Hoe zet je een dropshipping business op?

In dit artikel zal ik zeven belangrijke stappen met je delen voor het opzetten van een goede dropshipping business. Wanneer je nog nieuw bent met dropshipping is het handig om je hier eerst goed in te lezen voordat je aan de slag gaat, dat gaat je namelijk veel tijd en wellicht ook veel geld schelen!

Klik op de knop hieronder als je gelijk aan de slag wilt met ons stappenplan voor het starten van een succesvolle dropshipping business

Benodigdheden dropshipping business

1. Vind een onverzadigde markt

Ook al lever je het beste product in de wereld, als het niet verkoopt kun je het net zo goed vergeten. Pin jezelf niet vast op een bepaald artikel voordat je gedegen onderzoek hebt gedaan met behulp van zoekwoorden. Tenslotte komen de meeste verkopen binnen via internet. Of er belangstelling is voor een product kun je afmeten aan de mate van concurrentie. Typ maar eens de naam van je artikel in op een zoekmachine als Google. Zie je advertenties aan de rechterkant van de resultatenpagina? Dan is dat een goede indicatie dat je product in trek is. Kijk ook eens op websites die producten vergelijken of er bedrijven zijn die het artikel aanbieden.

2. Vind een betrouwbare dropship leverancier

De volgende stap is het vinden van een dropship leverancier die de producten kan leveren die jij wilt verkopen. Veel bedrijven bieden faciliteiten voor dropshipping. Neem contact op met mogelijke kandidaten en onderzoek de winstmarges, betalingsmogelijkheden, terugzendpolitiek, verzendregels, enzovoorts.

3. Bedenk en registreer een domeinnaam

Als je een markt en een dropshipping leverancier gevonden hebt, is het tijd om een domeinnaam vast te leggen. Uiteraard wil je graag dat je gemakkelijk op internet gevonden wordt. Gebruik daarom een naam die in verband staat met de producten die je verkoopt. Verkoop je bijvoorbeeld fitness apparatuur, dan kun je kiezen voor fitnessapparatuur.nl, mits die domeinnaam nog beschikbaar is. Een domeinnaam als pietskortingwinkel.nl helpt in dit verband niet echt.

4. Vind een webshop provider

Natuurlijk kun je het ontwerp van je webshop uitbesteden. Het scheelt echter tijd en geld als je een webshop aanmaakt via een webwinkelaanbieder. Sommige providers brengen hiervoor maandelijkse kosten in rekening. Je hebt het dan echter helemaal zelf in de hand en je hoeft niet te wachten tot je webdesigner tijd voor je heeft. Dit is de goedkoopste en snelste manier om een webshop te starten.

5. Zet je producten online

Zodra je een webshop hebt aangemaakt, kun je de producten gaan uploaden. Het is een goed idee om je webshop te lanceren voordat al je producten online staan. Waarom is dat? Eigenlijk is het antwoord simpel. Op de eerste plaats moet je webshop zo snel mogelijk in de lucht zijn om te kunnen verkopen. Daarnaast stelt het je in staat om dingen aan te passen op basis van de opmerkingen die je uit de markt krijgt. Uiteraard kun je, als je dat wilt, iemand inhuren voor deze klus.

6. Start je eerste marketing campagne

Vanaf het moment van de lancering wil je natuurlijk zoveel mogelijk bezoekers op je webshop genereren. Je kunt bijvoorbeeld denken aan CPC (cost per click): een model waarbij bezoekers kunnen klikken op advertenties op zoekmachines, advertentie netwerken en sociale media. Ook adverteren voor je dropshipping business op vergelijkingssites, artikel marketing, commentaar op blogs en fora – inclusief backlinks naar je website – werken goed. Zodra je de methode hebt gevonden die de meeste verkopen oplevert, kun je wat kalmer aan doen met de andere technieken en je richten op de winnaar.

7. Gebruik e-mail marketing

The money is in the list is een bekende uitdrukking in internetland. Dat betekent dat je mailinglist geld waard is en dat geldt ook voor een dropshipping bedrijf. Zorg er dus voor dat bezoekers van je webshop hun naam en e-mailadres kunnen achterlaten. Dat stelt je in staat om e-mails naar je inschrijvers te sturen met aanbiedingen, aankondigingen voor nieuwe dropship producten, tips, enzovoorts. Je zult merken dat je verkopen omhoog gaan vlak nadat je zo’n e-mail verstuurd hebt!