Leer hoe je online programma's kunt maken met WordPress
24 juli 2018 
4 min. leestijd

Leer hoe je online programma's kunt maken met WordPress

Het maken en verkopen van online programma’s is al langere tijd erg populair. Het is een perfecte manier om oneindig en automatisch te kunnen verkopen. Je hebt geen voorraad nodig. Je hoeft nergens (fysiek) aanwezig te zijn. Als je het slim aanpakt, kun je het opschalen. En je kunt het zó optimaliseren dat alles automatisch gaat – van online betaling tot automatische facturen tot automatische toegang bij een programma of website.

Online programma’s maken met WordPress

Een online programma opzetten met je WordPress website is natuurlijk echt super ideaal. En het klinkt zo simpel: even een online omgeving maken, content erin plaatsen en voilà… Klaar om slapend rijk te worden!

Helaas is dat in de praktijk meestal niet het geval 😉

 1. Er is niet één specifieke plugin o.i.d. waarmee je álles kunt doen wat je zou willen doen, je zal hoe dan ook verschillende plugins moeten combineren.
 2. Het vereist hier en daar een beetje technische kennis.
 3. Mensen raken verdwaald in de opties en wat er allemaal bij komt kijken.
 4. Mensen steken er onnodig veel tijd in. Echt. Het kán allemaal heel simpel en snel.
 5. Mensen steken er onnodig veel geld in.
 6. De meeste ondernemers verwachten dat het verkopen vanzelf gaat.
 7. Mensen kiezen de verkeerde optie en dan blijkt later pas dat datgene wat zij willen helemaal niet kan met die optie.

In één van mijn Marketing Talks (op Facebook) leg ik uitgebreid uit hoe het zit met online bereik creëren en waarom de meeste mensen die online cursussen maken vrijwel niks verkopen.

Ik wil je niet afschrikken! Het is SUPER leuk om online te ondernemen. Maar ik wil niet dat mensen teleurgesteld raken, omdat ze denken dat je zo slapend rijk wordt 😉 Het kán wel. Maar zelfs de grotere internetondernemers die inderdaad een volledig passief inkomen hebben, zijn CONTINUE bezig met marketing en verkopen. De ene na de andere social media post. Webinars. Gratis online cursussen. Blogs schrijven. Etcetera. Het is nooit volledig passief 🙂

Online Business Roadmap

In mijn WebAcademy.nl Club leer ik ondernemers voor een klein bedrag per maand alles over o.a. WordPress, SEO en online marketing. In de academy vind je daarnaast ook een uitgebreide cursus over het aanbieden van digitale producten: Online Business Roadmap. Bij deze cursus stippelen we ook jouw route uit en leer je alles wat je van te voren zou moeten weten. In de cursus komt onder andere aan bod:

 • Alles over de voorbereiding. Welke keuzes ga je maken? Wat is belangrijk voor jou? Wat zijn je doelen? Waar moet je rekening mee houden?
 • Ik leer je hoe je digitale producten kunt maken en ontwerpen, zoals e-books, checklists, stappenplannen, videoseries, podcasts, etc. En hoe je dit kunt gaan aanbieden. Heb je geen ontwerp vaardigheden? Maak je geen zorgen! Ik leg je allerlei dingen uit.
 • Ik leer je ZES verschillende manieren waarop je digitale producten en online programma’s kunt aanbieden. Ja, dat lees je goed: zes verschillende manieren. Makkelijk manieren, uitgebreide manieren, goedkope manieren, snelle manieren. You name it.
 • Ik leer je van A tot Z alles wat je moet weten over het opzetten van online programma’s. Dus ook hoe je bijvoorbeeld automatische facturen kunt laten versturen, hoe je online betaalmethodes zoals iDEAL kunt inzetten, hoe je mensen automatisch toegang geeft tot een online omgeving of tot bepaalde content. Van A tot Z. Alles. Je hoeft hierna géén andere cursus meer te doen 😉
 • Er zit ook een extra les bij over hoe je een membership website kunt opzetten in plaats van een online programma.
 • En wat natuurlijk ook heel fijn is: als je de weg even kwijt bent met de roadmap…. Dan wijs ik je de weg. In de Facebook community van de academy kun je terecht met al je vragen en problemen. Hoe fijn is dat?! Je kunt het zelf doen, maar je staat er niet helemaal alleen voor.

Het voordeel hiervan is dat je zelf kunt kiezen welke optie het beste bij je past. Heb je niet veel ervaring met het beheren van een website en is techniek niet je ding? Geen probleem!! Kies een optie die wat makkelijker is om op te zetten. Heb je weinig tijd? Geen probleem, want met één van de opties kun je LETTERLIJK vandaag nog beginnen met promoten en verkopen, zo simpel en snel is dat systeem op te zetten. Wil je juist wel een uitgebreider systeem opzetten (bijvoorbeeld een membership website zoals de academy zelf). Je raad het al: ook geen probleem! 😉

Voorbeelden van wat ik je leer

Mocht je ervoor kiezen om een online omgeving te maken (bijvoorbeeld voor je cursussen of als membership website), dan zijn er genoeg opties 😉

Ik leer je trouwens veel meer dan alleen het opzetten van een online omgeving. Misschien is een online omgeving voor jou veel te veel werk en kun je beter voor een andere optie kiezen. In de academy leer ik je wat er allemaal mogelijk is én ik help je op weg bij het maken van de juiste keuze.

Ik werk een beetje anders dan andere online ondernemers

Ik ben compleet eerlijk met je en ik beloof je geen omzet van 100.000 euro in één week, zonder er wat voor te hoeven doen *facepalm* Ik geloof niet in fabeltjes. Het kan even duren voordat je succes zal behalen met je online programma’s, dat is ook afhankelijk van wat je aanbied en van hoeveel online bereik je al hebt (zie video die ik hierboven heb geplaatst).

Wat ik je wél kan beloven is dat ik dingen nooit mooier maak dan ze zijn. Online ondernemen IS echt heel leuk, maar het moet je wel liggen. En op de eerste dag al een groot succes zijn; dat is echt uitzondering op de regel 🙂

Dus…. Wil jij wél graag op reis om te ontdekken wat wel en niet voor jou werkt qua marketing? En vind je het niet erg om er tijd en energie in te steken? Ben je ambitieus en wil je er echt wat van maken? Dan is de WebAcademy.nl Club de geschikte plek om te leren hoe jij jouw online programma kunt gaan opzetten 😉

Over de schrijver
Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites - de perfecte mix tussen kant-en-klaar en maatwerk. Daarnaast bouw ik ook online leeromgevingen voor mijn klanten.
Reactie plaatsen