White hat SEO

White hat SEO is het legaal optimaliseren van je website. De website wordt geoptimaliseerd volgens de regels en richtlijnen van Google. Er wordt geen risico gelopen voor een afstraffing van Google wat wel het geval is bij Black Hat SEO. Onder white hat SEO worden alle technieken geschaard die er terecht voor zorgen dat jouw website een hoge ranking krijg op de zoekresultatenpagina (SERP). Zoekmachines willen graag hun gebruikers het allerbeste zoekresultaat voorschotelen, dus als jij het ze makkelijk maakt door jouw content goed te structureren én de informatie te leveren die je beloof, dan willen zoekmachines je daar graag voor belonen met een hoge ranking.

Kwaliteit en waarde

Bij de optimalisatie van de website door middel van White Hat SEO wordt er volledig gericht op de toegevoegde waarde voor de gebruiker. Kwalitatieve en waardevolle informatie voor de bezoeker wordt beloond met de links die geplaatst worden naar deze content. Het gevolg hiervan is dat de website een hogere plaats in het algoritme zal krijgen. Dit alles maakt natuurlijk ook de kans groter dat de site ook meer converteert en dat is voor de meeste websites het uiteindelijke doel. Er wordt bij White hat SEO gebruik gemaakt van een natuurlijke manier om de website te optimaliseren. Zoektermen (keywords) blijven een belangrijke rol spelen hierin maar de rol van het inspelen op de wensen en behoeftes van de bezoeker wordt steeds groter.

Natuurlijk linkprofiel

De website is thematisch opgebouwd en de backlinks naar de website worden verdiend in plaats van actief geworven. Hierdoor worden de links op een natuurlijke manier verkregen.

Meer waardering van je bezoeker

Een resultaat van White hat SEO is dat je bezoeker de kwaliteit van je site ook meer zal waarderen. Hierdoor zal een bezoeker er voor kiezen om langer op de website te verblijven en de website vaker te bezoeken. De website komt zo in een positieve spiraal terecht en het gevolg is dat Google zijn waardering zal laten blijken door de website te laten stijgen in de zoekmachine.

White hat SEO geeft meer zekerheid

Eerlijkheid duurt in dit kader het langst. White hat SEO geeft veel meer garantie voor het succes van de website voor de langere termijn.