Welke producten kun je gaan dropshippen?

Denk vooraf goed na over welk product je wilt gaan dropshippen, dat is namelijk de eerste stap die je moet zetten.

Inspiratie opdoen

Je kunt vrij gemakkelijk inspiratie opdoen voor mogelijke dropshipping producten door rond te gaan lopen in een winkelcentrum, warenhuis of bijvoorbeeld een industrieterrein. Je krijgt dan zoveel producten onder je ogen dat er vast wel wel belletjes gaan rinkelen.Wat je ook kunt doen is simpelweg in de Google Keywordtool (gratis service van Google) gaan zoeken naar alle producten die bij je op komen en te kijken hoe vaak er per maand naar deze producten wordt gezocht.Het zijn vaak de momenten dat je zelf naar een specifiek iets op zoek bent wat je nergens kunt vinden en waar je ook op internet echt tijd aan moet besteden om het te vinden dat je ineens beseft dat je een goed product voor dropshipping te pakken hebt.

Check de concurrentie

Wanneer je dan een product hebt gevonden wat je wilt gaan dropshippen, ga dan even kijken met welke concurrentie je te maken hebt op het internet.Dit doe je simpelweg door te Googlen en te kijken naar de websites die links bovenaan staan maar bovenal ook door te kijken naar de gesponsorde advertenties aan de rechterkant van de resultaten (Google Adwords).Wanneer er weinig Adwords advertenties zijn dan betekent dat dat je weinig concurrentie hebt, dit kan echter ook betekenen dat jouw product niet goed loopt maar dat zul je toch echt moeten testen!

Aparte producten

Uit ervaring weet ik dat het vaak de “aparte producten” zijn die het beste lopen. Ga dus geen mp3 spelers of iets dergelijks verkopen want daar is de concurrentie moordend en de marges zijn laag.Als je bijvoorbeeld op het verkopen van Glasdeuren, Sauna’s of Trampoline’s gaat focussen dan zal de concurrentie minder zijn en zul je ook te maken hebben met veel hogere winstmarges per verkoop en dat is toch wel een belangrijke eigenschap van een goed dropshipping product.

Hoge marge

Om het nog maar even extra duidelijk te maken: focus op producten met een hoge marge.Je hebt er niks aan wanneer je enkele euro’s per verkoop pakt, dan wordt het veel te arbeidsintensief en rommelig om allemaal bij te houden. Daar komt bij dat je veel bezoekers en veel verkopen moet hebben om een fatsoenlijk inkomen te verdienen.Met producten met hoge winstmarges is het een stuk makkelijker, je kunt je dan beter focussen en bij elke verkoop heb je ook echt een resultaat waar je iets aan hebt.

Eenvoudig te verhandelen

Ga ook op zoek naar producten die gemakkelijk te verhandelen zijn en waarvoor je zelf dus geen cursus hoeft te doen om er iets over te kunnen vertellen. Je hoeft geen product te kiezen waar je zelf enig raakvlak mee hebt zolang het maar eenvoudig te verkopen is.Hiermee houd je het voor jezelf en voor je klanten gemakkelijk en overzichtelijk. Je zult dan ook niet met een ingewikkelde klantenservice komen te zitten.

Testen of een product verkoopt

Voordat je echt voluit gaat met het dropshippen van je product via bijvoorbeeld een webwinkel kan het slim zijn om te testen of je product wel echt verkoopt.Plaats het simpelweg op Marktplaats of eBay en kijk of er bestellingen binnenkomen.Als je het op Marktplaats kunt verkopen dan is het wellicht de moeite waard om het groter op te pakken. Raak je het zelfs op Marktplaats niet kwijt, dan heeft het geen zin om een grote webshop te openen.