Pagina's op je WordPress website doorverwijzen naar andere pagina's

Pagina's op je WordPress website doorverwijzen

01 maart 2022

Wil je een pagina op je WordPress website automatisch laten doorverwijzen naar een andere pagina? Bijvoorbeeld omdat de URL van de pagina is veranderd? Of misschien omdat een bepaalde pagina niet meer actief is, maar er nog wel bezoekers op komen (en je deze niet kwijt wilt)? In WordPress is dat gemakkelijk in te stellen.

01. Download de plugin

Er zijn verschillende plugins waarmee je redirects kunt instellen op je WordPress website. Ik vind zelf deze makkelijk te gebruiken: Quick Page/Post Redirect Plugin. Installeer de plugin.

02. Stel de redirect in voor het doorverwijzen

Na het installeren van de plugin verschijnt er een extra item in het linkermenu van je dashboard; Quick Redirects. Klik op het menu item. Je ziet nu twee kolommen met velden. Aan de linkerkant kun je de oorspronkelijke URL invullen, in het veld ernaast de URL waar de pagina naar moet redirecten.

Dus stel ik wil dat de pagina boonwebdesign.nl/test automatisch word doorverwezen naar boonwebdesign.nl/nieuw, dan vul ik aan de linkerkant in: boonwebdesign.nl/test en aan de rechterkant boonwebdesign.nl/nieuw. Vergeet de wijzigingen niet op te slaan 😉 Vervolgens wordt elke bezoeker die naar boonwebdesign.nl/test automatisch doorverwezen naar boonwebdesign.nl/nieuw.

Bij het subkopje “Redirect Options” kun je nog allerlei instellingen bepalen. De meeste van deze instellingen vereisen een beetje technische kennis en ervaring.