ideal-als-betaalmethode-aanbieden-op-je-wordpress-website

iDEAL als betaalmethode op je WordPress website

02 maart 2022

Een betaalmethode (iDEAL, Paypal, Bitcoin, etc.) aanbieden op je WordPress website is natuurlijk ideaal. Mensen kunnen direct online betalen, veilig en zonder gedoe. En dat is natuurlijk niet alleen handig voor mensen met een webshop, maar ook als je;

  • online trainingen en cursussen aanbied.
  • events geeft waar mensen zich voor kunnen inschrijven.
  • digitale bestanden aanbied op je website.
  • strippenkaarten of onderhoud aanbied (zoals ik).

En zo kun je natuurlijk allerlei mogelijkheden bedenken, als je een beetje creatief gaat nadenken ;) Kort samengevat kun je het dus voor allerlei verschillende dingen gebruiken. Maar… Dan moet je wél weten hoe je een betaalmethode zoals iDEAL toevoegt op je website.

iDEAL op je website – via je bank

De meest voor de hand liggende optie is om via je eigen bank iDEAL toe te voegen op je website. Hiervoor heb je echter (behoorlijk wat) technische kennis nodig én relatief gezien is het best wel duur. En aangezien de meeste van mijn website bezoekers niet de benodigde kennis (en budget) hebben, ga ik deze optie niet verder behandelen. Dus laten we snel doorgaan naar een betere optie ;)

iDEAL via Mollie

Gelukkig zijn er verschillende aanbieders die al het werk uit handen nemen, hoera! En deze aanbieders zijn relatief gezien nog goedkoper ook, hoe mooi is dat?! ;) Mollie is mijn persoonlijke favoriet. Ik vind hun systeem verreweg het fijnst werken en hun helpdesk is erg klantvriendelijk. Je betaald alleen per transactie. Dus verkoop je niks? Niet getreurd, dan kost het je ook niks :) Héél fijn voor starters.

Hoe dat precies werkt met een aanbieder?

  • Je maakt een account aan en je vult alle benodigde gegevens in.
  • Je gebruikt hun plugin voor een koppeling met je website (lees in het volgende stukje meer hierover).
  • Mensen kunnen vervolgens betalen met betaalmethodes zoals iDEAL
  • De betalingen komen automatisch terecht in jouw account bij de aanbieder.
  • De aanbieder betaald het bedrag uit op jouw bankrekening, minus de transactiekosten.

iDEAL op je website via Plug&Pay

Het aanmelden bij een aanbieder is slechts één van de stappen die je moet nemen om iDEAL aan te kunnen bieden op je WordPress website. Je moet het namelijk ook nog óp je website zien te krijgen. 

Gelukkig zijn daar meerdere manieren voor. Gebruik bijvoorbeeld Plug&Pay, hiermee maak je razendsnel een betaalpagina die aan je Mollie account gekoppeld is. 

Andere betaalmethodes

In dit artikel heb ik het voornamelijk over iDEAL, omdat hier het meeste naar gevraagd wordt. Maar aanbieders zoals Mollie bieden natuurlijk nog veel meer opties, zoals PayPal, creditcard, SEPA incasso, Mistercash/Bancontact (veel gebruikt in België) en nog veel meer.