Partner pagina voor affiliate werving

Een handige manier om affiliates te werven en te informeren is om gebruik te maken van een partnerpagina voor affiliates. Hierop plaats je alle informatie die je hebt over jouw affiliateprogramma, hoe het affiliatemarketingproces werkt en daarbij ook handige promotiematerialen voor je affiliates.

Affiliates werven en informeren

Zo’n partnerpagina kun je zien als een landingspagina, omdat deze ook een wervende functie heeft. Het doel van de pagina is om een potentiële affiliate dusdanig geïnteresseerd te maken dat deze besluit om zich aan te melden. Het secundaire doel is om die affiliate dan ook direct van alle benodigde hulpmaterialen te voorzien om de promotie zo effectief en efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Met een partnerpagina kun je gemakkelijker affiliates werven wanneer je bijvoorbeeld websites of klanten benadert. Je hoeft ze dan alleen nog maar door te verwijzen naar je geoptimaliseerde partnerpagina. Op deze manier hoef je niet alle uitleg in je communicatie mee te nemen en hoef je ook niet bij elke affiliate hetzelfde verhaal te vertellen.

Op de partnerpagina van Plug&Pay zie je bijvoorbeeld een wervende tekst die ook dienst zou kunnen doen als verkooppagina. Daarnaast zie je de verschillende mogelijkheden die je hebt om de software te promoten. Je kunt bezoekers naar de website doorverwijzen, maar ook naar specifieke conversiepagina’s of zelfs volautomatische webinars waarin de software verkocht wordt.
Partner pagina voor affiliates

Promotiematerialen op je partnerpagina

Naast een wervende tekst en de uitleg van het affiliateproces kun je veel handige promotiematerialen plaatsen die affiliates kunnen gebruiken om je product beter te promoten. Plaats bijvoorbeeld afbeeldingen van je product in verschillende formaten, promotiebanners, advertentieteksten, voorbeelden van nieuwsbrieven, informatieve artikelen en dergelijken.

Je kunt op zo’n partnerpagina ook een aanmeldformulier voor een autoresponder plaatsen. Deze kun je vullen met trainingsmails voor je affiliates zodat ze - verspreid over een door jou gekozen periode - leren over je product en hoe zij het kunnen promoten. Op deze manier kunnen affiliates zich bij je aanmelden voor extra tips voor het promoten van je product. Het voordeel voor jou is dat je dit automatiseert en dat je affiliates over een langere periode nieuwe prikkels kunt geven om je producten te promoten.

Je kunt zelfs zo ver gaan dat je een whitepaper (e-book) ter beschikking stelt. Je affiliate kan die dan voorzien van zijn eigen promotielink en gebruiken als gratis weggever in online campagnes. Bij het ontzorgen van je affiliates gaat eigenlijk geen methode te ver. Alles wat eraan bijdraagt om het voor je affiliate makkelijker en effectiever te maken, is een aanvulling.

Voorbeelden

Enkele voorbeelden van partner pagina's voor het werven van affiliates: