arrow_drop_up arrow_drop_down

Wat is Dropshipping?

Bij dropshipping verkoop je andermans product via het internet vanuit je eigen bedrijf. Je bent dus een tussenpersoon met je eigen business. Dit wijkt af van affiliate marketing omdat je bij affiliate marketing de bezoekers naar andermans website stuurt en eventueel een commissie ontvangt. Bij dropshipping krijg je deze bezoekers zelf, ze betalen ook bij jou en jij stuurt vervolgens de order door naar de leverancier. Op deze manier kun je veel spullen verkopen via internet zonder dat je die zelf op voorraad hoeft te hebben of je er in hoeft te verdiepen. Het fijne aan dit model is dat je wel echt zelf een bedrijf hebt waar je aan kunt bouwen en marketing voor kunt doen. Bij affiliate marketing is dat minder het geval.

Hoe werkt dropshipping?

In principe begin dropshipping met het vinden van een geschikte dropshipping leverancier. Zo kun je bijvoorbeeld naar het plaatselijke tuincentrum gaan en vragen of je hun assortiment met bloempotten via internet mag verkopen. Als iemand dan op jouw website een bloempot koop stuur je die bestelling gewoon door naar het tuincentrum, zij leveren dan het product en ze sturen jou de factuur, wat er overblijft hou je zelf. Dropshipping is een geweldig verdienmodel omdat je het snel op kunt zetten en je hoeft niets anders te doen dan de marketing voor een product. Je kun vaak zelfs de advertentieteksten al van je leverancier krijgen! In de meest ideale situatie zoek je een leverancier met veel producten die nog niet op het internet actief is. Als die leverancier dan de levering en klantenservice wil doen dan hoef jij alleen maar zoveel mogelijk verkopen te maken, je kunt dan de winst verdelen. Als je het op deze manier doet dan heb je het ideale dropshpping model opgezet. Je kunt dan ook nog regelen dat de leverancier je 1x per maand een factuur stuurt zodat je er ook maar 1x per maand werk van hebt.

Vreemde producten dropshippen werkt het best!

Alles wat je maar kunt kopen in een winkel kun je ook in een webwinkel verkopen, zo ken is ondernemers die glasdeuren, houten trappen, sauna's, tuinmeubelen, anti-algenmiddel en nog veel meer "vreemde" producten via het internet verkopen. Het zijn vaak de minder voor de hand liggende producten die goed verkopen omdat daar nog niet veel concurrentie te vinden is op het internet. Je zult met de verkoop van mp3 spelers niet rijk worden aangezien het internet daar vol mee staat maar wanneer je sauna's verkoopt dan kun je je nog prima onderscheiden, met een flinke marge op zo'n product kun je een heel aangenaam inkomen krijgen!