Verkopen via Marktplaats (7 tips)

Verkopen via Marktplaats (7 tips)

Veel mensen vragen zich af hoe ze geld kunnen verdienen met Marktplaats. Dat is logisch, want Marktplaats is misschien wel de meest bekende advertentiesite van Nederland, omdat het een van de eerste bekende websites was waarop je producten kon kopen en verkopen. Door de jaren heen is Marktplaats absoluut niet in kracht afgenomen; het werkt het nog steeds evengoed als altijd!

Verkopen via Marktplaats

Als je spullen kwijt wilt dan is Marktplaats de eerste plek waar je ze kwijt raakt. Onderzoek wijst uit dat er in Nederland voor meer dan een miljard euro aan "rommel" op de zolders van mensen ligt. Dat is zonde natuurlijk! Wanneer je al ooit iets verkocht hebt via Marktplaats dan kun je waarschijnlijk beamen dat het ontzettend snel gaat.

Vaak krijg je enkele uren na het plaatsen van een meubelstuk o.i.d. al reacties binnen. Zo heb ik bij mijn laatste twee verhuizingen tot twee keer toe mijn halve inboedel in enkele dagen voor de verhuizing nog via Marktplaats van de hand kunnen doen, ideaal! Een goede manier om geld te verdienen via marktplaats is dus om eerst eens te kijken welke spullen jij (of bekenden van je) hebt liggen die je niet meer gebruikt en meteen kunt gaan verkopen.

Hoe kun je goed verkopen via Marktplaats?

De beste manier om je spullen te verkopen is om wat extra aandachtaan je advertenties te schenken. Zorg voor:
 1. een goede pakkende titel
 2. een complete productomschrijving (met alle voordelen van jouw product)
 3. een hoge startprijs (omlaag kun je altijd nog)
 4. goede foto's van je product
 5. duidelijke specificaties van je product
 6. een duidelijke "call-to-action"
 7. een correct taalgebruik

Welke producten verkopen goed op Marktplaats?

De producten die in mijn ervaring het beste verkopen via Marktplaats zijn de tastbare, degelijke producten. Zoals bijvoorbeeld meubilair. Vooral kasten en bureaus ben ik altijd binnen enkele uren kwijt. Ook met tweedehands computers heb ik goede ervaringen. Ben je dus eens toe aan een nieuwe inrichting? Gooi dan je oude meubilair voor de grap eens op Marktplaats!

Dit zijn maar een paar voorbeelden maar ik weet zeker dat je met vrijwel alle producten goed kunt verdienen via Marktplaats. Ik ken ook mensen die fulltime leven van de inkoop en verkoop van producten zoals bijvoorbeeld kleding via Marktplaats.

Best verkochte spullen op Marktplaats

merkkleding verkopen via marktplaats

Populaire producten om te verkopen via Marktplaats zijn bijvoorbeeld:
 • Merkkleding
 • Fietsen en Brommers
 • Auto's en of auto-onderdelen
 • Boeken
 • Verzamelobjecten zoals postzegels en munten

Verdien vandaag nog geld!

Om lekker in de flow te komen raad ik je aan om nu direct actie te ondernemen. Kijk eens om je heen of je nog spullen hebt die je best kwijt zou willen voor een aannemelijk bod. Zet deze spullen vandaag nog op Marktplaats en kijk wat er gebeurt. Ik weet zeker dat je er geen spijt van gaat krijgen!
Acay
Door

Acay

op 09 Jul 2019

Vanwege verhuizing naar buitenland zoek ik iemand dat mijn inbedoel van mijn huis en kantoor kan op internet zetten en verkopen. Ik heb zelf geen tijd. Die persoon gaat alles op internet zetten met foto en contact opnemen met kopers. We kunnen een vaste bedrag of procent afspreken. Ik moet zo snel mogelijk van af van alle spullen. zit heel veel dingens, ook elektronica's.

2 zitsbank leer
Door

2 zitsbank leer

op 22 Aug 2018

Hallo, interessante blog. Met veel plezier gelezen! Groetjes

solar-team
Door

solar-team

op 14 Jan 2017

hallo, ik heb 16 zonnepanelen van 260wp, de panelen zijn niet gebruikt. per stuk 150eu laat maar weten!!

Anoniem
Door

Anoniem

op 13 Dec 2016

Ik verkoop een keyboard voor 15 euro Wilt u hem via marktplaats bekijken?

Peter
Door

Peter

op 01 Sep 2016

Ik ben nog op zoek naar oude video games, o.a Nintendo, maar niet om te verkopen, puur voor mijn verzameling. Mail: freecrz1@live.nl

Gilly
Door

Gilly

op 30 Mar 2016

Hoi, Moet je dan inschreven staan in kvk als je wilt inkoopt en doorverkoopt op marktplaats?

Jan
Door

Jan

op 18 Mar 2016

Hallo, ik heb nog een partij van 90 led spotjes te koop die ik graag verkopen wil. Iemand interesse?

WINNY
Door

WINNY

op 22 Feb 2016

ik wil erg graag onroerend goed met een voor mij acceptabele winst verkopen aan echt betalende koper en zonder narigheid - ik zoek betrouwbare relaties

Diana
Door

Diana

op 07 Aug 2018

ik heb een soortgelijk idee, maar niet het geld om huisjes op te kopen. Mijn idee is om goedkoop een klushuis op te kopen. Dan voor weinig geld op te knappen om met winst te verkopen. Mijn expertise zit in het goed en goedkoop opknappen van huizen en de styling om het er goed uit te laten zien. Ik heb alleen de middelen niet om de huizen te kopen. Kunnen wij iets voor elkaar betekenen?

Eva
Door

Eva

op 19 Feb 2016

Ik wil zo graag mijn bruidsjurk kwijt! Het lukt me niet, hij is nog in een perfecte staat geen oude model, professioneel gereinigd bij de stomerij :-( help

lies
Door

lies

op 21 Feb 2016

Heb je het geprobeerd via facebook? zijn ook genoeg verkoop pagina's of trouwerij pagina's

manon
Door

manon

op 31 Jan 2016

Hey iedereen, Ik ben Manon, ik ben net 14 en wil een soort enigenbedrijfje beginnen. Ik weet alleen nog niet goed waarin. Hebben jullie nog leuke ideetjes? Ik hoor het graag! Ik heb zelf gedacht aan horloges, sieraden of koptelefoons/oortjes. Hebben jullie misschien tips? Mail: 135876manon@gmail.com

Armin
Door

Armin

op 26 Jan 2016

Beste, Ik heb nog een nette tvmeubel hij is bijna nieuw er zijn geen beschadigingen op De kast moet snel weg van wegen verhuizing

Ömer
Door

Ömer

op 08 Dec 2015

Beste, Ik wil ook wat tips inzake verkopen van boeken etc. Kan iemand mij wat tips geven? Mail: efsane66@live.be thanks

Nick
Door

Nick

op 14 Apr 2015

Ik ben 12, en ik verkoop sinds kort veel via Marktplaats. Eerst mn oude speelgoed en nu koop ik erg goedkoop in op webshops en verkoop dat via marktplaats. Ik zet gewoon een plaatje op Marktplaats van het product en zodra het geld is over gemaakt bestel ik het product en verstuur ik het naar de ontvanger. Ik kan zo goedkoop inkopen omdat ik gebruik maak van kortingsacties die overal wel bij zitten. Bijvoorbeeld (dit is niet zon goeie, de echte goede websites ga ik niet verklappen) bij Campina Euro sparen waar jij bij een pak val meteen al 5 euro korting krijgt! Ik ben nu bezig om producten van anderen te verkopen via ebay, marktplaats, bol.com en eigen webshop voor een kleine provisie van 10 %. Het gaat dus allemaal heel goed, ik verdien zeker 50 euro in de maand extra met een een inverstering van slechts 2 a 3 uur per maand, maar ik kan alleen geen films verkopen, niemand bied daarop! Iemand nog tips?

N.p
Door

N.p

op 15 Jan 2018

Zou je nu misschien de website willen noemen off??

Josh
Door

Josh

op 15 Jul 2015

Goed dat je al op jonge leeftijd wat verdient op het internet. Snap wel dat films niet zo goed verkopen, die zijn namelijk makkelijk gratis te downloaden tegenwoordig. Toen ik verkocht op marktplaats merkte ik dat trendy horloges en koptelefoons goed verkopen. Als je deze goed inkoopt kun je hier ook flink wat winst op maken, met name op horloges. Richt je hierbij vooral op de jeugd. Succes met je verkoop!

MAtthijs
Door

MAtthijs

op 11 Jun 2015

Weet iemand een goede site waar je dingen kan opkopen en voor winst verkopen via marktplaats?

Rjindra
Door

Rjindra

op 31 Aug 2016

ik heb heel wat tweedehands spullen het is veel om op te noemen, winkel voorraad

MAtthijs
Door

MAtthijs

op 11 Jun 2015

Op welke site doe je dat?

rkia
Door

rkia

op 29 Dec 2014

Ik zoek iemand die mij helpt om mijn meubels to verkopen ik ga verhuizen

Joey
Door

Joey

op 09 Mar 2015

Beste Rkia, Als jij je meubels nog hebt, wil ik je best helpen met de verkoop daavan. Groet, Joey Email; yahyaouy@live.nl

Jacky
Door

Jacky

op 24 Feb 2014

Ik probeer via Marktplaats mijn spullen te verkopen, wat ik voor mijn hobby maakt. Dit zijn o.a spiegels, 3D kaarten en printjes op hout bewerkt. Heel zelder verkoop ik een klein dingetje. Vraag voor mijn gevoel er niet veel voor. Haal net mijn kosten eruit wat ik investeer. Heeft iemand misschien een tip voor mij.

Ineke
Door

Ineke

op 18 May 2016

Ik zou Etsy eens proberen. Is een internationaal platform gericht op zelfgemaakte producten.

patty
Door

patty

op 12 Nov 2013

marktplaats is inderdaad leuke verkoop site maar reken ook op loze reakties(shoppers maar geen kopers) en reakties die erop gerichht zijn alleen het afhaal adres te willen wetenn. Wees alert en let op het bod (als er ver boven het gevraagde bedrag wordt geboden, twijfel dan maar heel erg) . Gebruik daglicht bij het maken van de foto's. Denk aan de verzendkosten (eventueel) . Blijf zakelijk als nodig . Elektronica, witgoed en fietsen worden goed gekocht. Denk eraan dat mensen moeten kunnen bieden want meer geld voor het artikel, des te beter.

Tristan Wouda
Door

Tristan Wouda

op 31 Jul 2011

Beste Tonny Loorbach, Ik ben een 13 jarige jongen met een eindelose ervaring op marktplaats bijna elk product dat er is heb ik wel op marktplaats verkocht van bedden tot dvd's, boeken, computers, Lp's, gezelschapsspellen, postzegels, kasten, stoelen tafels. Nou heb ik een vraag: wat zijn uw ervaringen met Ebay? Werkt dat even goed? Ik zou graag ook nog even iedereen een tip geven wat betreft de verkoop van boeken: wie al eens geprobeerd heeft zijn boeken kwijt te raken op marktplaats kwam er waarschijnlijk snel achter dat het niet zo rap gaat met de boeken verkoop op marktplaats, daarvoor is nu de oplosssing: de 2e hanse boeken verkoop functie van Bol.com. Het is ideaal en veel makkelijker. Ik heb laatst via marktplaats 30 dozen boeken gekocht en daarmee in anderhalve maand ruim 500 euro verdient. Gaat veel beter dan op marktplaats. Met vriendelijke groet Tristan

koen
Door

koen

op 05 Mar 2011

Beste ..., Ik heb een advertentie geschreven, maar een goede advertentie schrijven is niet een van mijn sterkste punten (zacht uitgedrukt) dus ik vroeg me af of jullie wat tips hadden voor mijn advertentie? mijn advertentie is: --------------------------------------------------------------------- wil jij online op de automatische piloot geld verdienen? Wou jij ook altijd al geld verdienen op het internet? Online, met alleen maar tijd als investering? Ik beloof je niet dat je met deze site binnen enkele uren 1000 euro per maand verdient. Want als dat waar is deed iedereen in Nederland dat al. Wat ik je wel ga uitleggen op deze site is hoe jij wel een echte online business kan opstarten zonder veel investeringen, op de automatische piloot! Wat jij kan ontdekken op mijn site: • Hoe jij een E-book schrijft. • Hoe jij een Site/Blog kan maken, precies zoals mijn site. • Hoe jij E-mail marketing toepast op jou eigen site. • Hoe jij een betaalsysteem op je site zet voor je zelfgemaakte E-book • Nog veel meer andere manieren om geld te verdienen! Je kan op mijn Blog allemaal tips en manieren ontdekken over hoe jij online geld verdient. Wat je ook kan doen is jezelf gratis aanmelden voor mijn nieuwsbrief en allemaal gratis tips en weetjes krijgen over hoe jij geld verdient. Maar bovenal: Als je je aanmeld voor mijn nieuwsbrief krijg je min. 5 gratis E-books. --------------------------------------------------------------------- Alleen dan natuurlijk wat leuker aangekleed. namelijk vind ik het zelf niet echt geweldig maar ik zou echt niet weten wat ik beter kan doen.

Manon
Door

Manon

op 31 Jan 2016

Hallo, Wat is uw doelgroep? Zijn het jongeren? Dan kunt u inderdaad `je' en `jij' gebruiken in uw tekst. Zijn het oudere? Dan zou ik denk ik toch `u' en `uw' gebruiken. Ook zou ik niet beginnen met wou, maar met wilde. Dit omdat wou eigenlijk niet goed Nederlands is. Ik vind het wel een goede advertentie! Ook vind ik het een leuk idee!

c diroen
Door

c diroen

op 10 Dec 2015

Ik wil wel graag wat tips en ik wil mij ook inschrijven voor je nieuwsbrief. Groetjes Carla

Renske
Door

Renske

op 31 Jan 2011

Hallo, Ik ben op zoek naar iemand die zijn geld verdient met spullen verkopen op marktplaats. Dit om deze persoon hierover te interviewen voor in een magazine. Zou jij me aan contactgegevens van deze personen kunnen helpen? Alvast bedankt! Groetjes

Door

Anonymous

op 27 Feb 2017

Bent u van de belastingdienst ;)

w
Door

w

op 01 Aug 2016

Ik ben zo'n persoon

Mootje
Door

Mootje

op 14 Sep 2013

Hallo, Ik koop al 3 jaar spullen in en verkoop ze dan gelijk door. Je kan me mailen en dan kijken we verder. Mvg

Sita Hashimi
Door

Sita Hashimi

op 31 Jan 2019

Ik wil gaarg mijn spullen verkopen

Fam. Adriaans
Door

Fam. Adriaans

op 10 Feb 2018

Hallo ik wil al mijn meubels verkopen

Zygmunt K.
Door

Zygmunt K.

op 30 Jan 2018

Heb ik vraag. Ik heb op door mij aangeboden - spa - klein aanbetaling ontvangen. Op afgesproken tijd koper komt niet. Wat moet/kan ik doen? Heeft u voor mijn een advies? André mensen intussen hebben ook interesse. Wat met de aanbetaling? Bedankt als ik kan advies ontvangen.

Liss
Door

Liss

op 13 Apr 2017

Ik verkoop ook 2 kleren. Kasten en Wii games Wii controller Ariana Grande spullen en bond jas en Nintendo spellen en Wii balance board

stenn
Door

stenn

op 10 Mar 2016

mootje waar koop je wat in??

daniek
Door

daniek

op 09 Jan 2016

Hoi hoi heb heel veel spullen. Aangezien dat jij zeoverloopt. Vroeg ik of jij er wat aan hebt

ruud gamers
Door

ruud gamers

op 06 Oct 2015

Hoi Mootje ik wil eigenlijk hetzelfde gaan doen. Hoe weet je nou wat gangbare producten zijn ?

MAtthijs
Door

MAtthijs

op 11 Jun 2015

Waar koop jij spullen op?

Rjindra
Door

Rjindra

op 31 Aug 2016

Hoi ik heb wat winkel voorraad inventaris

joeri
Door

joeri

op 23 Feb 2015

welke producten koop/verkoopt u het meest?

Elroy
Door

Elroy

op 08 Jan 2015

Hallo Ik zou graag willen beginnen met het opstarten van werk vanuit huis. Tot dusver heb ik 3 mogelijkheden gevonden: aandelen, kopen/verkopen of een webwinkel Hulp zou welkom zijn. Alvast bedankt Groetjes Elroy

Milna
Door

Milna

op 20 Nov 2016

Beste ik ben milan heb nog 150 klokken liggen thuis is er eimand geïnteresseerd mail mij dan zo snel mogelijk

J
Door

J

op 02 May 2016

Heyy, ik kan een webwinkel voor je regelen voor een aanzienlijk prijsje.

Salvador
Door

Salvador

op 23 Jun 2018

Hey kunt u dat voor mij misschien regelen

carla
Door

carla

op 25 Apr 2017

Hallo Door J Ik ben wel geintereseerd in een webwinkel.Zou je mij verder willen helpen en wat kost het ?

Anass
Door

Anass

op 27 Jul 2016

Hoi j , kan je misschien een webwinkel voor me regelen ?

jeroen
Door

jeroen

op 16 Oct 2014

welke spullen koop je in en verkoop je dan?

james tupker
Door

james tupker

op 06 Nov 2015

hey dames heren ik ben handelaar hebben jullie nog wat spullen kwijt de raken ik wil ze wel ik zoek anthiek spullen die ik kan verkopen nieuw liefst maar gebruikt mag ook alleen geen gebruikte kleding wil nieuwe kleding met prijsje eraan email me maar gr james

faat
Door

faat

op 23 Oct 2019

Hallo, heb je nog interesse in nieuwe merkkleding ? zoja contacteer mij dan via mail faat.tanatu@gmail.com

Ger
Door

Ger

op 28 Jun 2016

Hallo James Ik heb nog 9 fietsbroeken Nieuwe- 6 korte met zeem en 3 lange zonder zeem -Interesse ? doe maar een bod

Melissa
Door

Melissa

op 06 Jan 2016

Ik heb nog een partij meisjes schoentjes. 25 paar sandalen 17 paar ballerina's 14 paar ballerina's Allemaal nieuw, in doosje! Interesse?

melissa
Door

melissa

op 06 Mar 2015

Hallo ik heb nog kleren en die wil ik kwijt een zak vol..

td
Door

td

op 07 Jan 2017

als het merk is verkoop ik je ze voorje 50% deal

lars schepers
Door

lars schepers

op 28 Apr 2014

mootje wat is je email?

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down