Winnen in Google?
SEO BoekOntvang het boek

Page content

White Hat versus Black Hat zoekmachine optimalisatie

Als het gaat om zoekmachine optimalisatie dan kun je naar 2 invalshoeken kijken, de zogenaamde “goede” kant (white hat seo) en de “foute” kant (black hat seo).

Het moge duidelijk zijn dat White Hat SEO de bedoelde manier en werkwijze van Google voorstelt als het gaat om het optimaliseren van je website voor Google.

Black Hat SEO is eigenlijk een noemer voor alle niet toegestane trucjes die je kunt uithalen om hoger in de zoekmachines te komen. Veelal werken deze trucjes maar heel kort voordat Google er achter komt en het afstraft.

Een veel voorkomende black hat seo techniek is het plaatsen van keywords op je website in dezelfde kleur als je achtergrondkleur. Zodoende kunnen je bezoekers deze woorden niet zien maar de zoekmachines wel.

Zo kon je hoger in de zoekmachines komen op deze verschillende keywords. Google is inmiddels natuurlijk zo ver dat je hierop hard afgestraft wordt.

Eerlijk duurt het langst en daarom zal Black Hat SEO op de lange termijn nooit kunnen winnen. Ik zou je ook absoluut aanraden om je te allen tijde volledig te focussen op White Hat SEO.

Door je altijd aan de voorschriften van Google te houden zul je op de lange termijn een stabiele positie in de zoekmachines krijgen.

  Comment Section

  4 reacties op “White Hat versus Black Hat zoekmachine optimalisatie


  Door Soufyan op 29 januari 2011

  Leuk Artikel, heb er veel van geleerd.


  Door Tandarts Rotterdan Zuid op 26 februari 2011

  Ik merk zelf dat black hat en google(indien je een gevorderde methode vindt) wel helpt MAAR inderdaad op de korte termijn. Vaak wordt er dan een zogenaamde ‘google slap’ uitgedeeld en kelder je eventjes helemaal naar beneden.


  Door Jake op 4 september 2013

  Goed artikel


  Door Janne op 13 mei 2015

  Hoi Tonny,
  Hierover heb ik toch even een vraag, ondanks dat het een ouder artikel is.

  Als mijn keyword bijvoorbeeld “Personal training Zwolle” is, hoe verwerk je dan zoiets in je artikel?

  Ik heb wel iets staan als “Bij Ladies Lifting PT kun je personal training volgen in Zwolle” maar om er dan van te maken “ik bied personal training Zwolle” in plaats van “in Zwolle” klinkt toch voor geen meter?

  Net als personal training vrouwen Zwolle, die is nog erger…

  Hoe doen jullie dat?

  Alvast onwijs bedankt,

  Janne Schuijn

  Plaats een reactie