arrow_drop_up arrow_drop_down

Hoe maak je een online video cursus?

Een schitterend digitaal product om te gaan verkopen is een online video cursus/programma, hiermee kun je onder het mom van e-learning mensen scholen in jouw materie zonder dat je ergens fysiek aanwezig hoeft te zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een trainingsprogramma van enkele weken in elkaar zetten waarbij cursisten elke week toegang krijgen tot een nieuw onderdeel van je programma.

Hoe maak je nu zo’n cursus?

Je kunt dit het beste aan de hand van video’s doen, deze worden namelijk veruit het meest waardevol bevonden en zodoende kun je dit beter vermarkten dan wanneer je alleen tekst aan zou bieden. Het beste is een programma wat bestaat uit instructievideo’s, oefeningen, pdf documenten (bijvoorbeeld met de uitgetypte tekst) van de video’s en de downloadbare mp3 bestanden (eventueel ook van de video’s). Video’s kun je op 2 verschillende manieren opnemen:

“Echte” video’s

Deze maak je met een videocamera. Je filmt jezelf terwijl je uitleg geeft, eventueel kun je verschillende locaties gebruiken om je cursus wat diverser te maken en de cursist ook beter het idee te geven dat hij/zij je goed leert kennen. Je kunt natuurlijk ook een cameraman inhuren. Persoonlijk gebruik ik het liefste een camera waarbij ik een audio-ingang heb, de kwaliteit van het geluid is namelijk (vooral op het internet) een extreem belangrijke factor en zodoende is het goed om daar op te focussen. Lever niet in op kwaliteit als je jouw product een tijd lang wilt gaan verkopen!

Screencapture video’s

Je kunt ook zogenaamde screencapture video’s gaan maken in plaats van video’s waar je gezicht in beeld is. Met een screencapture video film je het beeldscherm van je computer, zodoende kun je bijvoorbeeld een powerpoint presentatie afspelen op je computer en daarbij via een microfoon je tekst inspreken. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld het programma Camtasia gebruiken, daarmee maak je binnen enkele minuten mooie screenvideo’s. Let er bij deze video’s op dat je een goede microfoon gebruikt. Veelal is de ingebouwde microfoon in laptops niet van de beste kwaliteit.

Het programma online zetten

Wanneer je al je video’s klaar hebt dan is het tijd om deze online te gaan zetten. Hiervoor kun je het beste een Membersite gebruiken:

Betaalsysteem koppelen

Je kunt je betaalsysteem ook koppelen aan je ledensite zodat klanten na betaling geautomatiseerd toegang krijgen tot een unieke pagina waar zij een naam en wachtwoord kunnen opgeven voor je programma. Wanneer je dit eenmaal opzet en helemaal geautomatiseerd heb je er geen omkijken meer naar, je kunt je dan volledig focussen op de marketing en zodoende het binnenhalen van meer klanten. Een online video cursus is altijd vele malen meer waard dan een e-book, het kost je even wat meer tijd maar vervolgens heb je wel een kwaliteitsproduct wat je met een gerust hart kunt verkopen.