5 blunders bij het opzetten van een dropshipping business

5 blunders bij het opzetten van een dropshipping business

De meeste dropshipping tips zijn gericht op hoe je je eigen dropshipping business opzet, maar vaak worden de valkuilen hierbij over het hoofd gezien. Hieronder ontdek je aan de hand van de 5 meest gemaakte dropshipping fouten hoe het NIET moet:

1. Iemand anders laten vertellen welk product je moet verkopen

Geloof het of niet, maar veel beginnende ondernemers vragen aan anderen wat ze moeten verkopen op hun eigen website. Als jijzelf geen idee hebt welke artikelen je wilt gaan dropshippen, dan moet je niet beginnen aan het opzetten van een e-commerce bedrijf. Je kunt je bijvoorbeeld laten overhalen tot de verkoop van gigantische flatscreen tv’s door iemand die hier zelf helemaal weg van is, maar je doet jezelf daar geen plezier mee als je eigenlijk liever iets doet op modegebied. Je moet verstand hebben van en gevoel voor de producten die je aanbiedt, want jij bent degene die de artikelen moet aanprijzen op je webshop.

2. Een website ontwerpen voordat je een dropshipping leverancier hebt

Je zou het niet denken, maar deze fout wordt vaak gemaakt. Besteed geen geld of tijd aan het ontwerpen van een webshop voordat je een dropship leverancier hebt gevonden en een overeenkomst met hem hebt bereikt! Deze blunder hoeft niet zo’n ramp te zijn als je zelf via een webshop provider een webshop opzet. Het is alleen zonde van je tijd als je geen leverancier kunt vinden voor het product waar je de website voor bedoeld had. Het gebeurt echter vaak genoeg dat mensen een webshop laten ontwerpen door een dure designer. Dat is een boel geld door het afvoerputje als je de boel moet afblazen…

3. Het registreren en hosten van een domein voor je een dropshipping leverancier hebt gevonden

Dit gebeurt zo vaak dat het bijna gênant is om te noemen. Zolang je nog geen leverancier gevonden en gecontracteerd hebt, moet je nog geen geld besteden aan het aanschaffen van een domeinnaam en het sluiten van een hostingcontract. Daar is tijd genoeg voor als de aanleveringskant rond is. Wat nou als je bijvoorbeeld de domeinnaam artdecolampen.nl hebt geregistreerd en er is geen fabrikant die dat product kan leveren? Afhankelijk van het aantal jaren waarvoor je die domeinnaam hebt vastgelegd en de aard van het hostingcontract, kan dat op de lange duur een boel geld schelen.

4. Je onderneming niet inschrijven in het Handelsregister

De ergste fout die je kunt maken als ondernemer is je onderneming niet registeren. Je kunt daardoor een heleboel belastingvoordeeltjes mislopen en dan hebben we het niet eens over het gemis aan wettelijke bescherming. De plaatselijke Kamer van Koophandel kan je helpen met alles wat te maken heeft met het opzetten van je eigen dropshipping bedrijf.

5. Starten met de verkoop voordat alles geregeld is met je dropship leverancier

Dit gebeurt vaak als je foto’s en productomschrijvingen kunt downloaden van de site van de dropship leverancier. Je hebt dan toch alles om te gaan verkopen? Fout! Vaak starten mensen al met de verkoop tijdens de onderhandelingsfase. Vergis je echter niet. Dat proces kan veel tijd in beslag nemen. Er zijn een heleboel redenen te bedenken waarom dit een echte no go is.
  • Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je verkopen scoort terwijl de leverancier nog niet eens toestemming heeft gegeven om zijn producten te verkopen?
  • Wat als je de artikelen op eBay gaat dropshippen terwijl de dropshipping leverancier misschien wel helemaal niet wil dat zijn producten via eBay de deur uitgaan? Hoe weet je dat als je nog niets afgesproken hebt op dat punt?
  • Wat als je alle producten netjes online gezet hebt en sommige producten niet voorradig blijken te zijn? Ook dat hoor je pas na afronding van de onderhandelingen. Kortom, genoeg redenen om even te wachten met de verkoop!

Andere valkuilen bij dropshipping

Buiten deze vijf blunders zijn nog tientallen andere valkuilen te bedenken. Bovenstaande fouten komen echter het meeste voor en kunnen grote gevolgen hebben. Als jij deze fouten kunt vermijden, dan ben je al een heel eind op weg met het opzetten van je dropshipping bedrijf. Bovendien heb je dan een grotere kans om zo snel mogelijk winstgevend te worden.
Nicky
Door

Nicky

op 18 Mar 2020

Ik zou graag schoenen dropshippe graag info!

Lis Akkerman
Door

Lis Akkerman

op 08 Dec 2019

Goedenavond Wil graag mode droshippe graag info e-mail erover alvast bedankt voor reactie!

Max
Door

Max

op 05 Feb 2019

Ik zou graag wat meer informatie willen hebben over het starters proces. Ik ben al een soort van begonnen maar loop nu al tegen een heleboel aan.

jan ten Veldhuis
Door

jan ten Veldhuis

op 14 Jul 2018

Ik wil als dropshipper exclusieve riemen, tassen en laarzen verkopen

Jolanda Jongen
Door

Jolanda Jongen

op 06 Mar 2017

Ik ben op zoek naar een leverancier die via dropshipping een samenwerking met mij wil aangaan, om woonaccessoires via mijn site https://www.parkstad-Restyle.nl te verkopen.

boebes
Door

boebes

op 24 Apr 2014

Ik ben op zoek naar een leverancier van solarcookers die via dropshipping een samenwerking met mij wil aangaan om zo een extra afzetkanaal te genereren en de omzet te verhogen. Op basis van een vaste commissie per verkocht product in de vorm van korting op retailprijs. Ik sta open voor een redelijk voorstel!

Alvan trading
Door

Alvan trading

op 04 Feb 2014

Wij zijn een groothandel en dropshipper van designer kleding. Wij verkopen uitsluitend topmerken. Schoenen en kleding zijn op dit moment het best verkochte product online. Volgens Alvan trading werkt dropshipping alleen als de groothandel zijn dropship partners helpt. wij van alvan trading voegen het volgende toe zodat dropshipping WERKT Wij bieden onze producten aan in een standaard productfeed deze feed is up to date en kunt u op ieder gewenst tijdstip downloaden. De standaard productfeed is een csv file. Naast de standaard productfeed leveren wij ook maatwerk. Wij kunnen voor iedere webshop of verkoopplatform een aangepaste productfeed maken. De productfeed kunnen wij ook leveren in XML en/of via een API koppeling. Zodat u shop automatisch up to date blijft met de juiste producten en voorraadniveau’s. Onze productfeeds zijn meertalig dit betekend dat u ook internationaal kunt verkopen. Download onze catalogus -> verkoop op uw website / eBay/ beslist / of een ander platform / -> verzamel orders -> wij versturen rechtstreeks naar u klanten. Online support via telefoon en/of chat Online productcatalogus in iedere gewenste taal Support bij zoekmachine optimalisatie Hoogwaardige foto’s in onze online catalogus Kortingen tot 80% op de retailprijs Uitsluitend originele merkkleding en accessoires met hoog zoekvolume in Google, Bing, Yahoo etc. De mogelijkheid om uw dozen en/of tape te gebruiken bij verzending U eigen brochures mee sturen voor branding en reclame Bestellen per stuk Persoonlijke accountmanager voor support Een maximaal aantal dropshippers per land zodat iedereen een kans heeft in de markt

Hoedemakers
Door

Hoedemakers

op 02 Mar 2020

Beste, Wij hebben een 2000 m2, winkel in gennep en willen graag online wat meer gaan doen webens de vraag van onze vele klanten per week. Maar ik wil dan weten wat u te bieden heeft wij gaan niet zomaar met iemand samenwerken. Uw reactie is interessant. Wij weten graag meer.

Mustafa
Door

Mustafa

op 05 Feb 2020

Kunt u mij mailen ik heb daar ook intresse bij heb ooit wel imitatie kleding verkocht ging niet slecht wil het nu officieel doen

Brigit
Door

Brigit

op 25 Nov 2019

ik zou inderdaad ook iets van dropshipping doen op het gebied van mode (heb jarenlang in de mode gewerkt) of beauty producten of wellicht wel gecombineerd. Heb ook al ideeen in wat ik wil en denk dat ook goed werkt, enkel vind ik het nog wat lastig om dropshipping bedrijven te vinden hier in. iemand een idee hoe ik het beste kan zoeken zonder dat ik een bedrijf heb wat direct inkoopt via wish of aliexpress of dergelijke? want dat kan ik zelf ook wel. Dus wel echt een bedrijf wat binnen een paar dagen levert ipv een paar weken. Ik hoor teveel klachten van mensen die ergens iets bestellen en dan weken moeten wachten omdat het uit china word besteld.

jan ten Veldhuis
Door

jan ten Veldhuis

op 15 Feb 2019

k wil als dropshipper exclusieve riemen, tassen en laarzen verkopen

Joelle
Door

Joelle

op 25 Jan 2019

Ik zou graag wat meer informatie willen hebben over het starters proces. Ik heb evetueel interesse maar wil wel alles op rijtje hebben voor ik ergens aan begin.

M.E.
Door

M.E.

op 16 Apr 2018

Hallo, ik zou graag in aanmerking willen komen voor een gesprek met u. Is dit mogelijk.

Jimmy
Door

Jimmy

op 08 Sep 2018

Kijk is even op onze dropshipp acedemy, er zitten meer dan 60 videos erop, dagelijks vindt er meetingen plaats in het besloten groep. En je kunt al je vragen kwijt aan leden

S.D.Kleian
Door

S.D.Kleian

op 28 Nov 2017

Goededag, Op korte termijn wil ik een dropship website , voor de verkoop van merkkleding en/of accesoires. Hierbij dus op zoek naar dropship leverancier om dit te realiseren. Bij deze de vraag of ik via in de contact kan komen met een dropshipleverancier. In afwachting op een reactie. Mvg,

Patrick van Meijl
Door

Patrick van Meijl

op 30 Oct 2017

Ik wil graag in contact komen met u om eventueel een dropshipping aan te gaan. Ik zou dit vanaf 1 januari willen gaan doorvoeren. Wat zijn de mogelijkheden en procedures. Wil na het overeenkomen van de dropshipping de website conform allerlaatste technieken en beste SEO laten optuigen met veel reclame online.

Michel Brunsveld
Door

Michel Brunsveld

op 11 May 2019

Hoi Patrick, Ik heb een webshop met schoenen die ik wil klaarmaken voor drop-shipping. wellicht een goed idee om eens een afspraak te maken.

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down