arrow_drop_up arrow_drop_down
22 mei 2015 

Plugin tip: Mailchimp For WordPress

Een plugin waar ik een groot fan van ben is MC4WP: Mailchimp for WordPress van ibericode. Met deze plugin kun je o.a. Mailchimp inschrijfformulieren op je website plaatsen. Voor mijn klanten maak ik daar geen gebruik van, omdat het (voor mij) makkelijker en beter is om zelf formulieren toe te voegen, zodat ik ze makkelijker kan stylen. De reden dat ik alsnog fan ben van deze plugin is dat er een paar andere opties bij zitten waar ik graag gebruik van maak.

Inschrijven via comments/reacties

Met deze plugin kun je heel gemakkelijk bij je comments/reacties een extra optie plaatsen, waarmee mensen zich automatisch kunnen inschrijven voor je nieuwsbrief. Ik merk bij mijn andere projecten en bij de websites van mijn klanten dat hier veel gebruik van wordt gemaakt.

Inschrijven via contactformulier

Ook kun je met deze plugin mensen zich laten inschrijven zodra ze een contactformulier invullen. Ook hier komt dan een extra optie bij te staan. Heel simpel en zéér effectief!

Inschrijven bij WooCommerce bij het plaatsen van een bestelling

Heb je een WooCommerce webshop? Dan kun je deze plugin ook gebruiken om een extra optie toe te voegen bij het bestelproces. Men wordt dan automatisch toegevoegd aan je Mailchimp lijst.

De Mailchimp For WordPress plugin installeren

Ibericode heeft op deze pagina beschreven hoe je deze specifieke plugin (Mailchimp For WordPress) kunt instellen.

Over de schrijver
Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites - de perfecte mix tussen kant-en-klaar en maatwerk. Daarnaast bouw ik ook online leeromgevingen voor mijn klanten.
Reactie plaatsen