Hoe wij affiliates inzetten voor het verkopen van ons boek
18 april 2020 
1 min. leestijd

Hoe wij affiliates inzetten voor het verkopen van ons boek

Ons boek, de Online Marketing Tornado, is tijdens het opnemen van deze podcast 10.000 keer verkocht. Daarvan is ongeveer de helft verkocht met dank aan onze affiliates. Hoe we die hebben ingezet, vertellen we je in deze podcast.

Het stappenplan voor affiliates inzetten

Stap 1: zorgen dat de rode loper klaar ligt, zowel voor de affiliates als voor de klanten die zij aandragen. We hebben er eerst voor gezorgd dat onze funnel stond als een huis. Hoe krijgen we mensen van het boek naar levenslange klant? Welke upsells zitten daartussen? Hoeveel geld verdienen we daaraan en wat kunnen we daarvan aanbieden aan onze toekomstige affiliates?

Stap 2: onderzoek welke affiliates interessant zijn om mee samen te werken. Onze eisen? Mensen met minimaal 3000 volgers op social media en ondernemers of ondernemende mensen als doelgroep.

Stap 3: persoonlijke benadering. Wij hebben 80 affiliates geselecteerd en ons boek, met een gouden enveloppe met de boodschap “top secret” erop, opgestuurd. In de enveloppe legden we uit wat onze missie is met het boek en hoeveel geld je er als affiliate mee zou kunnen verdienen. Belangrijk detail: we voegden bij elk van die 80 mensen een persoonlijke noot toe.

Stap 4: maak het interessant. Onze affiliates hoefden het boek niet te verkopen, het is namelijk gratis. Ze hoeven het dus alleen te pluggen, daarna neemt onze machine het over. Extra interessant: ze verdienden niet alleen per verkocht boek, maar ook voor alle verkopen in funnel ná het boek. Omdat wij daar extra marge op hebben, verdienen ze daar een stuk meer mee!

Win-win situatie

Door affiliates in te zetten hebben wij een win-win situatie gecreëerd. We hebben een enorme massa bereikt door zowel kleine als grote ondernemers te benaderen. Elke lead was waardevol. Mega interessant om eens uit te zoeken dus: hoe kun jij affiliates inzetten voor je bedrijf? En wie moet je dan hebben? Ga ervoor!

 

Over de schrijver
Wij van de IMU zijn er om jou als ondernemer te helpen groeien via het internet. Dat doen we door de beste tips en nieuwste trends te delen via onze e-books, blogs, video’s, cursussen, podcast en evenementen. Daarnaast is het onze missie om gelijkgestemde ondernemers te verbinden binnen onze IMU Community. Ook faciliteren we je - middels onze software - om je website bezoekers, conversie, funnels, automatisering en daarmee je vrijheid als ondernemer te vergroten.
Reactie plaatsen