Ook domineren met je website in Google?

 • 12 jaar SEO ervaring gebundeld in 1 stappenplan
 • De meest complete SEO gids van Nederland
 • Geen gezever maar concrete tips die hout snijden!
 • Keyword checklist: Verover de topposities in Google
 • Domineer en scoor op duizenden zoektermen
 • Scoor in Google Maps en de mobiele zoekresultaten
 • Wat is de aanbevolen SEO strategie voor webshops?
 • Backlinks en Champagne SEO, hoe werkt dat?
 • Ontdek Google RankBrain en de toekomst van SEO
 • Volledig up-to-date met trends voor 2018
 • Stap voor stap (visuele) Wordpress instructie

Bestel het boek


Doelgerichte SEO Boek

Tonny Loorbach - Auteur Doelgerichte SEO

Tonny Loorbach

Jouw website gratis bovenaan in Google. Kan dat eigenlijk nog? Kun je als zelfstandige - zonder budget - de grootste bedrijven online verslaan? Jazeker, als ik het kan, kun jij het ook!

In 2010 startte ik als zelfstandig ondernemer mijn eigen website. Ik deed dat vanuit huis, zonder budget, aan een ietwat gammele IKEA-keukentafel. SEO vormde de basis van mijn strategie. Inmiddels is mijn bedrijf uitgegroeid tot een miljoenenbedrijf en een bekende, toonaangevende naam in mijn branche. En dat allemaal simpelweg met één website en nog altijd dezelfde SEO-strategie (weliswaar geëvolueerd).

Ik heb inmiddels vele duizenden ondernemers geadviseerd om hoger in Google te komen. Sommige van hen trekken - als kleine zzp'er - zelfs 250.000+ gratis bezoekers per maand naar hun website. Ik heb mijn SEO-ervaring nu gebundeld in dit ultieme stappenplan om je website hoger in Google te krijgen. Met 'Doelgerichte SEO' pluk jij de vruchten van mijn jarenlange ervaring.

12

Jaar ervaring

6

Eigen bedrijven

120+

Trainingen gegeven

100.000+

DeelnemersBestel bij jouw favoriete webshop

Doelgerichte SEO

 • € 19,95

  Doelgerichte SEO

 • € 19,95

  Doelgerichte SEO

 • € 19,95

  Achtergrond Doelgerichte SEO


  Jouw website gratis bovenaan in Google. Kan dat eigenlijk nog? Kun je als zelfstandige de grootste bedrijven online verslaan? Jazeker kan dat! Ik heb 12 jaar SEO-ervaring gebundeld in een ultiem stappenplan om te domineren in de zoekresultaten en uit te groeien tot dé autoriteit in jouw branche.


  Een gemiddelde consument in Nederland ziet zo’n 3.000 advertenties per dag. Hierdoor beginnen we immuun te raken voor dergelijke interruptie marketing. Er komen ook steeds meer adblockers die advertenties blokkeren en waardevolle content centraal zetten. Platformen zoals Nu.nl vervangen steeds vaker hun advertenties voor gesponsorde content. Adverteerders moeten steeds vaker content rondom hun diensten produceren in plaats van enkel een verkooptekst.

  In plaats van eenzijdige interruptie (op zoek gaan) draait online marketing steeds meer om het leveren van bruikbare content, precies op het moment dat de doelgroep er zelf naar op zoek is (gevonden worden). Online vindbaarheid is hierdoor niet alleen van levensbelang voor een ondernemer, het maakt zelfs een opleving door.

  We zoeken online ook steeds specifieker. Zo bestaat maar liefst 70% van alle zoekopdrachten in Google uit longtail (zoekopdrachten van 4+ woorden). Daarnaast is 20% van alle zoekopdrachten per jaar in Google volledig nieuw. Ook de mobiele revolutie heeft ons zoekgedrag ingrijpend verandert. Zo wordt er nu al meer via mobiel gezocht in Google dan via desktops. Omdat het merendeel van de websites überhaupt nog geen mobiele SEO-strategie heeft biedt dit enorme kansen voor (kleine) ondernemers. Denk maar aan Google’s ‘AMP's’ wat je kunt beschouwen als laaghangend fruit.

  Ook Google is veranderd. Het begon ooit als een statische zoekmachine (zoekwoord gericht) waarin kwantiteit de hoofdrol speelde en bedrijven met grote linkbuilding budgetten de dienst uitmaken. Tegenwoordig is het een meer dynamische zoekmachine (onderwerp en context gericht) waarin relevantie en kwaliteit leidend is. Hierdoor komen juist gedachtenleiders en vakinhoudelijk specialisten meer naar voren.

  Door de intrede van de semantische zoekmachine, kunstmatige intelligentie (Google RankBrain) en door moeilijke termen zoals SEOcial, Dwell time, Clickbait, SSL, Mobile first, Reference Queries, User intent, Local SEO, Rich Markup, AMP's, de Knowledge Graph en Google Now lijkt SEO een moeilijk vak te zijn geworden. Maar niets is minder waar. Door de evolutie van Google is SEO juist makkelijker geworden voor de kleine zelfstandige.

  In 2010 startte ik als zelfstandig ondernemer mijn eigen website. Ik deed dat vanuit huis, zonder budget, aan een ietwat gammele IKEA-keukentafel. SEO vormde de basis van mijn strategie. Inmiddels is mijn bedrijf uitgegroeid tot een miljoenenbedrijf en een bekende, toonaangevende naam in mijn branche. En dat allemaal simpelweg met één website en nog altijd dezelfde SEO-strategie (weliswaar geëvolueerd).

  Wat dat betreft leven we in een hele bijzondere tijd. Een tijd waarin iedereen met een hobby, passie of expertise en de wil om anderen daarmee te helpen vanaf een zolderkamertje de halve planeet kan bereiken. Ook sommige van mijn ‘cursisten’ ontvangen – als kleine zzp’er – zelfs 250.000+ gratis bezoekers per maand op hun website en verslaan de grootste bedrijven in de zoekresultaten.

  Hoe dit boek (Doelgerichte SEO) tot stand kwam...

  Enkele maanden geleden werd ik benaderd door uitgever VisualSteps met de vraag of ik mijn e-book Winnen in Google voor hen wilde aanpassen en uitbreiden naar een stap-voor-stap SEO handleiding voor Wordpress websites. Dit inclusief plaatjes natuurlijk zoals de naam van de uitgever al een beetje weggeeft ;)

  Winnen in Google bevat namelijk alleen het 'WAT' en niet zozeer het 'HOE' als het gaat om het optimaliseren van je website om te scoren in Google. Daarnaast stamt Winnen in Google alweer uit 2016 en dus was het sowieso tijd voor een stevige opfrisser met de nieuwste SEO trends en ontwikkelingen. Zo gevraagd, zo gedaan ging ik aan de slag...

  Ik installeerde een 'kale' Wordpress en paste mijn eigen SEO tips toe. Van elke stap maakte ik een afbeelding en plaatste natuurlijk een begeleidend schrijven. Maar toen kreeg ik de smaak te pakken...

  Ik merkte dat ik sinds het schrijven van Winnen in Google ontzettend veel bijgeleerd heb. Ik merkte dat er veel nieuwe SEO trends en technieken bij zijn gekomen die ik nooit uitgeschreven heb. Ik merkte dat ik helemaal opgezogen werd in de materie en niks achter wilde houden.156 afbeeldingen met instructie en talloze extra pagina's later is het af. Het boek is bijna twee maal zo uitgebreid geworden!

  Met ontzettend veel nieuwe praktische tips om nog beter te scoren in Google. Met volledig herziene hoofdstukken over backlinks, SEOcial, linkjuice, semantiek, Mobile SEO en de toekomst van SEO. Wat begon als een leuk bijproject is uitgegroeid tot een super gaaf eindresultaat waar ik enorm trots op ben.

  Dit boek bevat werkelijk alles wat je moet weten om je website op de topposities in Google te krijgen en te domineren op honderden, zo niet duizenden verschillende zoektermen. Ik heb helemaal niets achter gehouden. Ik zou het een grote eer vinden als je het een plekje in je boekenkast wilt geven. Met mijn boek ‘Doelgerichte SEO’ pluk jij de vruchten van mijn jarenlange ervaring. Alles wat je zult leren is in de praktijk getest en bewezen. Met dit boek heb je een praktisch stappenplan om je website hoger in Google te krijgen en uit te groeien tot dé autoriteit in jouw branche.

  Bestel het boek