arrow_drop_up arrow_drop_down
2 februari 2016 

Mijn 3 favoriete plugins voor WordPress en Mailchimp

Heb je een WordPress website en/of WooCommerce webshop en maak je gebruik van Mailchimp om nieuwsbrieven te versturen? Hieronder vind je mijn drie favoriete WordPress plugins die je kunt koppelen met MC.

01. Mailchimp For WordPress

Mailchimp For WordPress is absoluut één van mijn grote favorieten. Met deze plugin kun je o.a. inschrijfformulieren maken en deze op je pagina's en/of in widgets plaatsen. Met de plugin kun je echter nog veel meer dan alleen formulieren plaatsen; je kunt o.a. checkboxen plaatsen bij het reactieformulier op je blog en bij je contactformulier(en). Ideaal!

Heb je een WooCommerce webshop? Dan kun je deze plugin ook gebruiken om een extra optie toe te voegen bij het bestelproces. Men wordt dan automatisch toegevoegd aan je Mailchimp lijst.

02. Chimpmate – WordPress Mailchimp Assistant

Chimpmate is ook een ideale plugin om WordPress en MC te koppelen. Met deze plugin kun je heel eenvoudig een pop-up instellen, zodat mensen zich kunnen inschrijven. Het meest ideale aan deze plugin is (naar mijn mening) dat je kunt instellen waar en wanneer de pop-up weergegeven moet worden.

03. Chimpy Lite

Inschrijfformulieren maak ik normaal gesproken altijd zelf, zonder plugin, omdat ik dan veel meer opties heb qua opmaak en indeling. Mochten klanten zelf formulieren willen beheren, dan raad ik meestal aan om Chimpy Lite te gebruiken.

Over de schrijver
Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites - de perfecte mix tussen kant-en-klaar en maatwerk. Daarnaast bouw ik ook online leeromgevingen voor mijn klanten.
Olga
Door

Olga

op 9 October 2017

Hi Sandra, wat een goeie tip "je kunt checkboxen plaatsen bij het reactieformulier op je blog en bij je contactformulier(en)". Maar hoe doe ik dat precies? Ik heb een contact formulier in mijn wordpress website gemaakt mbv de Contact Form 7 plugin. En waar regel ik nu dat er een checkbox voor mijn nieuwsbrief in dat formulier komt te staan? Bedankt alvast voor je antwoord!

Sandra Boon
Door

Sandra Boon

op 9 October 2017

Hey Olga, Bij Mailchimp for WordPress kun je eerst de instellingen bepalen. Vervolgens plaats je de volgende code bij Contact Form 7 op de plek waar de checkbox dient te komen: [mc4wp_checkbox]

Michel
Door

Michel

op 22 July 2019

Volgens Mailchimp laten ze slechts 1x de pop-up zien aan bezoekers en daarna een jaar lang niet meer. Lijkt me een heel groot nadeel of hoe zie jij dat?

Reactie plaatsen