Notificaties ontvangen van nieuwe inschrijvers bij Mailchimp
19 april 2019 
1 min. leestijd

Notificaties ontvangen van nieuwe inschrijvers bij Mailchimp

Ik werk al jaren met Mailchimp en mijn klanten ook. Toch is deze vraag mij nooit eerder gesteld en nu wordt ‘ie opeens drie keer gesteld in slechts een paar weken tijd… Dat kan geen toeval zijn 😉 Dus dat is voor mij een goede reden om er een artikel over te schrijven.

Hoe zorg je ervoor dat je wel/geen notificaties ontvangt wanneer mensen zich inschrijven bij Mailchimp?

Het kan natuurlijk erg handig zijn dat je notificaties ontvangt wanneer iemand zich inschrijft voor jouw Mailchimp nieuwsbrief. Dan weet je tenminste waar je het voor doet 😉 En dan hoef je niet elke keer in te loggen bij Mailchimp om te kijken of die lijsten al aan het groeien zijn.

Je kunt per lijst instellen of je wel of geen notificaties wilt ontvangen. Lees: je moet bij elke lijst even de instellingen aanpassen als je notificaties juist wel/niet aan wilt hebben 😉

  • Log in bij Mailchimp met jouw account.
  • Klik bovenaan op de pagina Audience (wat voorheen Lists was).
  • Onder de paginatitel vind je een dropdownmenu genaamd Current Audience. Selecteer hier de lijst waar je de instellingen voor wilt aanpassen.
  • Helemaal aan de rechterkant vind je nog een dropdownmenu, genaamd Manage audience. Klik hier op en klik vervolgens op Settings.
  • Er komen allerlei opties tevoorschijn. Klik op de link Audience name and defaults.
  • Scroll een stukje naar onder, daar vind je het kopje New subscriber notifications.

En voila, daar kun je instellen of je Mailchimp notificaties ontvangt of niet 🙂 Wil je bij élke inschrijving een mail notificatie ontvangen? Vul dan je e-mailadres in bij Email subscribe notifications to. Je zal dan vervolgens een mail krijgen bij elke nieuwe inschrijver.

Elke dag een samenvatting van nieuwe inschrijvers

Als je een groot bereik hebt en je veel inschrijvingen hebt, dan is het wellicht handiger om NIET in te stellen dat je bij elke nieuwe inschrijver een notificatie ontvangt 😉 Maar niet getreurd: je kunt namelijk ook instellen dat je eenmaal per dag een mail ontvangt met een samenvatting. Handig!

Wil je één keer per dag een samenvatting ontvangen? Vul dan je e-mailadres in bij Email daily digest to. Je zal dan vervolgens elke dag één mail ontvangen met de samenvatting.

Over de schrijver
Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites - de perfecte mix tussen kant-en-klaar en maatwerk. Daarnaast bouw ik ook online leeromgevingen voor mijn klanten.
Reactie plaatsen

Meer internet marketing tips?

Wij hebben meer dan 1.400 online marketing artikelen in ons archief!