google AdWords biedt budget onafhankelijke reclamecampagnes omdat je zelf kunt instellen wat je budget is en wat je maximaal per klik wilt betalen. Als je een budget instelt van maximaal €10,- euro per dag dan zal Google je nooit meer in rekening brengen dan €10,- euro per dag.Daarnaast spelen de kosten per klik ook een rol. Deze zogenaamde CPC bepalen hoeveel het jou kost als iemand op je advertentie klikt. Voor iedere klik gaat er een bedrag van je dagbudget af totdat het op is. Sommige zoekwoorden zijn duurder dan andere en je kunt zelf bepalen hoeveel je maximaal wilt uitgeven aan een klik. Hoe hoger je budget en je bod per klik, hoe vaker je advertentie wordt weergegeven en hoe meer verkeer je kunt genereren naar je website.Houd er rekening mee dat je ook BTW verschuldigd bent aan de Nederlandse overheid wanneer je gebruik maakt van AdWords. Op dit moment is deze 21%. Je boekhouder kan je hier verder mee helpen.