Welke producten kun je gaan dropshippen?

Denk vooraf goed na over welk product je wilt gaan dropshippen, dat is namelijk de eerste stap die je moet zetten.

Inspiratie opdoen

Je kunt vrij gemakkelijk inspiratie opdoen voor mogelijke dropshipping producten door rond te gaan lopen in een winkelcentrum, warenhuis of bijvoorbeeld een industrieterrein. Je krijgt dan zoveel producten onder je ogen dat er vast wel wel belletjes gaan rinkelen. Wat je ook kunt doen is simpelweg in de Google Keywordtool (gratis service van Google) gaan zoeken naar alle producten die bij je op komen en te kijken hoe vaak er per maand naar deze producten wordt gezocht. Het zijn vaak de momenten dat je zelf naar een specifiek iets op zoek bent wat je nergens kunt vinden en waar je ook op internet echt tijd aan moet besteden om het te vinden dat je ineens beseft dat je een goed product voor dropshipping te pakken hebt.

Check de concurrentie

Wanneer je dan een product hebt gevonden wat je wilt gaan dropshippen, ga dan even kijken met welke concurrentie je te maken hebt op het internet. Dit doe je simpelweg door te Googlen en te kijken naar de websites die links bovenaan staan maar bovenal ook door te kijken naar de gesponsorde advertenties aan de rechterkant van de resultaten (Google Adwords). Wanneer er weinig Adwords advertenties zijn dan betekent dat dat je weinig concurrentie hebt, dit kan echter ook betekenen dat jouw product niet goed loopt maar dat zul je toch echt moeten testen!

Aparte producten

Uit ervaring weet ik dat het vaak de “aparte producten” zijn die het beste lopen. Ga dus geen mp3 spelers of iets dergelijks verkopen want daar is de concurrentie moordend en de marges zijn laag. Als je bijvoorbeeld op het verkopen van Glasdeuren, Sauna’s of Trampoline’s gaat focussen dan zal de concurrentie minder zijn en zul je ook te maken hebben met veel hogere winstmarges per verkoop en dat is toch wel een belangrijke eigenschap van een goed dropshipping product.

Hoge marge

Om het nog maar even extra duidelijk te maken: focus op producten met een hoge marge. Je hebt er niks aan wanneer je enkele euro’s per verkoop pakt, dan wordt het veel te arbeidsintensief en rommelig om allemaal bij te houden. Daar komt bij dat je veel bezoekers en veel verkopen moet hebben om een fatsoenlijk inkomen te verdienen. Met producten met hoge winstmarges is het een stuk makkelijker, je kunt je dan beter focussen en bij elke verkoop heb je ook echt een resultaat waar je iets aan hebt.

Eenvoudig te verhandelen

Ga ook op zoek naar producten die gemakkelijk te verhandelen zijn en waarvoor je zelf dus geen cursus hoeft te doen om er iets over te kunnen vertellen. Je hoeft geen product te kiezen waar je zelf enig raakvlak mee hebt zolang het maar eenvoudig te verkopen is. Hiermee houd je het voor jezelf en voor je klanten gemakkelijk en overzichtelijk. Je zult dan ook niet met een ingewikkelde klantenservice komen te zitten.

Testen of een product verkoopt

Voordat je echt voluit gaat met het dropshippen van je product via bijvoorbeeld een webwinkel kan het slim zijn om te testen of je product wel echt verkoopt. Plaats het simpelweg op Marktplaats of eBay en kijk of er bestellingen binnenkomen. Als je het op Marktplaats kunt verkopen dan is het wellicht de moeite waard om het groter op te pakken. Raak je het zelfs op Marktplaats niet kwijt, dan heeft het geen zin om een grote webshop te openen.
mitch
Door

mitch

op 21 Jul 2014

Goed artikel! Maar hoe kun je eigenlijk dropshippen via Marktplaats?

KNW
Door

KNW

op 21 May 2018

Door een account aan te maken, het product uitgebreid promoten met diverse afbeeldingen en wachten tot een bezoeker contact met je opneemt. Je kunt je advertentie gewoon laten staan en zorgen dat deze een beetje bovenaan de rubriek blijft staan zodat hij onder de aandacht valt bij de mensen. Een advertentie dat op pagina >50 staat wordt niet meer vaak bezocht :-)

Dennis Kraft
Door

Dennis Kraft

op 24 Oct 2012

Leuk artikel, zeker ook geen slechte opbouw van het verhaal enige waar ik het niet volledig met eens ben is het verhaal van de Hoge marge. Hoge marge producten hebben veelal ook een overload aan adverteerders via google. Dan zou je al een zeer hoog bezoekpercentage van je website moeten hebben om deze producten op 1 van de eerste 3 pagina geplaatst te krijgen. Zoals de website die ik vermeld heb loopt via marktplaats wel redelijk goed, maar kost enorm veel via google en er is een licentie voor nodig van Apple om dit bij google te mogen presenteren. Dit is bij veel duurdere producten het geval waardoor je uiteindelijk toch nog een hoop werk eraan hebt. Wat tevens ook een hoge marge aan adverteerkosten heeft en toch wel dagelijks werk aan verricht moet worden. Nou is dit geen dropship maar affiliate met Zeer hoge marge maar met dezelfde bedoelingen. Mijn uiteindelijke bedoeling te zeggen is dat producten die relatief goedkoop zijn in aankoop maar waar jou website stukken beter vindbaar bij zijn(weiniger kosten in adwords per klik) vaak sneller en veel vaker verkocht worden ( een goed product was bijv. enkele jaren geleden inkt voor je printer, lage marge maar een groot publiek). Duurdere producten worden vaak over het hele internet opgezocht om de goedkoopste eruit te halen terwijl er bij relatief goedkope producten bij de eerst gevonden website wordt besteld. Mijn motto hierin is dan ook beter 1000 x € 5. Dan maar 20 x € 50. Als je eenmaal een hele hoop bezoekers hebt kunnen krijgen en dus door middel van een bestelling een goedkeuring voor nieuwsbrieven van je bedrijf te mogen versturen dan gaan speculeren om deze duurdere producten met hoge winstmarge ( zoals bij inkt denkend aan printers, laptops, tablets etc.) aan de man te brengen. Dan heb je direct een extra bereik van mensen die in je doelgroep passen en die al eerder zeer tevreden waren over jou bedrijf. Daarnaast als je die website waar je uiteindelijk dan iets meer werk aan hebt gehad maar bent blijven bijhouden en waar in de blogs veel reacties zijn geweest ben je direct stukken beter vindbaar in google zonder dat het geld kost.

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down