arrow_drop_up arrow_drop_down

Starten met dropshipping, de basis!

Mensen die een thuisbedrijfje willen starten, vragen zich vaak af wat dropshipping inhoudt. Dit is één van de vele business mogelijkheden waar beginnende ondernemers tegenaan lopen. Als je pas begonnen bent met het verkopen van producten via internet en nog nooit eerder kennis hebt gemaakt met dit concept, is misschien nog niet helemaal duidelijk waar het om draait. Heb je nog geen antwoord op de vraag wat dropshipping is? In dit artikel staat alles wat je moet weten om te kunnen beslissen of deze zakelijke mogelijkheid bij jou past.

Dropshipping: wat is dat?

Eigenlijk is dropshipping een heel simpel concept. Dat verklaart ook waarom het zo populair is bij mensen die een eigen zaak willen opzetten. De basisgedachte is het verkopen van producten via internet, zonder dat je zelf voorraden hoeft in te kopen en op te slaan. Zodra je een dropshipping leverancier hebt gevonden die het gevraagde product levert, kun je het gaan aanbieden op sites als eBay, Amazon, Marktplaats of zelfs op je eigen webshop. Als een klant een product koopt, ontvang jij de verkoopprijs. Vervolgens betaal jij de afgesproken (inkoops)prijs aan de leverancier en die stuurt dan de gekochte spullen rechtstreeks naar de klant. Het verschil tussen de verkoopprijs en de prijs van je dropship leverancier houd je zelf en je hebt verder geen dure opslagruimte nodig.

Hoe zet je een dropshipping business op?

Ben je al warm gelopen voor dit concept na de uitleg wat dropshipping voor jou kan betekenen? Heel veel mensen kiezen voor dropshipping omdat het simpelweg weinig inspanning kost om de boel op te zetten en te starten. Hoe pak je dat aan? Op de eerste plaats moet je beslissen wat je wilt verkopen. Vervolgens moet je een dropshipping leverancier vinden die het gevraagde product wil leveren tegen een prijs waarop jij ook kunt verdienen. Als dat geregeld is, kun je het dropship product onder de aandacht van potentiële klanten brengen. Er zijn genoeg websites te vinden die je hierbij kunnen helpen, zelfs als je nooit eerder iets verkocht hebt.

Wat zijn de voordelen van dropshipping?

Het grootste voordeel is natuurlijk dat je zelf niets hoeft te investeren. Eigenlijk koop je de spullen in met geld van de klanten zelf. De werkzaamheden zijn goed verdeeld. Jij richt je volledig op het binnenhalen van meer orders en het opbouwen van je business, terwijl je dropshipping leverancier zorgt voor de productie, opslag en logistiek.

Is een dropshipping bedrijf wat voor jou?

Na het voorgaande verhaal is duidelijk dat je niets te verliezen hebt. De investeringskosten zijn te verwaarlozen. Pas als je een dropshipping product verkoopt, gaat de boel rollen. Bovendien heb je dan de verkoopprijs al in handen. Er zijn genoeg sites waarop je kunt adverteren en meestal kost je dat niets of bijna niets. Dropshipping levert geld op en het kost maar een klein beetje van je tijd. Loop je met de gedachte rond om wat extra geld vanuit huis te verdienen? Heb je misschien plannen voor het opzetten van een internetbedrijfje, zodat je kunt ontsnappen aan het alledaagse werkritme? Dan kan dropshipping een antwoord zijn op je wensen. Hopelijk heeft bovenstaande informatie je vragen beantwoord en heb je inzicht gekregen in de fantastische mogelijkheden die dit concept biedt.