Wordpress website maken in 5 stappen!
05 juli 2011 
6 min. leestijd

Wordpress website maken in 5 stappen!

Een WordPress website maken is tegenwoordig erg eenvoudig. In de onderstaande 5 simpele stappen leggen we uit hoe je volledig zelfstandig een goede wordpress website kunt maken zonder dat je daar (veel) geld voor uit hoeft te geven.

Voor je start:

Wil je jezelf een hoop tijd, geld en energie (lees:frustratie) besparen? Check dan Phoenix!

De 5 stappen om zelf een WordPress website te maken:

Stap 1: Hosting en domeinnaam regelen

Om zelf een WordPress website te kunnen installeren heb je serverruimte nodig waar jouw website op komt te staan. Dat heet hosting. Je kunt dit vergelijken met de harde schijf van je computer waar je bestanden op staan. Alleen in Nederland zijn er al honderden hostingspartijen waar je een hostingspakket kunt afsluiten. Prijzen hiervoor beginnen bij €4,- en gaan door tot €50,- (of duurder) per maand. Een aantal goede hostingspartijen zijn bijvoorbeeld:

Stap 1.2: Een domeinnaam registreren

Kies een domeinnaam voor je website en controleer of deze nog beschikbaar is. Je kunt dat hier bij HostNet controleren bijvoorbeeld. Zodra je een domeinnaam hebt bedacht die nog beschikbaar is, kun je hiervan de .nl versie registreren als het een Nederlandse website betreft. Registreer een .com als je een Engelstalige of internationale website wilt starten. Het is af te raden om met andere extensies als .info of .net te werken. De bestanden van je website worden opgeslagen op je hostingsaccount en deze wordt gekoppeld aan je domeinnaam.

Stap 2: WordPress website installeren

Wordpress website makenZodra je dit geregeld hebt, kun je WordPress op je hostingsaccount installeren. Wordpress is gratis software voor het maken van websites. Het is een zogenaamd CMS (Content Management System) dat je gebruikt om je website mee te bouwen en te beheren. Bij de meeste hosters, bijvoorbeeld bij WebChamp, kun je dit in enkele seconden laten installeren.

Zelf doen?

Je kunt het ook zelf doen als je een beetje verstand hebt van techniek. Ga dan naar de website van WordPress, download de software en installeer het systeem via FTP op je domeinnaam. Snap je deze laatste zin niet? Dan is het een goed idee om het niet zelf te doen…

Eenvoud voor success

Zodra WordPress is geïnstalleerd heb je al een volledige website. Het design wat je ziet is het standaard design van WordPress. Je kunt daarbij zelf verschillende dingen zoals kleuren, achtergrond, de banner, menu’s e.d. gaan aanpassen.

twenty fourteen wordpress thema

Het nieuwste gratis thema van WordPress: ‘Twenty Fourteen’.

Update maart 2015: Bekijk ook het nieuwe Twenty Fifteen thema van WordPress waarmee je in een handomdraai een gratis website kunt opzetten.

Stap 3: Een design (thema) kiezen

Voor WordPress websites zijn letterlijk duizenden designs gratis te downloaden. Voor WordPress heten designs “thema’s” of “themes”. Je kunt deze downloaden en op je eigen website plaatsen. Je kunt voor gratis design gaan maar je kunt ook naar Themeforest.net of Woothemes.com gaan. Daar vind je zeer hoogwaardige en moderne designs voor erg weinig geld. Met $45 kom je vaak al een heel eind. Weet je niet hoe je zo’n gekocht design op je website moet krijgen? Neem wederom contact op met je hostingprovider. Voor hen is het namelijk vaak een kwestie van seconden om dit even voor je te doen…

Tip:

Neem de tijd om alle designs op deze twee websites goed te bekijken en kies een design dat helemaal overeenkomt met jouw wens. Zo heb je er na aankoop het minste werk aan.

Stap 4: Plugins installeren

Wanneer je dan een mooie website neer hebt gezet kun je deze gaan uitbreiden met extra functionaliteiten en natuurlijk de website beter optimaliseren qua SEO en gebruiksvriendelijkheid. Je doet dat aan de hand van WordPress plugins. Je kunt deze plugins op de site van WordPress vinden. Pas wel op met plugins, in deze video vertel ik je waarom:

Tip: Wat je ook doet, installeer in ieder geval de SEO plugin van Yoast. Deze plugin maakt het doodeenvoudig om de basis zoekmachine optimalisatie van je website in te richten.

Welke plugins heb je nog meer nodig? Bekijk deze handleiding om meer handige plugins te ontdekken.

Stap 5: Je website doelgericht maken

Gefeliciteerd, je hebt nu een simpele website gemaakt. En nu? Je haalt het meeste uit je website wanneer je deze als (marketing)middel gebruikt . Zo kun je de website gaan gebruiken voor het:

 1. Het aantrekken van bezoekers (Hoe? Download Winnen in Google)
 2. Het omzetten van die bezoekers naar een bepaald resultaat (website conversie)

Vraag jezelf dus af wat het resultaat is dat je uit de website wilt halen. Een aantal voorbeelden:

 • Het opbouwen van een lijst met e-mailadressen (opt-in)
 • Offerteaanvragen krijgen voor je dienst of product
 • Directe sales doen via de website (bijvoorbeeld via een salespage)
 • Bezoekers doorsturen naar je webshop
 • Een community opbouwen (lees hier meer)

Ga bloggen!

WordPress is ideaal voor het plaatsen van blogberichten. Plaats waardevolle blogberichten op je website en je zult zien dat je steeds meer bezoekers en steeds meer resultaat uit die bezoekers zult gaan krijgen. Moeilijker dan dit is het niet. Ik hoop hiermee de “Mythe” over het opzetten van een goede website doorbroken te hebben. Je hoeft hier echt niet technisch voor te zijn, het kost vrijwel niets (tientjeswerk) en je kunt het letterlijk binnen een dag geregeld hebben.

Wil je dat wij een WordPress website voor je opzetten?

Wil je dat wij een perfecte WordPress website voor je opzetten? Enkele voordelen van onze Phoenix websites:

 1. Ze zijn ontwikkeld om hoog te scoren in Google (SEO)
 2. Ze zijn geoptimaliseerd op maximaal resultaat (conversie)
 3. Je hebt geen technische kennis nodig om er mee te werken
 4. Je hebt automatisch al je statistieken inzichtelijk
 5. Je website is razendsnel en behaalt de beste prestaties
 6. Je groeit mee met de nieuwste technologische ontwikkelingen
 7. Je krijgt toegang tot onze community met andere internetondernemers

Interesse? Neem dan vooral even vrijblijvend contact met ons op!

Over de schrijver
Tonny Loorbach is ondernemer en investeerder. Hij specialiseert zich sinds 2007 in online marketing en richtte in 2010 de IMU op. Naast de IMU is hij eigenaar van 5 andere software- en online marketing bedrijven (Phoenix, Huddle, Plug&Pay, Traffic Leaders en Salespassie), heeft hij zijn eigen stichting (De Loorbach Foundation) en een investeringsmaatschappij (Loorbach²). Met zijn boek 'Doelgerichte SEO' scoorde hij een #1 besteller en ook zijn tweede boek 'De Online Marketing Tornado' (met Martijn van Tongeren) ging in 2 weken tijd 15.000 keer over de toonbank.
Joffrey
Door

Joffrey

op 05 Jul 2011

Wordpress is ideaal... en al helemaal als je voor een goede positie in de zoekmachine's gaat.. wordpress is n.m. zeer zoekmachine vriendelijk.. Goede post.. THX

Sander
Door

Sander

op 05 Jul 2011

Met WordPress 3.2 (vandaag officieel uitgekomen) komt er ook een nieuw theme mee.. twentyeleven, is al een heel stuk beter dan twentyten en prima om mee te beginnen!

mjon
Door

mjon

op 05 Jul 2011

Ik vraag me af wat de voorden en nadelen van Wordpress boven Google sites zijn? Wordpress leek me ingewikkelder maar dan kan natuurlijk ook aan mij liggen ..:-)

Tonny Loorbach
Door

Tonny Loorbach

op 05 Jul 2011

Thnx Sander, goede aanvulling!

James
Door

James

op 05 Jul 2011

Momenteel geen tijd om de hele blogpost te lezen, maar het ziet er bruikbaar uit voor beginners. De kwaliteit spat er vanaf. Bedankt voor het schrijven van een post over het maken van een eenvoudige, goede, gratis website. Wordpress websites zijn zoekmachine vriendelijk en gemakkelijk te bewerken. Het boek "Kickstart Wordpress" helpt je stap voor stap door de bouw van een Wordpress website heen. Op een later moment lees ik het volledige artikel door en zal ik hem delen met anderen.

Frank van den Hoven
Door

Frank van den Hoven

op 05 Jul 2011

Dank Tonny voor dit korte krachtige heldere artikel! áls ik dit zelf ga doen weet ik nu de beginselen. Maar ik wil er nog 101 functionaliteiten bij en dan is het wellicht zinvol een pakket aan te schaffen waar een ander al dat werk al heeft gedaan ;-) zodat ik het zo out of the box kan implementeren en ik me op de inhoud kan blijven richten. Maar nu is me in ieder geval weer helderder welke keuzen we hebben, als we die later in het jaar willen/moeten gaan maken in het kader van een redesigntraject van onze huidige toko.

Dirk
Door

Dirk

op 05 Jul 2011

Ben vroeger sites beginnen te maken met frontpage. Ik kan je zeggen dat het een heel stuk makkelijker is geworden nu ik wordpress gebruik. Je moet trouwens je webchamplink aanpassen want die werkt niet.

Hugo
Door

Hugo

op 05 Jul 2011

Beste Tonny, Waardevolle informatie waar ik al een tijdje naar op zoek was. Bij het installeren komt de volgende melding naar voren: de plugin does not have a valid header. Is dit een fout in het bestand of ligt het aan mijn installatie? groeten, Hugo

Rob
Door

Rob

op 05 Jul 2011

Dag Tonny, Helder en duidelijk, past precies in mijn straatje,want dit wil ik gaan doen. Zal zeker het stukje op een paar puntjes nog eens goed bestuderen, zoals de salespage, eerst maar eens starten. Thx, ga zo door. Rob

Philippe
Door

Philippe

op 05 Jul 2011

Een prima artikel!

Tonny Loorbach
Door

Tonny Loorbach

op 05 Jul 2011

@mjon, Wordpress is gratis en bevat vrijwel alles wat je maar nodig kunt hebben in een website. Daarbij is Wordpress zeer zoekmachinevriendelijk (SEO). Laat je niet tegenhouden door het "ingewikkelde" want dat is vaak maar een eerste indruk. Met Google sites kun je maar heel weinig.

Cees
Door

Cees

op 05 Jul 2011

Tonny, goed verhaal over de Wordpress-techniek waarvoor je eigenlijk helemaal geen technische kennis meer nodig hebt. Zelf ben ik meer liefhebber van Joomla!, misschien iets moeilijker maar wel met ontzettend veel mogelijkheden. Verder vind ik vooral de inhoudelijke kant van een website altijd het lastigste, uiteindelijk gaat het namelijk om waardevolle content.

Jan Pieter Kastelein (@textforincome)
Door

Jan Pieter Kastelein (@textforincome)

op 05 Jul 2011

Ik werk nu een half jaar met wordpress, en omdat ik het druk heb met bijbaan en kunstproject ben ik weer alle wp details vergeten. Bedankt dus vooral voor het stukje over de plugins. Ik begrijp nu weer veel beter hoe de microtaal van de wereld van de widgets en site-statistics en het embedden van youtube-video's werkt. Een simpele wp website met bijvoorbeeld het socrates theme kan erg waardevol zijn voor affiliate marketeers. Vooral ook met een goed zichtbare adsense banner aan de bovenkant voor de € :) Maar bloggen blijft toch vooral flink bikkelen op het typen van aantrekkelijke informatie voor een snel afgeleidde following :)

Liekens Benjamin
Door

Liekens Benjamin

op 05 Jul 2011

Mooi artikel tonny, goede tips, toch nog enkele opmerkingen, ik hoop dat je dit publiceert, als je een blogt hebt,heb je content nodig, deze kun je vinden via PLR, dan moet je deze spinnen, om ze uniek te maken, anders wordt je gestraft door google, verder heb je een plugin voor wordpress nodig om je artikels, te laten roteren, en dan nog de traffic naar je site. Efin werk aan de winkel. Doe zo verder man. Groeten ben

Jasper Tielen (JPS Autosport)
Door

Jasper Tielen (JPS Autosport)

op 05 Jul 2011

Zelf heb ik ook een Wordpress website. Wel moet ik nog een en ander goed in de vingers krijgen maar google vriendelijk is het zeker gezien de snelle resultaten die in Google komen. @MION Voordeel ten opzichte van een Google site is dat je Wordpress op een zelf gekozen domeinnaam kan installeren. Dus niet site.google.com/jps-autosport maar www.jps-autosport.nl in mijn geval dan. Succes er mee. Jasper

Luc Mattys
Door

Luc Mattys

op 05 Jul 2011

Zelf je content schrijven is inderdaad de beste manier maar, dan moet je wel iets weten over het onderwerp dat op je site staat. In veel gevallen wordt een wp site gebruikt om producten of diensten te promoten als affiliate en dan kun je niet verwachten dat de marketeer alles over het product weet. De verkoper ervan biedt dan ook meestal artikelen aan die op de site geplaatst kunnen worden waardoor er relevante info gegeven wordt. Uiteraard kun je ook nog zelf aanvullingen doen. Dan nog iets over die seminars. De Engelstalige (lees Amerikaanse) markt is wat betreft internet marketing volledig verziekt. Ieder dag worden er nieuwe, gouden, producten gelanceerd voor zowel lage als hoge prijzen. Ze worden steeds aangeprezen door grote jongens (jv partners) die grote mailinglijsten hebben en er daadroor schatten aan verdienen. In de meeste gevallen weten ze zelf niet eens wat ze aan het promoten zijn. Daarom vind ik het goed van jou Tonny, dat je ook niet diezelfde kant op gaat want na zo een seminar is de verleiding best groot.

Ali Oner
Door

Ali Oner

op 05 Jul 2011

Je hebt weer je best gedaan Tonny !! Weer een prachtige artikel om te lezen.

Ankie
Door

Ankie

op 05 Jul 2011

Was dit weekend ook in Londen op het zelfde event. Wat mij opviel was dat er veel van het zelfde werd aangeprijsd. Maar al met al een onvergetelijk weekend. Het gaat dan niet alleen om de sprekers maar ook om het netwerken en dat heb ik zeker gedaan met erg veel succes. Zelf ga ik wel naar een workshop van Andy Harrington in oktober

lesley
Door

lesley

op 05 Jul 2011

Dag Tonny, Bedankt weer voor je inspirerende informatie in dit artikel.

Tonny Loorbach
Door

Tonny Loorbach

op 05 Jul 2011

@Liekens Benjamin: Absoluut oneens, met die strategie garandeer ik je slechte resultaten in Google, zeker met de aankomende Panda update. Nooit content van anderen overnemen, zelfs niet als je het gaat "spinnen".Content uit PLR is nog slechter dan geen content (vind ik). Schrijf te allen tijde 100% je eigen artikel en focus op kwaliteit. Mensen zoeken naar een ervaringsdeskundige, niet naar standaard info die is geoptimaliseerd voor Google. De kwaliteit van je artikel verhoog je nog meer met reacties en likes/+1/tweets Je moet je artikelen ook niet roteren, je kunt ze wel inplannen mocht je heel veel klaar hebben en niet allemaal tegelijk online wilt zetten maar ga niks roteren.

Hans Peeters
Door

Hans Peeters

op 06 Jul 2011

Een goede website met aandacht voor de zoekmogelijkheden verbetert zeker je marketing. Goed artikel

Marian
Door

Marian

op 05 Jul 2011

Wordpress echt ideaal en ik leer nog elke dag. Erg leuk om mee bezig te zijn. Leuk artikel, dank je wel Tonny.

Glenn
Door

Glenn

op 06 Jul 2011

@Hugo, Er zit waarschijnlijk iets niet helemaal goed in de plugin of de upload daarvan. Het ligt niet aan de totale WordPress installatie.

arthur
Door

arthur

op 06 Jul 2011

Hee Tonny, Bedankt weer voor je info. Waarom werken wij niet samen? We kunnen synergie bouwen jij en ik. Ik hoop snel contact met je te krijgen.. Wie ik ben en wat ik doe?...je leert me beter kennen op mijn Blog. veel groeten, Arthur

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 06 Jul 2011

Beste Tonny, Grappig, gisteren bedacht ik dat met alle informatie die ik al heb het belangrijk is om een stappenplan te maken. En nu krijg ik die van jou zo opgestuurd. Een deel heb ik al gedaan, mijn website heb ik al. Momenteel druk bezig mijn verkoopwaar te maken, mijn ebook is bijna af en ik ben een ontspanningscd voor de ogen aan het maken. Als dat af is ga ik werken aan mijn salespage. En ondertussen ben ik ook bezig met een film te maken waarin op een speelse manier allerlei ontspanningsoefeningen voor de ogen worden geleerd. Het is grappig, want ik hou niet zoveel van computers enzo. Maar doordat ik door iemand op een andere richting ben gezet, heb ik er helemaal zin in. Ook die film maken, ik zit vol met plannen. alleen het monteren zie ik nog een beetje tegen op.

MarketingStudies
Door

MarketingStudies

op 06 Jul 2011

Beste Tonny, Ik was zelf ook op het Event in Londen. Zoals ik ook in je mailtje las werd er veel verkocht. Mooie producten waren het zeker. Even weer Ontopic. Mooi artikel zoals je zegt is het niet moeilijk om een site op te zetten. Je moet het alleen DOEN. Zoals in de meeste gevallen moet je het doen. Niet denken dat je het volgende week gaat doen of dat je het niet kan. Goed artikel, Groetjes.

Dolores van Enkhuijzen
Door

Dolores van Enkhuijzen

op 07 Jul 2011

hoi tonny, ik heb sinds dit voorjaar een website via wordpress en heb alleen daar geen host-pakket bij hoeven kopen zoals jij wel schrijft. het kan ook zonder. het is ook wel erg simpel maar voor nu voldoet het wel. gaat mij in 1e instantie om de trainingen die ik geef aan de m/v te brengen. nu is het nog zaak om er meer van te maken zoals ik vaak lees via jou en eelco. via google-ads heb ik er ook een emailadres aan kunnen verbinden. richard van webchamp heeft mij enorm geholpen toen. groet, dolores

Dolores van Enkhuijzen
Door

Dolores van Enkhuijzen

op 07 Jul 2011

oja het gaat om de volgende website (dacht dat dat zichtbaar werd): www.mindfulness-trainingen.com dan kunnen mensen een idee krijgen. groet, dolores

Tonny Loorbach
Door

Tonny Loorbach

op 07 Jul 2011

@Dolores, bedankt voor het delen Zonder hosting kun je geen website hebben, die moet ergens gehost worden. Waarschijnlijk heb je dan een deal bij je domeinprovider dat je een klein stukje ruimte hebt voor een kleine website. Ik raad je aan om een los hostingpakket af te nemen zodat je ook uitbreidingen (plugins) e.d. toe kan voegen, dat is wel zo handig. Wat betreft je opmerking dat je meer sites moet gaan maken zoals wij altijd zeggen; ik zeg eigenlijk het tegenovergestelde... Focus je op 1 goede website en optimaliseer die eerst zover dat je een goedlopende internet business hebt, daarna kun je gaan uitbreiden.

Coen Olde Bijvank
Door

Coen Olde Bijvank

op 07 Jul 2011

Beste Tonny, Kun je geen "wordpress theme' vrijgeven wat winst.nl, jij, en meerder mensen die het 'pakket' gekocht hebben gebruiken. Heb alleen jouw eigen gemaakt theme nodig.. ik weet dat je dit theme in een pakket kunt kopen, maar dat vind ik overbodig. Omdat ik echter alleen een 'blanco' GOED theme nodig heb. En die heb jij ;) En tuurlijk wil ik wel een vergoeding hiervoor betalen zoals bij veel themes. Maar dan geen honderden euro's :). Een gemiddeld theme kost namelijk $25 á $50 dollar... Misschien kun je hier een keer aanbieding voor maken? Ik denk namelijk dat meer mensen het 'blanco theme' graag van jouw willen kopen maar niet het hele pakket... Gaarne reactie :) Groeten, Coen Olde Bijvank

Tonny Loorbach
Door

Tonny Loorbach

op 07 Jul 2011

@Coen, mijn theme is niet zozeer een los thema, het zit vol met technieken, met name om zoveel mogelijk te automatiseren zoals de Kennisbank. Dat werkt alleen wanneer je ook mijn strategie hanteert. Ik verkoop alleen totaaloplossingen en geen losse stukjes, ik heb daar ook veel meer werk van dan van de totaaloplossing. Ook vind ik dat je er als ondernemer niet komt als je altijd voor een dubbeltje op de eerste rij wilt zitten. Je moet bereid zijn om in jezelf en in je business te investeren.

Coen Olde Bijvank
Door

Coen Olde Bijvank

op 07 Jul 2011

Beste Tonny, Ah oke, ik dacht dat het gewoon een verbouwd WordPress Theme was.. blijkbaar dus niet... Oke jij kiest voor totaaloplossingen, waar ik goed in kan komen ;). En ik zit zeker niet voor dubbeltje op de eerste rij :), maar wat ik al eerder zei "de rest vindt ik persoonlijk overbodig" en dan is het theme erg prijzig. Verder blijf ik je gewoon lekker volgen, wat ik al bijna een goed jaar doe en waar ik zéér veel aan gehad heb!! Thx! Groeten, Coen Olde Bijvank

Luc Mattys
Door

Luc Mattys

op 07 Jul 2011

Aan Coen Olde Bijvank Beste Coen, als jij Tonny al een jaar volgt dan had je kunnen weten dat het winstmodel heel wat meer is dan gewoon maar mooi plaatje. Ik gebruik het zelf niet omdat ik mij dit gewoon niet kan veroorloven en kom daar eerlijk voor uit maar ik zou het maar wat graag wel kunnen. Als jij zegt dat je alleen het uiterlijk wil en de rest overbodig vind dan raad ik je aan maar te stoppen met internet. Achter een website zit namelijk heel wat meer dan dat theme. Wat jij wil is de mensen gewoon een lege verpakking verkopen en van die soort hebben we er al meer dan genoeg. Sorry Tonny, maar dit kon ik niet laten.

James
Door

James

op 07 Jul 2011

Beste Coen, Ik heb zelf een half jaar geleden Artisteer gekocht en er tot op heden erg veel plezier van. Het is een programma waarmee je je eigen Wordpress themes mee kan maken, volledig naar eigen smaak. Werkelijk alles is bewerkbaar en de software kost je een paar tientjes, maar dan heb je wel een goede tool waarmee je tot in de verre toekomst mee vooruit kan. Je zou Artisteer echt even moeten checken. Dit programma is zijn investering meer dan waard.

James
Door

James

op 07 Jul 2011

Wordpress is een goede manier om een gratis website mee te maken. Veel webhosting bedrijven als Hostgator en Versio bieden handige panelen als (zoals C Panel) waarmee je Content Management Systemen als Wordpress zonder enige kennis binnen 2 minuten zelf kan installeren. Het is een kwestie van even wat gegevens invullen en met de klik op de muis installeert het programma Wordpress voor je, zodat je direct kan beginnen met het inrichten van je gloednieuwe website. Voor beginners is Wordpress ideaal. Zaken die je niet begrijpt zoek je gewoon op via Google. Het internet barst van nuttige, leerzame artikelen en video's over het opzetten van een Wordpress site, zodat je jezelf er stap voor stap doorheen kan loodsen.

Coen Olde Bijvank
Door

Coen Olde Bijvank

op 08 Jul 2011

@Luc Mattys Lol, ik denk dat je niet echt naar mij achtergrond gekeken heb.. dan zou je zo niet praten.. maar goed!

Coen Olde Bijvank
Door

Coen Olde Bijvank

op 08 Jul 2011

Hey James! Juist, ik heb even gekeken naar Artiseer :) maar dat lijkt me wel wat! Heel erg bedankt! Groeten, Coen P.s Gaat het al beter met je salespage?

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 10 Jul 2011

Beste Tonny, Ik ben nu bezig met stap 3 en heb die salespage gedownload, maar ja, ik snap er niets van. Als ik die salespage open krijg ik een niet begrijpende tekst. En hoe plaats ik dit nu op mijn wordpress. groetjes Karin

Glenn
Door

Glenn

op 12 Jul 2011

@Karin, Je moet de bestanden uploaden in de map van het WordPress thema dat je gebruikt. Dan komen de templates vanzelf in je WordPress terecht. Mocht je daar meer informatie over willen, op mijn site staan wat video's over het werken met sjablonen. Succes!

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 12 Jul 2011

Glenn, Dank je wel, ik ga het proberen.

E.K.
Door

E.K.

op 18 Jul 2011

@tonny ... Mooi stappenplan voor 't opzetten van een WordPress blog! Alleen zonde dat je Google's Blogger.com direct van tafel veegt. Het is makkelijker in opzet & gebruik, krachtiger dan menig default WordPress installatie, heeft gratis hosting, je hoeft nimmer zelf onderhoud te plegen. Het heeft alle voordelen van een gratis blog, minus de nadelen, en omdat het 'van google is', zit het qua SEO ook wel snor. WordPress heeft absoluut meer mogelijkheden. Hebben mensen het ook nodig? Vaak niet. Om die reden kies ik ook iedere dag van de week ook voor Luondo.NL ipv PrestaShop, Magento, etc. Kortom ... het is zeker een volwaardige optie ... maar is er gelukkig meer keus ;-)

E.K.
Door

E.K.

op 18 Jul 2011

@James & Coen ... dat artisteer ziet er inderdaad gaaf uit! Ga er direct mee aan de slag!

Louis Deconinck
Door

Louis Deconinck

op 27 Dec 2011

Het stukje over de templates vond ik wel heel interessant, dat ga ik in de toekomst zeker eens uitproberen.

harold
Door

harold

op 02 Jan 2012

Ha, super goede uitleg!! Ook je artikel over focus vond ik erg goed! Ik heb je nu net aan mijn favorieten toegevoegd :-) ben benieuwd naar je artikelen in 2012!

Wordpress installeren
Door

Wordpress installeren

op 27 Jan 2012

Gewoon helder en duidelijk!

Gaetan
Door

Gaetan

op 30 Mar 2012

Tip voor die mensen die een theme maken met Artisteer: Ik vond het nogal onhandig om niet blanco te beginnen, artisteer opent namelijk met een soort standaard design en dat kun je dan aanpassen. Als je precies weet wat je wil en je hebt schetsen gemaakt in photoshop of op papier (scan een papieren schets in) plaats dan je "design" in artisteer als achtergrond, dan wordt het nog gemakkelijker om je design te bouwen in artisteer en als alles dan klopt, haal je in artisteer die achtergrond weer weg. Nog een vraag over article spinning: Los van dat je zelf waarde moet toevoegen met unieke content, is het de moeite waard om varianten van je eigen content te spinnen en voorzien van een afzender link op verschillende plaatsen op inet te posten?

Paul v Aarle
Door

Paul v Aarle

op 06 Apr 2012

Hoi Tonny, Ik wilde je salespage theme downloaden maar de link bevat een leeg zip bestand van 2 kB. Kun je daar eens naar kijken of doe ik iets fout?

Chris
Door

Chris

op 02 Jul 2012

Hoi Tonny, Je informatie is altijd superwaardevol alleen niet altijd duidelijk genoeg voor een leek op het gebied van websites bouwen. Ik heb je salespagetemplate op mijn WP site gekregen maar zie niet hoe ik deze zou moeten bewerken. Ik zie alleen een lege pagina. Misschien kun je me verder op gang helpen?

Roeland
Door

Roeland

op 29 May 2013

Dag Tonny, Dank voor je informatieve artikel. Ik overweeg zelf een WP site op te gaan zetten waar een verzameling van aanbieders voor diensten in een bepaald vakgebied geplaatst kunnen worden (tegen betaling). Hoe noemen ze zo'n website en heb je tips waar ik daarover specifieke informatie kan vinden? Goeie (internet) zaken, Roeland

sten
Door

sten

op 30 Sep 2013

Hallo, Is er veel veranderd vanaf 2011, de tijdgeest waarin dit artikel is gepost? Heb je een geupdate artikel? Alvast bedankt, sten

Seph Fontane Pennock
Door

Seph Fontane Pennock

op 22 Jul 2014

Ha Sten en andere mensen die zich dit afvragen, De basics van dit artikel zijn nog steeds up-to-date en zullen dat waarschijnlijk nog wel even blijven. Desalniettemin zal ik dit artikel nog wat bijschaven, zodat deze weer 2014-proof is! Bedankt voor je reactie :-)

Nick
Door

Nick

op 12 Nov 2013

Je praat hier over tientjeswerk maar een webhost kost al snel over de 100 euro per jaar of kijk ik verkeerd?

Seph Fontane Pennock
Door

Seph Fontane Pennock

op 22 Jul 2014

Ha Nick, Je kunt webhosting afnemen in allerlei verschillende soorten prijsklassen. Als je website je business is, of lijkt te worden, dan zou ik er wel voor kiezen om echt voor een kwaliteitshost te gaan zoals http://websynthesis.com/, http://wpengine.com/ (speciaal voor Wordpress websites) of https://webchamp.nl/ (waar wij zelf mee werken). Goedkoop kan duurkoop zijn hierin :-)

Esteban
Door

Esteban

op 30 Jul 2014

Ik zou lekker klein beginnen qua hosting. Als je eenmaal veel bezoekers hebt dan kan je ervoor kiezen om een duurdere hosting partij te kiezen. Er zijn al Amerikaanse hostingpartijen die voor $1 per maand jouw hosting verzorgen ;) (ik zeg overigens niet dat deze hosting ook super kwaliteit is dan he....!)

stefan
Door

stefan

op 12 Dec 2014

Wordpress vindt ik een erg goed cms!

Johannus
Door

Johannus

op 01 May 2015

Moet je bij het selecteren van een domeinnaam ook een hostingpakket bestellen? Hoe werkt dit? Thnx Ps: Goed stuk nog steeds!!

Bodhi
Door

Bodhi

op 18 Jun 2015

Kristalhelder instructie! Bedankt voor het delen van dit soort informatie.

Merel
Door

Merel

op 16 Nov 2015

Goed artikel! Ik vind vooral punt 3 van belang. Ik zie dat veel mensen een misstap maken met het design. Less is more!

Hendrik
Door

Hendrik

op 01 Dec 2015

Super artikel ook al is deze wat gedateerd. Ik heb zelf veel gehad aan gratis video. Erg leerzaam deze omgekeerde methode. https://goo.gl/StvnsF

Sara
Willem
Door

Willem

op 21 Jun 2016

Ik ben bezig met een nieuwe website en ik ben benieuwd hoe jij denkt over een homepage waar je niet kan scrollen. Is dat het wiel opnieuw uitvinden of is het voor de gebruiker juist overzichtelijk om in een keer alle 'smaken' te kunnen zien?

Modula
Door

Modula

op 20 Dec 2016

Zelf heb ik ook de website door middel van WordPress ontworpen en het bevalt me prima inderdaad! Gr. Maarten

Lisa
Door

Lisa

op 31 May 2018

Goede tips! Ik ben momenteel zelf bezig met het opzetten van een Wordpress website en vind sommige dingen best lastig. Moet ik nu bijvoorbeeld wel of geen sitemap maken? En waar kan ik dat instellen?

Bram
Door

Bram

op 15 Aug 2018

Hallo Tony, Is het raadzaam om voor een informatieve website .info vast te leggen. Zie bijvoorbeeld snoeien.info. Hoop van je te horen.

Tonny Loorbach
Door

Tonny Loorbach

op 15 Aug 2018

Nee, niet doen :)

Wouter
Door

Wouter

op 21 Oct 2018

Beste Tonny, begrijp ik hieruit goed dat jullie "Phoenix" sites met WordPress zijn gemaakt?

Reactie plaatsen