arrow_drop_up arrow_drop_down
26 juli 2017 

Handige snippets en plugins voor reacties op WordPress blogs (Deel 1)

Vorige week schreef ik al een artikel over handige stukjes code (snippets) voor WordPress blogpagina's. Deze week een artikel met handige snippets en plugins voor reacties op je WordPress blogs. Want wist je al dat er véél meer mogelijk is dan alleen de standaard formulieren en opties?

01. Plugin tip: Mailchimp for WordPress

Deze plugin heb ik al een paar vermeld in verschillende artikelen, maar ook hier past ‘ie weer perfect in het rijtje. Met deze plugin kun je namelijk niet alleen mooie Mailchimp formulieren maken. Je kunt óók op een heel simpele manier ervoor zorgen dat men zich kan inschrijven voor jouw Mailchimp lijst wanneer zij een reactie plaatsen. Ideaal! (mits je met Mailchimp werkt, dan hé).

02. Snippet: volgorde veranderen

Bij één van de updates van WordPress is de commentform (het formulier) veranderd. Het grote veld waarin men de reactie of het bericht kan schrijven staat nu bovenaan in plaats van onderaan. Wat mij betreft héél erg onlogisch :( Maar niet getreurd! Met onderstaande snippet kun je dit zo weer terugdraaien. De snippet dien je toe te voegen in het functions.php bestand.

[php]// Comment section

function wpb_move_comment_field_to_bottom( $fields ) {
$comment_field = $fields[‘comment'];
unset( $fields[‘comment'] );
$fields[‘comment'] = $comment_field;
return $fields;
}

add_filter( ‘comment_form_fields', ‘wpb_move_comment_field_to_bottom' ); [/php]

03. Reageerder doorsturen na het plaatsen van een reactie

Met de volgende code kun je reageerders automatisch laten doorsturen naar een andere pagina. Ideaal! :) Vervang /page/ door de pagina waar men naar toe zou moeten worden gestuurd. Deze code dien je tevens in het functions.php bestand te plaatsen. De snippet is van WPSnipp.com. Je kunt dit overigens ook doen met behulp van de WordPress plugin Comment Redirect.

[php]add_filter(‘comment_post_redirect', ‘redirect_after_comment');
function redirect_after_comment(){
wp_redirect(‘/page/');
exit();
} [/php]

04. Invulveld voor website adres weghalen

Door onderstaande code in het functions.php bestand te plaatsen, zorg je ervoor dat het invulveld voor website adres wordt weggehaald. Handig, want dit heeft over het algemeen niet echt een meerwaarde.

[php]function remove_comment_fields($fields) {
unset($fields[‘url']);
return $fields;
}
add_filter(‘comment_form_default_fields','remove_comment_fields'); [/php]

05. Reageerder laten inschrijven voor nieuwe reacties

Het kan soms erg handig zijn wanneer men een notificatie ontvangt zodra er een nieuwe reactie wordt geplaatst op een artikel. Hier bestaan meerdere plugins voor;

06. Bij elke auteur weergeven hoeveel reacties er door hem/haar zijn geplaatst.

Leuk wanneer er vaak door dezelfde auteurs wordt gereageerd :D Plaats onderstaande code in het functions.php bestand;

[php] function commentCount() {
global $wpdb;
$count = $wpdb->get_var(‘SELECT COUNT(comment_ID) FROM ‘ . $wpdb->comments. ‘ WHERE comment_author_email = “‘ . get_comment_author_email() . ‘”‘);
echo $count . ‘ comments';
}
?> [/php]

En onderstaande code op de plek in jouw commentform (comments.php)

[php][/php]

Binnenkort komt deel 2 met nog meer plugin tips en snippets voor WordPress reacties :D

Over de schrijver
Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites - de perfecte mix tussen kant-en-klaar en maatwerk. Daarnaast bouw ik ook online leeromgevingen voor mijn klanten.
Reactie plaatsen