Link bait

Link bait uitgooien is een van de manier om aan linkbuilding te doen. Hieronder worden die activiteiten verzameld die het uitlokken dat mensen een link naar jouw website plaatsen (backlinks) op hun eigen pagina’s.De reden om dit in te zetten is dat jouw SEO verbetert wanneer andere websites naar jou linken. Maar hoe interesseer je andere websites er nou voor om links naar jou op te nemen? Hier zijn een aantal mogelijke technieken, met een korte omschrijving:
  • Zorg dat je een autoriteit in jouw vakgebied bent en zorg voor tijdloze, kwalitatief goede content. Dit zijn de links die blijven. Over belastingen zal niemand meer weten dan belastingdienst.nl. Dat levert veel en blijvende links op.
  • Schrijf een blog over jouw vakgebied. Hoe actueler en interessanter (of grappiger) de informatie die je deelt, hoe groter de kans is dat andere sites zullen linken naar jouw blog of nieuwsartikel. Het nadeel is wel dat die links weer verwijderd worden als het artikel ouder wordt. Dit zal je dus moeten blijven volhouden.
  • Maak iets wat waarde heeft en geef dat weg, zoals een goede infographic, een websitethema, een whitepaper of e-book. Dit trekt niet alleen bezoekers, maar zal ook zorgen voor extra links naar jouw website.
  • Maak een prijsvraag, een gaaf spel of begin een goed doortimmerde online campagne. Zeker als er wat te winnen valt, zullen veel mensen het elkaar of hun vrienden vertellen. En elke keer met jouw link erbij. Dit systeem werkt uiteraard zowel binnen, als buiten de sociale media (Twitter, Facebook, Instagram), want een link is een link.