10 redenen om te beginnen met dropshipping

Omdat er zoveel goede redenen zijn om een online dropshipping business op te richten, wordt dropshipping met de dag populairder. Zolang je geen rare dingen doet en de juiste beslissingen neemt ten opzichte van je productselectie en prijsstellingen, ben je haast verzekerd van succes. En dat binnen meestal zeer korte tijd, zonder dat je enige opstartkosten hoeft te betalen! Hieronder worden de tien belangrijkste redenen om met dropshipping te starten behandeld. Na het doornemen van deze lijst is er vrijwel geen excuus meer om niet je eigen dropshipping bedrijf te beginnen!

1. Lage opstartkosten

In vergelijking met het opzetten van een normaal (webwinkel)bedrijf, zijn de kosten om een dropshipping business te beginnen erg laag. Meer dan een eigen webshop, hosting en een domeinnaam heb je namelijk niet nodig. Als je besluit om zonder webshop te opereren en alleen gebruik wilt maken van advertentiesites als eBay en Marktplaats, kun je zelfs binnen een uur na oprichting al je eerste verkoop doen!

2. Ruime selectie in producten

Als je je aanmeldt bij een dropshipping bedrijf, heb je met een beperkt budget toegang tot een veel grotere selectie van producten dan wanneer je alles zelf had moeten inkopen bij een groothandel. Alle producten die jouw dropshipper aanbiedt, mag jij immers zelf ook verkopen. Zo kun je een uitgebreid assortiment samenstellen, zonder dat je enige investeringen hoeft te doen

3. Geen speciale skills vereist

Bijna iedereen kan wel een dropshipping business opzetten. Je hebt geen specifieke opleiding of cursus nodig om aan de slag te gaan en kunt dus direct beginnen. Sommige grote dropshipping bedrijven bieden je zelfs kleine marketing cursussen aan (thuisstudie) om je op weg te helpen, maar als je op Google zoekt, kom je ook genoeg gratis informatie en cursusmateriaal tegen over het opzetten van een succesvolle dropshipping business.

4. Geen inventaris nodig

Omdat je geen inventaris nodig hebt, is dropshipping een van de meest laagdrempelige manieren om producten te verkopen via het internet. Het enige wat je nodig hebt, zijn een computer en toegang tot internet. Samen vormen zij de magische mix om jouw dropshipping business te runnen. Als je wilt, kun je dus net zo goed je laptop meenemen naar een coffeeshop en nog steeds geld verdienen!

5. Eenvoudig research doen

In de meeste gevallen hoef je niet eens research naar je product te doen, omdat alle productinformatie meestal wel vermeld staat op je website van je dropshipper. Als je je daarnaast nog verder in je product wilt verdiepen, kun je eenvoudig online research doen of een testproduct bestellen.

6. Geld verdienen naar eigen inzet

Bij een normale baan krijg je hetzelfde betaald als je collega’s, ook als jij enorm je best doet en je collega weinig meer doet dan de hele dag potjes patience spelen. Met dropshipping gaan je verdiensten echter gelijk op met de hoeveelheid tijd en moeite die je in je dropshipping business stopt. Hoe meer tijd je erin steekt, hoe meer het oplevert. En naarmate je meer ervaring opbouwt, hoe meer geld ieder gewerkt uur opbrengt!

7. Zelf je producten uitkiezen

Als je met dropshipping begint, kun je zelf bepalen welke producten je in je webwinkel gaat aanbieden. Meestal kies je producten uit waar jezelf bekend mee bent en waar je affiniteit mee hebt. Het kan dan erg bevredigend zijn als je tijdens het online geld verdienen kunt communiceren met mensen die dezelfde interesses als jij hebben,

8. Werken vanuit huis

Hang je graag thuis op de bank? Of heb je kinderen? Dan is dropshipping perfect voor jou. Met een dropshipping business is er namelijk geen reden meer om de deur uit te gaan. Je kunt gewoon vanachter je eigen computer je business runnen. Zelfs als je noodgedwongen bent om thuis voor de kinderen of het huishouden te zorgen, kun je dus nog in staat zijn om geld te verdienen!

9. Weinig klantenservice

Hoop je zo snel mogelijk je kantoorbaan op te kunnen zeggen, zodat je nooit meer met lastige klanten te maken hebt? Dan is het opstarten van een dropshipping bedrijf ideaal. Als je dropshipping combineert met een eigen webwinkel, verloopt het aankoop- en betaalproces namelijk geheel automatisch! Er zal af en toe nog een inhoudelijke vraag kunnen binnenkomen over je producten, maar dit gebeurt maar relatief weinig.

10. Je eigen producten kopen!

Waar niet iedereen direct aan denkt bij het starten van een dropshipping business is dat je hier zelf ook de voordelen van kunt plukken. Dankzij je account bij je dropshipping leverancier heb je namelijk zelf ook toegang tot de producten die je verkoopt, en wel tegen bodemprijzen! Vooral als je goederen verkoopt waar je zelf affiniteit mee hebt is dit een groot voordeel van dropshipping. Als je zelf geen verkoper van deze producten was, zou het immers vrijwel onmogelijk zijn om ze tegen deze lage prijzen elders te vinden.

Waarom een dropshipping business starten?

Dit zijn slechts tien van de vele redenen om een dropshipping business te starten. Je kunt zoveel geld verdienen als je zelf wilt en werken wanneer het jou uitkomt. Ben je al overtuigd? Richt je eigen dropshipping business op en ontdek welke voordelen dropshipping nog meer met zich meebrengt!