Handige plugins voor de startende WordPress gebruiker
20 september 2016 
2 min. leestijd

Handige plugins voor de startende WordPress gebruiker

  • Ben je net begonnen met een WordPress website?
  • Weet je niet zo goed waar je moet beginnen?
  • Wil je graag meer uit je WordPress website halen?
  • En wil je de website uitbreiden met handige plugins?
  • Maar zie je door de bomen het bos niet meer?

Geen probleem! Ik help je graag op weg. Hieronder vind je een overzicht van een aantal handige plugins die ik standaard installeer bij álle WordPress websites en WooCommerce webshops die ik bouw.

01. Akismet

Akismet is een plugin die spam op je WordPress website voorkomt. Het voorkomt spamberichten op je blog (erg handig!) en ook via je contacformulier. Je kunt Akismet zelfs koppelen aan contactformulier-plugins zoals Contact Form 7. Akismet staat automatisch geïnstalleerd op elke WordPress website. Je hebt echt wel een code/key nodig. Deze kun je opvragen via Akismet.com.

02. Yoast SEO

Met deze plugin kun je per pagina, bericht en custom post type instellingen bepalen voor de SEO, zoda je beter kunt scoren in zoekmachines. Het fijne aan deze plugin is dat het veel tips geeft qua content en techniek.

03. Contact Form 7

In de “WordPress wereld” is er veel onenigheid over welke plugins er het handigst zijn om contactformulieren te maken. Mijn eigen voorkeur gaat uit naar Contact Form 7. Daar kan ik zelf namelijk allerlei kanten mee op, plus het is gratis. De betere alternatieven zijn niet gratis.

04. MCE Table Buttons

Deze plugin voegt buttons toe aan je WYSIWYG editor, zodat je een tabel kunt maken, bewerken en verwijderen. Erg handig om gegevens en informatie op een ordelijke en overzichtelijke manier te weergeven.

05. Lightweight Grid Columns

Helaas is het niet een standaard functie in WordPress dat je tekstkolommen kunt toevoegen. Gelukkig kan dat wel d.m.v. van deze plugin.

06. Post Thumbnail Editor

Als je de functie gebruikt om een uitgelichte afbeelding te weergeven, dan heb je waarschijnlijk al ’s gemerkt dat deze “thumbnails” soms worden bijgesneden en meestal niet helemaal zoals wij dat zouden willen. Met de plugin Post Thumnail Editor kun je deze thumbnails aanpassen.

07. Open in New Window Plugin

Deze plugin zorgt ervoor dat alle EXTERNE links geopend worden in een nieuw venster. Externe links zijn links naar andere websites (dus niet naar andere pagina’s binnen je eigen website). Erg handig, anders ben je de bezoeker namelijk kwijt. Je kunt het natuurlijk ook handmatig bij elke externe link instellen, maar ik vind het zelf handiger als het automatisch gaat ;)

08. Subscribe to Comments

Als je een blog of nieuwssysteem bij gaat houden op je website, dan is het handig om de plugin Subscribe to Comments te installeren. Deze plugin zorgt ervoor dat bezoekers zich kunnen inschrijven op nieuwe reacties op een betreffende blogartikel. Zij krijgen dan automatisch een mailtje als er een nieuw reactie wordt geplaatst.

09. Recent Posts Widget With Thumbnails

WordPress heeft een standaard widget die recente blogartikelen weergeeft, maar bij deze widget worden geen afbeeldingen/thumbnails getoond. Met de plugin Recent Posts Widget With Thumbnails kun je een widget plaatsen die wél de afbeelding toont.

10. WP Maintenance Mode

Ben je nog bezig de website op te zetten? Dan is het handig om de plugin WP Maintenance Mode te installeren. Dan kun je alleen de website zien als je bent ingelogt (m.a.w. alleen jij kan de website dan zien). Je kunt eventueel ook een tijdelijke tekst plaatsen die men ziet als ze op jouw website kijken. Handig om bijvoorbeeld wel je contactgegevens alvast te plaatsen.

Over de schrijver
Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites - de perfecte mix tussen kant-en-klaar en maatwerk. Daarnaast bouw ik ook online leeromgevingen voor mijn klanten.
Reactie plaatsen

Meer internet marketing tips?

Wij hebben meer dan 1.400 online marketing artikelen in ons archief!