Google Adwords & Dropshipping

Google Adwords is een dienst van Google waarmee je kunt adverteren in de zoekresultaten van Google. Je advertentie wordt zodoende aan de rechterzijde bij de Gesponsorde koppelingen vertoond.Met Google Adwords kun je ontzettend snel grote hoeveelheden bezoekers naar je website of webwinkel krijgen. Zodoende kun je letterlijk binnen een dag al geld verdienen met dropshipping.

Specifiek adverteren per product

Tegenwoordig draait Google Adwords om kwaliteit en relevantie, de tijd dat je lukraak op allerlei zoekwoorden kon adverteren is geweest.Tegenwoordig moet je rekening houden met je kwaliteitsscore en die wordt deels gebaseerd op de relevantie van je landingspagina (de pagina waar een bezoeker op uitkomt nadat hij/zij op je advertentie heeft geklikt..Het is zodoende belangrijk dat je specifiek gaat adverteren wanneer je een webwinkel hebt met meerdere producten. Probeer per artikel in je webwinkel een aparte Adwords advertentie te plaatsen waarin de naam van je product voorkomt.Wanneer je maar 1 product verkoopt dan kun je natuurlijk proberen om de salespage waarop je dit product verkoopt relevant te maken aan de woorden waar je op adverteert.

Zoeknetwerk & Inhoudsnetwerk

Bij Google kun je op 2 manieren adverteren.De eerste is het zoeknetwerk, wanneer je daar gebruikt van maakt word je advertentie naast de zoekresultaten in Google zelf vertoont.De tweede is het inhoudsnetwerk, daarbij word je advertentie niet in Google vertoont maar als Google Adsense advertenties op andere websites.Maak sowieso een aparte campagne voor elke variant zodat je de resultaten goed uit elkaar kunt houden.Google Adwords is een studie op zich en zodoende is het goed om je hier eerst in te verdiepen alvorens je gaat starten. Probeer de richtlijnen van Google goed op te volgen, dan is er niet zoveel aan de hand en kun je snel resultaten boeken.