Gekleurde teksten maken in WordPress
06 mei 2014 
0 min. leestijd

Gekleurde teksten maken in WordPress

Soms kan het erg handig zijn om de tekstkleur van een stukje tekst (of een aantal trefwoorden) een andere kleur te geven. In WordPress is dit makkelijk te doen. Ik raad echter wel aan om dit zo min mogelijk te gebruiken. Het gebruiken van kleuren kan namelijk erg verwarrend zijn voor de bezoeker. Over het algemeen word daar namelijk mee aangeduid dat je er op kunt klikken.

Gekleurde teksten maken

Ga in WordPress naar de betreffende pagina of het bericht. Selecteer de tekst (of trefwoorden) die je wilt kleuren. In de editor vind je de knop waarmee je teksten kunt kleuren (zelfde symbool als in o.a. Word).

Je krijgt dan een aantal verschillende standaard kleuren te zien. Kies de kleur die je wilt gebruiken. Wil je liever een kleur die beter bij jouw huisstijl past? Klik dan op Aangepast. Je kunt dan de gewenste kleurcode invullen. Weet je niet welke kleurcodes jouw website gebruikt? Geen probleem; via html-color-codes.info kun je bijvoorbeeld je logo uploaden. Er wordt dan gelijk aangegeven welke kleuren (en kleurcodes) er worden gebruikt in jouw logo.

Over de schrijver
Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites - de perfecte mix tussen kant-en-klaar en maatwerk. Daarnaast bouw ik ook online leeromgevingen voor mijn klanten.
Hans
Door

Hans

op 20 Dec 2019

Hoi Sandra, Plots kan ik bijv. in een tekstvak de kleuren niet meer veranderen omdat het kleurpalet niet meer wordt getoond... HELP Alvast bedankt... Hans

Reactie plaatsen

Meer internet marketing tips?

Wij hebben meer dan 1.400 online marketing artikelen in ons archief!