arrow_drop_up arrow_drop_down

Hoe kom je aan affiliates?

Veel internet ondernemers die willen starten met affiliate marketing slagen er vrij eenvoudig in om een affiliatesysteem in te schakelen en op te zetten maar vragen zich vervolgens af hoe je dan aan die affiliates komt die jou gaan promoten...

Affiliates weten niet altijd dat ze affiliate zijn...

Het klinkt misschien heel gek maar affiliate marketing is net als internet marketing nog vrij nieuw en zodoende weten veel website eigenaren en internet ondernemers niet wat het is. Je kunt dus ook hele goede affiliates voor je aan het werk krijgen zonder dat zij zelf in eerste instantie wisten wat affiliate marketing precies was.

Zoek affiliates in Google

De gemakkelijkste manier om affiliates te werven is om ze simpelweg te zoeken via Google. Je kunt websites gaan benaderen die in dezelfde markt als jou actief zijn of ondernemers die actief zijn in een markt die aansluit op die van jou. Wanneer je bijvoorbeeld een product verkoopt over afvallen dan zijn er honderden, zo niet duizenden websites te vinden die in dezelfde of een vergelijkbare markt zitten. Je kunt hen via de mail benaderen en vragen of zij geïnteresseerd zijn in een samenwerking.

Affiliates maken van je klanten

Als er iemand inzicht in jouw product heeft dan is het wel je klant. Je kunt je klanten benaderen en vragen of zij geïnteresseerd zijn om hun aankoop terug te verdienen. Ze kunnen dan het door hun gekocht product gaan promoten en bij elke verkoop commissie verdienen. Affiliates vinden is niet moeilijk, je moet er alleen wel even bovenop gaan zitten en wanneer je het constant goed wilt doen dan doe je er slim aan om het in je marketing te verwerken zoals bijvoorbeeld in je autoresponder of in je bedankpagina's.

Influencers

Er zijn ook affiliates te vinden die al meer bekend en ervaren zijn met het promoten op commissiebasis. Denk bijvoorbeeld aan influencers. Dit zijn de mensen en bedrijven met een groot aantal volgers op socialmediaplatformen of bijvoorbeeld een nationale of internationale beroemdheid. Je kunt zelf op socialmediaplatformen zoeken naar profielen met een grote, relevante achterban. Er bestaan daarnaast ook bemiddelingsplatformen waar veel influencers bij aangesloten zijn. 

Affiliates vinden in affiliate netwerken

Als laatste methode voor het vinden van affiliates komen we uit bij de affiliate-netwerken. Hier kunnen adverteerders hun campagnes aanbieden, waarna het netwerk ervoor zorgt dat die campagnes onder de aandacht komen van affiliates. In veel gevallen is een affiliatenetwerk ook direct de affiliatesoftware die je gebruikt. Bekende affiliatenetwerken in Nederland zijn: Zanox, TradeTracker, Daisycon, Cleafs, M4N, en TradeDoubler.

Met onze eigen Plug&Pay-software bieden we bijvoorbeeld een marktplaats met daarin alle producten en bijbehorende commissies en informatie voor affiliates. Zo kunnen affiliates letterlijk ‘shoppen’ voor interessante deals.

Pas echter wel op met het ongecontroleerd toelaten van affiliates. Het laatste wat je namelijk wilt is een onbekende affiliate die informatie over jouw producten verspreidt waar je zelf niet achter staat. Denk bijvoorbeeld aan valse beloftes of ‘snelle gastjes’ die alleen geīnteresseert zijn in geld verdienen en de kwaliteit van leads en klanten niet voorop hebben staan. Het handmatig goedkeuren van affiliates is zeker in de beginfase aan te raden zodat je met je affiliates in contact bent en de controle houdt.  

Naast de netwerken zijn ook fora en online community’s (zoals Facebookgroepen en Google-community’s), over affiliate marketing rijkelijk gevuld met (professionele) affiliates. Het is zodoende interessant om je aanbod daar te delen zodat affiliates kunnen instappen.

Reactie plaatsen