Informatie over de auteur tonen bij een WordPress blog
07 juni 2017 
1 min. leestijd

Informatie over de auteur tonen bij een WordPress blog

Beheer je een website met een blogysteem? En werken daar meerdere mensen (auteurs) aan? Of werk je met gastbloggers? Dan is het handig om bij elke blog te vermelden wíé die specifieke blog heeft geschreven. Je kunt natuurlijk heel gemakkelijk een plugin gebruiken;

Maar als je een maatwerk website aan het bouwen bent (of in ieder geval een WordPress website maakt die LIJKT alsof het maatwerk is) dan voldoet zo’n plugin meestal niet aan de eisen. Vooral qua vormgeving; het past er altijd nét niet bij. En dat is heel erg zonde van je branding.

Zelf custom informatie tonen over de auteur

Het laten tonen van informatie over de auteur is eigenlijk heel simpel. WordPress heeft standaard bij de gebruikersprofielen allerlei informatie die men kan invullen over zichzelf (website, e-mailadres, social media, etc.).

En deze ingevulde informatie kun je heel gemakkelijk tonen door codes te plaatsen in het single.php bestand (het bestand voor een blogpost). In onderstaand overzicht vind je welke codes je precies kunt gebruiken. Daar waar je zo’n code zet, daar komt dan uiteindelijk de ingevulde informatie te staan.

[php]

// Weergeef de naam van de auteur.

// Weergeef de naam van de auteur en laat deze linken naar een pagina waar alle posts van deze auteur te vinden zijn.

// Weergeef alleen de voornaam van de auteur.

// Weergeef alleen de achternaam van de auteur.

// Weergeef de beschrijving van de auteur.

// Weergeef de profielfoto – Het nummer 100 geeft aan dat de foto 100 bij 100 pixels wordt.

[/php]

Op deze manier kun je zélf bepalen welke info je waar wilt tonen en nog belangrijker; hóé het getoond dient te worden. Voeg ID’s en/of classes toe en je kunt het zo opmaken als je zelf wilt. Ideaal!

Extra velden toevoegen bij gebruikers

Wil je informatie laten weergeven die er niet standaard tussen staat? Dan kun je het beste extra velden toevoegen met behulp van de plugin Cimy User Extra Fields.

Over de schrijver
Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites - de perfecte mix tussen kant-en-klaar en maatwerk. Daarnaast bouw ik ook online leeromgevingen voor mijn klanten.
Reactie plaatsen