Verkopen via Marktplaats (7 tips)

Verkopen via Marktplaats (7 tips)

Veel mensen vragen zich af hoe ze geld kunnen verdienen met Marktplaats. Dat is logisch, want Marktplaats is misschien wel de meest bekende advertentiesite van Nederland, omdat het een van de eerste bekende websites was waarop je producten kon kopen en verkopen. Door de jaren heen is Marktplaats absoluut niet in kracht afgenomen; het werkt het nog steeds evengoed als altijd!

Verkopen via Marktplaats

Als je spullen kwijt wilt dan is Marktplaats de eerste plek waar je ze kwijt raakt. Onderzoek wijst uit dat er in Nederland voor meer dan een miljard euro aan "rommel" op de zolders van mensen ligt. Dat is zonde natuurlijk! Wanneer je al ooit iets verkocht hebt via Marktplaats dan kun je waarschijnlijk beamen dat het ontzettend snel gaat.

Vaak krijg je enkele uren na het plaatsen van een meubelstuk o.i.d. al reacties binnen. Zo heb ik bij mijn laatste twee verhuizingen tot twee keer toe mijn halve inboedel in enkele dagen voor de verhuizing nog via Marktplaats van de hand kunnen doen, ideaal! Een goede manier om geld te verdienen via marktplaats is dus om eerst eens te kijken welke spullen jij (of bekenden van je) hebt liggen die je niet meer gebruikt en meteen kunt gaan verkopen.

Hoe kun je goed verkopen via Marktplaats?

De beste manier om je spullen te verkopen is om wat extra aandachtaan je advertenties te schenken. Zorg voor:
 1. een goede pakkende titel
 2. een complete productomschrijving (met alle voordelen van jouw product)
 3. een hoge startprijs (omlaag kun je altijd nog)
 4. goede foto's van je product
 5. duidelijke specificaties van je product
 6. een duidelijke "call-to-action"
 7. een correct taalgebruik

Welke producten verkopen goed op Marktplaats?

De producten die in mijn ervaring het beste verkopen via Marktplaats zijn de tastbare, degelijke producten. Zoals bijvoorbeeld meubilair. Vooral kasten en bureaus ben ik altijd binnen enkele uren kwijt. Ook met tweedehands computers heb ik goede ervaringen. Ben je dus eens toe aan een nieuwe inrichting? Gooi dan je oude meubilair voor de grap eens op Marktplaats!

Dit zijn maar een paar voorbeelden maar ik weet zeker dat je met vrijwel alle producten goed kunt verdienen via Marktplaats. Ik ken ook mensen die fulltime leven van de inkoop en verkoop van producten zoals bijvoorbeeld kleding via Marktplaats.

Best verkochte spullen op Marktplaats

merkkleding verkopen via marktplaats

Populaire producten om te verkopen via Marktplaats zijn bijvoorbeeld:
 • Merkkleding
 • Fietsen en Brommers
 • Auto's en of auto-onderdelen
 • Boeken
 • Verzamelobjecten zoals postzegels en munten

Verdien vandaag nog geld!

Om lekker in de flow te komen raad ik je aan om nu direct actie te ondernemen. Kijk eens om je heen of je nog spullen hebt die je best kwijt zou willen voor een aannemelijk bod. Zet deze spullen vandaag nog op Marktplaats en kijk wat er gebeurt. Ik weet zeker dat je er geen spijt van gaat krijgen!