Backlinks (linkbuilding)

Linkjes maken in WordPress

01 maart 2022

Een link maken naar een andere website of naar een andere pagina op je eigen website is erg gemakkelijk in WordPress. Bij de recente updates van WordPress is het proces ietwat veranderd. Hieronder vind je uitleg over hoe je linkjes kunt maken in de nieuwe WordPress versies.

Het toevoegen een een linkje is erg simpel. Selecteer de tekst die gelinkt dient te worden. Klik vervolgens op het “schakeltje” in de editor. Bij de tekst die je hebt geselecteerd komt dan een “balkje” tevoorschijn. In deze balk kun je de gewenste link toevoegen. Klik vervolgens op het kleine, blauwe knopje en je link zal dan worden gekoppeld aan de tekst die je hebt geselecteerd.

Wil je een link toevoegen naar een andere pagina (of bericht) op je eigen website? Je kunt dan de titel van die betreffende pagina invullen, je hoeft dan niet per se eerst de link op te zoeken, te kopiëren, en te plakken. Het balkje zal dan zelf op zoek gaan naar de betreffende pagina.

Extra instellingen voor de linkjes

Naast het blauwe knopje vind je nog een ander knopje; een klein, grijs knopje met een tandwiel erop. Hier kun je bepaalde instellingen van de link bepalen. Hier kun je bijvoorbeeld ook instellen dat de link geopend dient te worden in een nieuw venster of tabblad. Dat is erg handig wanneer je links plaatst naar andere websites. Als je niet instelt dat het wordt geopend in een nieuw tabblad, ben je namelijk de bezoeker kwijt zodra ze op die link klikken.

In WordPress kun je “linken” naar een e-mailadres. Zodra men er dan op klikt, word er automatisch een nieuw bericht geopend in het mailprogramma dat men gebruikt. Heel handig! Maar hoe voeg je zo’n linkbaar mailadres toe? Het is heel gemakkelijk;

  • Selecteer de tekst die je wilt laten linken.
  • Klik vervolgens in de editor op het icoontje waar je normaal gesproken ook links mee maakt (de ketting/koppeling).
  • Er verschijnt dan een klein pop-up venstertje waar je een URL en titel kunt invullen.
  • Vul bij de URL het volgende in: mailto:naam@mailadres.com (zonder http://ervoor).
  • Klik op het blauwe knopje.
  • En voila, de e-mailadres is gelinkt!