Affiliate Marketing & Dropshipping

Affiliate marketing is een marketing methode op het internet waarbij je door andere marketeers gepromoot wordt en hen daarvoor betaalt op basis van commissie.

No cure, no pay

Affiliate marketing werkt op no cure, no pay basis. Dit betekent dat je een affiliate alleen hoeft te betalen wanneer deze een verkoop voor je realiseert. Een affiliate stuurt een bezoeker naar je website of webwinkel en als deze bezoeker koopt betaal jij de affiliate een percentage van de omzet uit. Het fijne hiervan is dat je zelf niet hoeft te investeren in marketing en het krijgen van bezoekers. Je betaalt simpelweg een affiliate van het geld dat deze affiliate zelf voor je heeft verdiend.

Vliegende start

Affiliate marketing kan je echt een vliegende start geven aangezienje grote affiliates met een groot bereik kunt bereiken, wanneer zij je promoten aan hun achterban heb je direct veel resultaat. Met affiliate marketing kun je letterlijk binnen een dag al verkopen van je product maken, dat maakt het ondernemen natuurlijk wel zo leuk!

Hoe kom je aan een affiliate systeem?

Je kunt bijvoorbeeld www.paypro.nl gebruiken als affiliate systeem op je website, daarmee heb je zelf geen technische kennis nodig. Je kunt er ook voor kiezen om andere affiliate marketing software te gebruiken zoals Traddoubler of M4N.

Hoe kom je aan affiliates?

Zodra je een affiliatesysteem op je website hebt geïnstalleerd kun je aan de slag met het werven van affiliates. Dit kun je simpelweg via Google doen, zoek naar websites met een zelfde onderwerp als je product en vraag of zij het willen promoten in ruil voor een commissie. Door affiliates voor je aan het werk te zetten ben je echt een vrijwel passieve tussenpersoon met je dropshipping business. Een affiliate stuurt klant naar je website en jij stuurt ze door naar de leverancier. Je betaal de affiliate een deel van jouw winst en de rets houd je zelf.