Dropshipping met een Salespage?

Een eenvoudige manier van dropshipping is om simpelweg een Salespage op het internet te plaatsen waarop je product te koop is.Je hoeft dan geen dropshipping webwinkel op te zetten maar je kunt gewoon een promotionele pagina online plaatsen met een betaalknop er op.

Ideaal voor snel starten

Het grote voordeel van deze methode is dat je vaak binnen enkele uren zo’n pagina online kunt hebben en dat je dus ook direct kunt starten met de verkoop van je product.Als de verkoop heel goed loopt kun je altijd nog overgaan naar een meer professionele webshop.

1 product per salespage

Een salespage verkoopt in principe maar 1 product, je moet het echt zien als 1 lange advertentietekst met alle voordelen van jouw product en een betaalknop om het product aan te schaffen.Wanneer je verschillende producten op 1 salespage gaat plaatsen raakt de bezoeker in de war en loop je gegarandeerd verkopen mis.

Betalen via iDeal of PayPal

Zorg er in Nederland sowieso voor dat de bezoekers kan betalen met zowel iDeal als PayPal, je kunt hiervoor bijvoorbeeld het systeem PayPro gebruiken zodat je zelf geen technische kennis hoeft te hebben.Met deze betaalsystemen geef je het grootste gedeelte van je bezoekers een betaaloptie. Je kunt ook nog aan incasso en bankoverschrijving denken als je dat wilt.Voor internationale verkoop is het aan te raden om ook creditcard te integreren (zit overigens ook bij PayPal in).

Goede teksten schrijven

Bij een salespage komt het echt aan op het schrijven van goede verkopende teksten, dit noemen we ook wel Copywriting. Gebruik in eens salespage de AIDA formule als basis en focus je op de effectiviteit in plaats van het design of de hoeveelheid tekst.