Buttons maken in WordPress

01 maart 2022

De WordPress websites die Boon Webdesign oplevert komen standaard met een functie om buttons/knoppen (en eventueel andere extra stijlen) toe te voegen aan je WordPress pagina’s en blogs. Dit is niet een standaard functie in WordPress, dus als je een WordPress website hebt die niet is gemaakt door Boon Webdesign, dan heeft je website hoogstwaarschijnlijk deze functie niet.

Vul vervolgens de tekst in die in de knop moet komen te staan en link deze naar de juiste pagina. Eigenlijk gewoon zoals je normaal gesproken ook een linkje zou maken. Selecteer de tekst/het linkje.

Er komen dan enkele opties tevoorschijn (zoals bijv. rode button of oranje button). Klik de gewenste stijl aan. Let op: In je WordPress editor zie je géén verschil. Sla de pagina op en bekijk vervolgens de pagina. Je ziet dat het linkje dan een button is geworden.

Heb je eerste voor optie A gekozen en heb je vervolgens optie B ook aangeklikt? Dan pakt ‘ie beide stijlen (waardoor er slechts 1 stijl te zien is of een mengelmoes van beide). Klik vervolgens nogmaals op de stijl die je niet wilt hebben om deze “uit te zetten”.