Hoe ga je om met een mailinglijst?

E-mail marketing kan ontzettend krachtig zijn voor je business maar dan moet je wel weten hoe je er mee omgaat. Je zult op de juiste manier met je mailinglijst moeten communiceren om er voordeel uit te halen, anders is het alleen maar een last aan je business...

Pas om met commercie

Natuurlijk leg je een mailinglijst aan om meer te kunnen gaan verkopen maar toch moet je voorzichtig zijn met commercie, mensen vinden reclame in hun mailbox prima maar het moet niet te gek worden. Wanneer je te commercieel bent dan zul je overigens zien dat het merendeel van de mensen je mail niet eens meer opent, het heeft dan helemaal geen impact meer, ook niet als je eens geen commerciële boodschap hebt!

Geef waarde aan je lezers

De enige manier om via het internet vertrouwen op te wekken bij de lezers van je nieuwsbrief is om hen zoveel mogelijk waardevolle informatie te geven. Door veel waarde te geven schep je een band en bouw je vertrouwen op, je zult zien dat je dan ook meer gaat verkopen wanneer je af en toe eens iets promoot.

Mail je lijst niet te vaak

Het laatste wat je moet willen is dat mensen zich bij je uitschrijven omdat zij te vaak mail van je ontvangen en er zodoende een beetje zat van worden. Natuurlijk zul je altijd afmeldingen hebben maar probeer toch met enige mate te mailen. Alles met mate, das gezond!

Mail je lijst niet te weinig

Keerzijde van de medaille is wanneer je nooit mails stuurt naar je mailinglijst. Je lezers gaan je dan vergeten en wanneer je eens een mail stuurt zullen ze deze misschien weggooien omdat ze je niet kennen en je mail als spam beschouwen. Je moet het vuurtje wel warm houden

Multimediaal

Probeer je mailinglijst niet telkens een lange mail met alleen maar tekst te sturen, dat gaat snel vervelen. Probeer een beetje origineel te zijn door af en toe eens een video, audiobestand, pdf enzovoorts op te sturen.

Negatieve reacties

Er zijn altijd negatieve reacties bij wanneer je goed gebruik maakt van e-mail marketing. heb je dat niet? dan moet je vaker gaan mailen! ;) Eeven serieus, telkens als jij een mail stuurt zul je negatieve reacties terug gaan krijgen. Sommige mensen vinden je te kortaf, anderen te langdradig. Sommige mensen vinden je punctueel, anderen vinden je slordig. Sommige mensen vinden je interessant, anderen vinden je saai. Zoveel mensen, zoveel meningen. Laat je niet van de wijs brengen door deze mensen, meld ze af van je lijst en ga verder met waar je mee bezig was!
Diana
Door

Diana

op 27 May 2014

Echt een waardevolle tip. Ben ook net bezig met e-mail marketing en waardevolle informatie sturen lijkt me inderdaad het beste.

Marco van Gent
Door

Marco van Gent

op 29 Jan 2011

weer een waardevolle tip. Tonny bedankt voor het delen van je wijsheid en kennis

Jan-Willem
Door

Jan-Willem

op 28 Jan 2011

Ik denk dat wanneer je er voor zorgt dat iedere mail idd. iets van waarde bevat, je weinig "boze" mensen krijgt.

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down