10 handige weggevers voor startende ondernemers
31 januari 2018 
3 min. leestijd

10 handige weggevers voor startende ondernemers

Ben je een startende ondernemer of ben je van plan om een (nieuwe) onderneming te starten? Dan ben je vast en zeker het internet aan het afstruinen naar informatie 😉 Gelukkig is er op het web meer dan genoeg informatie te vinden. Maar… De meeste websites verschaffen exact dezelfde informatie én meestal is de informatie vrij algemeen en totaal niet diepgaand.

Gelukkig zijn er weggevers

Op het internet zijn steeds meer weggevers te vinden. Een weggever is gratis “cadeautje” waarmee veel online ondernemers je kennis laten maken met hun diensten of producten. Meestal gaat het dan om een e-book of een online (video) training. In deze weggevers vind je meestal goede en duidelijke informatie. Voor de aanbieders is dit een goede manier om jou kennis te laten maken met hun dienst of product en voor jou is het een ideale manier om gratis kennis op te doen.

In dit artikel beschrijf ik 10 super handige weggevers (van anderen) die jou als startende ondernemer op weg zullen helpen. Voor de duidelijkheid; ik ken deze ondernemers verder niet en ik krijg ook geen commissie hiervoor 😉

01. 31 dagen moeiteloos Facebookposts plaatsen

Social media is natuurlijk echt een must wanneer je begint met jouw onderneming 🙂 Maar het is af en toe wel lastig om nieuwe content te moeten bedenken. En welke posts werken juist wel en niet? Je kunt “gewoon wat proberen” en kijken wat er van komt. Maar je kunt ook inspiratie op doen en leren van mensen die wel al ervaring hebben 😉 In het gratis e-book 31 dagen moeiteloos Facebookposts plaatsen van Sparklinglife kun je meer dan genoeg inspiratie opdoen. De tips zijn wel lastig te lezen (grijze tekst op een roze achtergrond…), maar het zijn wel goede tips.

02. Praktische financiele tips voor jouw bedrijf

Waarschijnlijk begin jij je bedrijf vanuit een passie, zo beginnen de meeste ondernemers 🙂 En hoewel het erg belangrijk is om passie te hebben voor je bedrijf, is het natuurlijk wel de bedoeling dat alles goed zit qua financiën. De rekeningen moeten immers wel betaald worden 😉 En daarom is het handig om de financiële tips van Geldwijs Ondernemen te downloaden.

03. Gratis training – Bereken je uurtarief

Altijd lastig wanneer je een startende ondernemer bent; wat ga je rekenen voor je uren? Je kunt natuurlijk wat proberen en gaandeweg je prijs bepalen, maar je kunt er ook even goed voor gaan zitten met deze gratis training van Healthy Finance. En zelfs als je al een uurtarief hebt berekend is het interessant om te weten hoe anderen dit aanpakken 🙂

04. De ultieme resource gids voor startende online ondernemers

In dit handige e-book van Daniëlle Molenaar wordt álles uitgelegd voor startende online ondernemers; bedrijfsplannen maken, bloggen, social media, website, branding, webshops, etc. Een ideaal e-book voor de starter, dus 🙂

05. E-book: de 4 geheimen van ontspannen ondernemen

Veel mensen hebben het volgende beeld bij het ondernemen; lange werkdagen, veel uren maken per week, altijd druk en aan het werk, veel stress. Maar dat is helemaal nergens voor nodig! Ondernemen moet vooral heel erg leuk zijn, als je het mij vraagt 😉 In het handige e-book De 4 geheimen van ontspannen ondernemen ontdek je 4 geheimen voor meer vrije tijd, meer rust én meer omzet.

06. Videoserie: Baas in eigen Bedrijf. Maak je eigen regels

Werk jij AAN je bedrijf of werk jij VOOR je bedrijf? Word (en blijf) de baas in je eigen bedrijf. In deze videoserie van Nicole Offenberg vertel ze hoe je dit kunt doen. Aanrader!

07. Storytelling Starter Kit

Nog zo’n weggever die ik je kan aanraden; de Storytelling Starter Kit van Simone Veld. Geloof mij wanneer ik je vertel dat verkopen veel makkelijker wordt wanneer je storytelling inzet. In deze starter kit van Simone vind je maar liefst 52 verhalen voor je blogs, social media en offline presentaties.

08. Focus en Planningstool van Zakenmam

Wanneer je begint met ondernemen, zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Vooral wat betreft het focussen en het plannen… Je bent echt niet de enige 😉 Met de super handige Focus en Planningstool van Marieke (Zakenmam) zorg jij ervoor dat je focus blijft houden én dat je planning wat beter in elkaar zit. Aanrader!

09. Mini-masterclass: Leer in 5 stappen hoe je meer verdient met je webwinkel

Ga je een webwinkel beginnen? Dan is deze weggever echt super handig voor je! In deze mini-masterclass van Astrid van Kollenburg leer je hoe je in 5 stappen meer kunt verdienen met je webshop.

10. Marketing vanuit je hart 3.0

Nederlands schijnen een beetje allergisch te zijn voor typische, Amerikaanse marketingstrategieën. Sterker nog, “marketing” wordt al snel als een vies woord gezien. Zonde! Marketing kan juist heel leuk zijn. In het e-book Marketing vanuit je hart helpt IJlan je op weg naar een marketingplan dat vanuit je hart komt.

Dat waren de 10 handige weggevers voor startende ondernemers 🙂

Over de schrijver
Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites - de perfecte mix tussen kant-en-klaar en maatwerk. Daarnaast bouw ik ook online leeromgevingen voor mijn klanten.
Simone
Door

Simone

op 02 Aug 2019

Zonde dat de 1e link het niet doet..

Reactie plaatsen

Meer internet marketing tips?

Wij hebben meer dan 1.400 online marketing artikelen in ons archief!